γράφει ο Χρήστος Κουτσουρέλης

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου διεξήχθη το 10ο τουρνουά της Entry League με 20 συμμετοχές, ωραία βελάκια και αρκετά highlights. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 4 ομίλους των 5 ατόμων.

Στον πρώτο όμιλο την πρώτη θέση κατέλαβε ο Νάνος έχοντας καλύτερη διαφορά στα leg από τον ισόβαθμό του Λαζαρίδη, ενώ σημείωσε και ένα 65,12 avg. Η δεύτερη θέση πήγε στο Λαζαρίδη, που στο τελευταίο κρίσιμο παιχνίδι κέρδισε το Σκούφο και πέρασε για πρώτη φορά στην οχτάδα, σε μία πολύ καλή παρουσία. Αντιθέτως ο Σκούφος περιορίστηκε στην τρίτη θέση και έμεινε ελαφρώς πίσω στο κυνήγι της ανόδου.

Στο δεύτερο όμιλο ο Τεκερίδης έκανε το απόλυτο, πήρε την πρώτη θέση, σημείωσε ένα 180 και έχασε το checkout του 170 σημαδεύοντας το πράσινο μέρος του bull στο τρίτο βελάκι. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο σταθερός Πεφάνης με 3 νίκες.

Στον τρίτο όμιλο ο Γ.Παγίδας με 4 νίκες και 8-0 legs κατέλαβε άνετα την πρώτη θέση. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Δουλτσίνου στην καλύτερή της φετινή παρουσία στην Entry League, η οποία συνοδεύτηκε από ένα κλείσιμο του 100 και ένα του 116!

Στον τέταρτο όμιλο ο Μαλεφκερίδης θα είναι εντυπωσιακός, θα σημειώσει 4 νίκες,ένα 180, θα κλείσει ένα leg στα 18 βελάκια και θα παίξει με 66,8 και 68,3avg! Τη δεύτερη θέση στον όμιλο θα καταλάβει ο Σεβαστίδης με 3 νίκες.

Στη φάση των 8 Νάνος και Μαλεφκερίδης θα επικρατήσουν με 3-0 των Δουλτσίνου και Πεφάνη αντίστοιχα, ενώ ο Παγίδας θα κερδίσει 3-1 τον Λαζαρίδη που είχε ισοφαρίσει προσωρινά. Στο πιο συναρπαστικό παιχνίδι της 8άδας διασταυρώθηκαν Σεβαστίδης και Τεκερίδης. Ο Τεκερίδης προηγήθηκε 1-0,ο Σεβαστίδης πέρασε μπροστά με 1-2, αλλά τα πάντα κρίθηκαν στο 5ο leg, με το Σεβαστίδη να παίρνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Στον πρώτο ημιτελικό συναντήθηκαν Νάνος και Σεβαστίδης. Ο Νάνος, που έπαιξε με 60,59avg, προηγήθηκε με 1-0, αλλά η συνέχεια ανήκε στο Σεβαστίδη. Σημείωσε ένα 180, έκανε το 1-2 με 19 βελάκια και τελικά επικράτησε με 3-1 παίζοντας 63.45avg.
Στο δεύτερο ημιτελικό ο Μαλεφκερίδης ξεκίνησε εντυπωσιακά απέναντι στον Παγίδα, τσεκάροντας το 103, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη γι’αυτόν. Ο Παγίδας με καλά βελάκια θα νικήσει με 3-1 και θα κλείσει για δεύτερη φορά θέση στον τελικό.

Στον τελικό λοιπόν συναντήθηκαν Σεβαστίδης και Παγίδας. Ο τελικός χαρακτηρίστηκε από το πολύ καλό σκοράρισμα των παιχτών, αλλά και από τα πάρα πολλά χαμένα διπλά κι από τους 2 παίχτες. Τα 3 πρώτα leg κατέληξαν στο Σεβαστίδη και ο Παγίδας μείωσε σε 3-1. Το κλείσιμο στα 16 βελάκια από το Σεβαστίδη όμως στο πέμπτο leg δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Παγίδα.

Έτσι ο Σεβαστίδης κατέκτησε δεύτερο συνεχόμενο τουρνουά και τρίτο στα 4 τελευταία,έκανε το 4/4 σε τελικούς και πλησίασε στους 7 πόντους τον Νάνο, δείχνοντας να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Το ίδιο ισχύει και για το φιναλίστ Παγίδα που μπορεί να έχασε στον τελικό, αλλά αύξησε τη διαφορά από την 5η θέση στους 7 βαθμούς και “πλησιάζει” στην Division B.