Με 20 παίχτες και τελικό νικητή για δεύτερη συνεχόμενη φορά το Λάτσο, διεξήχθη στις 6 Νοεμβρίου το 4ο τουρνουά της Division B του ΣΥ.ΝΤΑΡ.Θ. Η κλήρωση των παιχτών δημιούρησε 4 πολύ αμφίρροπους και ισορροπημένους ομίλους.

  Στον πρώτο όμιλο, που τον απάρτιζαν οι Μούργκος, Ζαφειρόπουλος, Παπαδόπουλος, Σαμαράς, Ιωσήφ και Παπαγεωργίου, ο Μούργκος ξεχώρισε γρήγορα και με 5/5 και ένα “check” του 114 κατέκτησε την πρώτη θέση. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ζαφειρόπουλος με 3 νίκες και πέρασε για 3η συνεχόμενη φορά στην 8άδα. Οι 2 νίκες των Σαμαρά, Ιωσήφ και Παπαδόπουλου δεν ήταν αρκετές, ενώ ο Παπαγεωργίου στην πρώτη του φετινή εμφάνιση σημείωσε μια νίκη και φάνηκε “εκτός ρυθμού”.

  Στο 2ο όμιλο διασταυρώθηκαν οι Μαρκόζης, Αντωνίου, Χριστοδούλου και Τσακαλέρος. Ο Μαρκόζης πετυχαίνοντας το απόλυτο πέρασε σαν πρώτος, ενώ η δεύτερη θέση κρίθηκε στο τελευταίο ματς μεταξύ Τσακαλέρου και Αντωνίου. Νικητής αναδείχθηκε ο Τσακαλέρος και με 2 νίκες πέρασε στην επόμενη φάση.

  Στον 3ο όμιλο την πρώτη θέση κατέλαβε ο Φυτόπουλος με 3 νίκες και πέρασε για 2η συνεχόμενη φορά στην 8άδα, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Δεύτερος με 3 νίκες επίσης τερμάτισε ο Τσιμπλινίδης και πέρασε για πρώτη φορά φέτος στην 8άδα, νικώντας το Βαρβαρά στο τελευταίο κρίσιμο ματς του ομίλου. Ο Βαρβαράς έμεινε τρίτος με 2 νίκες και ένα “check” του 109, ενώ Πεφάνης και Αναγνωστοπούλου με μία νίκη έμειναν μακρικά από τις πρώτες θέσεις. 

  Στον 4ο όμιλο βρέθηκαν οι Λάτσος, Βελλής, Καταφυγιώτης, Αντωνής , Παπαδάμ και είχαμε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή μεταξύ των 3 πρώτων με 3 νίκες! Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Καταφυγιώτης, ο οποίος στην ήττα του από το Βελλή με 3-2 σημείωσε ένα 174, με το Βελλή να κλείνει ένα leg στα 18 βελάκια. Στο τελευταίο ματς όμως παίζοντας εξαιρετικά απέναντι στο Λάτσο κέρδισε με 3-0, το μοναδικό σκορ που του έδινε την πρόκριση, πέρασε για 2η συνεχόμενη φορά στην 8άδα και άφησε εκτός το Βελλή. Η ήττα αυτή στοίχισε στο Λάτσο την πρώτη θέση, όχι όμως και την πρόκριση, αφού πέρασε σα δεύτερος, ενώ νωρίτερα είχε σημειώσει και ένα 61,77avg. 

 Στην οχτάδα ο Λάτσος επικράτησε του Φυτόπουλου με 3-0, παίζοντας με 63,51 avg. Με το ίδιο σκορ κέρδισαν ο Μούργκος και ο Καταφυγιώτης τους Τσακαλέρο και Τσιμπλινίδη αντίστοιχα. Στο πιο αμφίρροπο ματς της οχτάδας, ο Ζαφειρόπουλος κλείνοντας ένα leg sta 17 βελάκια προηγήθηκε με 2-1 του Μαρκόζη, παρ’όλα αυτά ο Μαρκόζης έκανε την ανατροπή και πέρασε αυτός στα ημιτελικά. 

  Στην 4άδα λοιπόν είχαμε τα ζευγάρια Μούργκος – Λάτσος και Μαρκόζης – Καταφυγιώτης. Ο Μούργκος προηγήθηκε του Λάτσου με 1-0, όμως ο Λάτσος αντέδρασε και επικρατώντας με 3-1 κλείδωσε τη μία θέση του τελικού. Στον άλλο ημιτελικό, ο Μαρκόζης προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Καταφυγιώτης βγάζοντας αντίδραση ισοφάρισε σε 2-2. Η ολική ανατροπή τελικά δεν έγινε και ο Μαρκόζης έφτασε για 2η φορά στον τελικό. Ο Καταφυγιώτης, με την καλύτερη του φετινή εμφάνιση ανέβηκε στην 8η θέση με 21 βαθμούς, 3 πόντους μακριά από την 4η θέση.

  Λάτσος και Μαρκόζης λοιπόν στον τελικό, ο οποίος εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο. Ο Λάτσος με σταθερή απόδοση και καλά διπλά, έφτασε για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέχρι το τέλος του δρόμου και επικράτησε με 4-0 του Μαρκόζη, ο οποίος φάνηκε να έχει “αδειάσει” από τις οριακές νίκες με 3-2 στις 2 προηγούμενες φάσεις και δεν μπόρεσε να απειλήσει.

  Κάπως έτσι λοιπόν και έχοντας ολοκληρώσει το 1/4 του πρωταθλήματος, ο Λάτσος και ο Μούργκος μοιράζονται την πρώτη θέση της κατηγορίας με 45 βαθμούς και με την απόδοση τους στην παρούσα φάση, δείχνουν να έχουν το πάνω χέρι στην υπόθεση της ανόδου. Ο Μαρκόζης με 36 πόντους βρίσκεται στην 3η θέση, ενώ από την 4η θέση και κάτω υπάρχει ένα γκρουπ αρκετών παιχτών που έχουν πολύ μικρή βαθμολογική διαφορά μεταξύ τους.

  Το 5ο τουρνουά της κατηγορίας είναι προγραμματισμένο για τις 20 Νοεμβρίου στις 20:00.