Την προηγούμενη Τετάρτη διεξήχθη το 5ο τουρνουά της Division B, ένα τουρνουά γεμάτο highlights και σίγουρα το εντυπωσιακότερο μέχρι τώρα στη σεζόν. Οι παίχτες φαίνεται πως αρχίζουν να βρίσκουν ρυθμό και ανεβάζουν απόδοση, έχοντας αφήσει πίσω τη νευρικότητα των πρώτων τουρνουά. 

  Οι 20 παίχτες που έλαβαν μέρος χωρίστηκαν στο καθιερωμένο format των 4 ομίλων των 5 ατόμων. Στον πρώτο όμιλο διασταυρώθηκαν οι Λάτσος, Αντωνής, Πεφάνης, Αντωνίου και Παπαδόπουλος. Στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Λάτσος με 3 νίκες, check του 120 και του 110, ένα leg στα 17 βελάκια και ένα game με 60,3 avg, σε μια πληθωρική παρουσία στον όμιλο. Με 3 νίκες τελείωσε τον όμιλο και ο Αντωνίου, βρισκόμενος στη δεύτερη θέση λόγω χειρότερης διαφοράς leg και προσθέτοντας στα highlights του τουρνουά ένα 180 και το κλείσιμο του 107. Ο Παπαδόπουλος πέτυχε 2 νίκες και για άλλη μια φορά βρέθηκε οριακά εκτός οχτάδας, ενώ οι Αντωνής και Πεφάνης σημείωσαν από μία νίκη.

  Στο δεύτερο όμιλο κυρίαρχος ήταν ο Βελλής, πετυχαίνοντας το απόλυτο με 4 νίκες, ενώ στο ματς με τον Τσακαλέρο έπαιξε με 65,35 avg. Ο Τσακαλέρος από τη μεριά του πέτυχε 3 οριακές νίκες με 3-2, που του έδωσαν τη δεύτερη θέση και την πρόκριση στην 8άδα, ενώ τσέκαρε και το 116, αφήνοντας τρίτο το Μαρκόζη που σημείωσε 2 νίκες. Οι Καταφυγιώτης και Ιωσήφ δεν κατάφεραν να πιάσουν καλή απόδοση και έμειναν μακριά από τις 2 πρώτες θέσεις του ομίλου. 

  Στον τρίτο όμιλο βρέθηκαν οι Βαρβαράς, Τσιμπλινίδης, Επισκεπτίδης, Παγίδας και Αναγνωστοπούλου. Οι 2 τελευταίοι ισοβάθμησαν στην κορυφή με 3 νίκες, με τη διαφορά των leg να δίνει την πρώτη θέση στον Παγίδα, που έκανε και το κλείσιμο της βραδιάς τσεκάροντας το 146. Ο Βαρβαράς έμεινε τρίτος, αλλά μπήκε στα highlights με ένα 180 και ένα leg στα 17 βελάκια, ενώ Τσιμπλινίδης και Επισκεπτίδης πέτυχαν από μια νίκη.

  Ο πιο αμφίρροπος όμιλος ήταν ο 4ος. Μούργκος, Ζαφειρόπουλος και Φυτόπουλος σημείωσαν από 3 νίκες. Η διαφορά των leg ανέδειξε 1ο το Ζαφειρόπουλο, 2ο το Μούργκο και 3ο το Φυτόπουλο σε μια πολύ οριακή ισοβαθμία, καθώς όλες οι θέσεις κρίθηκαν στο 1 leg. Στις άλλες 2 θέσεις του ομίλου βρέθηκαν οι Παπαδάμ και Παπαγεωργίου, με την Παπαδάμ να επικρατεί στο μεταξύ τους ματς. Σε αυτό τον όμιλο δε γινόταν να λείψουν τα highlights. Ο Ζαφειρόπουλος σημείωσε ένα 180, έπαιξε με 63,51 avg και έκλεισε ένα leg στα 18 βελάκια, ο Μούργκος πρόσθεσε ένα 180, ο Παπαγεωργίου ένα 174 και ο Φυτόπουλος ένα leg στα 15 βελάκια σε έναν συναρπαστικό όμιλο.

  Στα ματς της 8άδας ξεχώρισε το 3-0 του Παγίδα απέναντι στο Μούργκο. Οι 2 παίχτες έπαιξαν με 61,77 και 60,08 avg , με τα διπλά να “προδίδουν” το Μούργκο και να  “ευνοούν” τον Παγίδα. Με το ίδιο σκορ επικράτησε ο Ζαφειρόπουλος της Αναγνωστοπούλου και ο Λάτσος του Τσακαλέρου, με το Λάτσο να παίζει με 61,77 avg. Στο άλλο ματς της 8άδας, ο Βελλής επικράτησε με 3-1 του Αντωνίου, τσεκάροντας το 110. 

  Στα ημιτελικά βρέθηκαν για δεύτερη φορά φέτος οι Ζαφειρόπουλος και Βελλής, με την προηγούμενή τους παρουσία εκεί να μη στέφεται με επιτυχία. Ο Ζαφειρόπουλος προηγήθηκε με 2-0 και επικράτησε με 3-1, φτάνοντας για πρώτη φορά στον τελικό, ενώ ο Βελλής με τους 9 πόντους ανέβηκε στην 5η θέση της κατηγορίας. Στον άλλον ημιτελικό βρέθηκε για πρώτη φορά φέτος ο Παγίδας και για 4η συνεχόμενη φορά ο πολύ φορμαρισμένος Λάτσος. Στο 60,93 avg του Λάτσου δε βρήκε απαντήσεις ο Παγίδας, καθώς δεν πλησίασε την απόδοσή του στον προημιτελικό και κάπως έτσι το 3-0 υπέρ του Λάτσου ήρθε φυσιολογικά. 

  Στον τελικό λοιπόν βρέθηκε ο Λάτσος με το Ζαφειρόπουλο. Ο Λάτσος προηγήθηκε με 2-0 και 3-1 και όλα έδειχναν πως θα είχαμε την 3η σερί νίκη του. Ο Ζαφειρόπουλος όμως ανέβασε απόδοση και ευστοχία στα διπλά, έκανε την ολική ανατροπή και κατέκτησε το τουρνουά! Έτσι ανέβηκε στην 4η θέση, 1 πόντο πίσω από τον τρίτο Μαρκόζη. Ο Λάτσος, του οποίου η 3η συνεχόμενη συμμετοχή σε τελικό αποδείχθηκε και “φαρμακερή”, έμεινε μόνος πρωτος με 57 πόντους, έναντι των 51 του Μούργκου.

  Με το Σύλλογο να ανακοινώνει για την άνοδο τη διεξαγωγή playoffs μεταξύ των θέσεων 3-6, η βαθμολογία σε περίπτωση που τα playoffs γίνονταν τώρα θα ήταν : Μαρκόζης 3, Ζαφειρόπουλος 2, Βελλής Τσακαλέρος 0.  Οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές και η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Επόμενο ραντεβού για τους παίχτες της Division B στις 27 Νοεμβρίου στις 20:00. 

Ευχαριστούμε τα μέλη του Συλλόγου Χρήστο Κουτσουρέλη και Πέτρο Τιτόπουλο για την άρτια οργάνωση και διεξαγωγή του τουρνουά!