Την Κυριακή λοιπόν στις 2 Ιουνίου έπεσε η αυλαία για τα πρωταθλήματα του συλλόγου μας. Μια ημέρα γιορτής για τα darts, με τον κόσμο να έχει προσέλθει από νωρίς για να παρακολουθήσει τους δύο ημιτελικούς και τον τελικό, αλλά και να χειροκροτήσει τους παίκτες που ξεχώρισαν σε όλη τη χρονιά κατά τη διάρκεια των απονομών!

Οι μονομάχοι του πρώτου ημιτελικού, Κωνσταντίνος Σαμαράς και Πέτρος Τιτόπουλος, άνοιξαν το πρόγραμμα της ημέρας με τη νευρικότητα να είναι το χαρακτηριστικό του αγώνα. Ίσως το ήταν το πρώτο παιχνίδι της ημέρας, ίσως ο υπερβολικός ζήλος και των δύο παικτών να έχουν μια καλή εμφάνιση, τελικά έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα. Σαμαράς και Τιτόπουλος έμειναν μακριά από τα στάνταρ που μας έχουν συνηθίσει, ωστόσο ο Σαμαράς θα εκμεταλλευτεί την εμπειρία του για να καταφέρει να επικρατήσει. Τελικό σκορ 7-2 υπέρ του “Samurai”, ο οποίος πήρε το πρώτο εισιτήριο του τελικού και θα περίμενε να δει ποιος θα ήταν ο αντίπαλός του.

Στο δεύτερο ημιτελικό οι παίκτες ξεκίνησαν καλύτερα. Σπύρος Μπάλλας και Αρσένης Κουπαράνης μοιράστηκαν τα πρώτα δύο leg κι όλα έδειχναν ότι θα είχαμε ένα “σφιχτό” παιχνίδι. Η εξέλιξη του αγώνα ωστόσο ήταν διαφορετική. Ο Μπάλλας ανέβασε στροφές και άρχισε να γράφει το ένα μετά το άλλο leg στο ενεργητικό του. Από την άλλη μεριά, ο Κουπαράνης έδειξε να δυσκολεύεται να διαχειριστεί το άγχος του και να βρει τις κατάλληλες απαντήσεις στον αγώνα. Τελικό (και δίκαιο) αποτέλεσμα 7-1 με τον Μπάλλα να παίρνει την πρόκριση στον τελικό για τον τίτλο του πρωταθλητή!

Το μεγάλο φορμάτ του τελικού (best of 19 legs) και οι φιναλίστ, Κωνσταντίνος Σαμαράς και Σπύρος Μπάλλας, δύο νεαροί και ταλαντούχοι παίκτες με αρκετές εμπειρίες από τουρνουά του εξωτερικού, έμοιαζαν εγγύηση για το θέαμα. Και έτσι έγινε.

Ο Σπύρος Μπάλλας κέρδισε το bull, ξεκίνησε πρώτος τον αγώνα και πήρε γρήγορα το προβάδισμα με δύο διαδοχικά leg στα 17 βελάκια, τσεκάροντας το 90 και το 100 αντίστοιχα. Άμεση ήταν η απάντηση από το Σαμαρά, ο οποίος θα μειώσει αρχικά με ένα leg στα 17 βελάκια επίσης και θα πάρει τέσσερα σερί leg για να ανατρέψει το σκορ από 2-0 σε 2-4!

Ο Μπάλλας όμως τον πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα. Ήταν σειρά του να πατήσει το “γκάζι” και βάζοντας πέντε leg στη σειρά από 17 έως 20 βελάκια, θα πάρει το momentum του αγώνα και μαζί και το προβάδισμα με 7-4! Ο Σαμαράς έπρεπε να αντιδράσει επειγόντως, καθώς μένοντας πίσω με τρία leg διαφορά σε ένα αγώνα που κέρδιζε ο πρώτος στα 10 legs, άρχισε να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Και η απάντησή του “Samurai” ήρθε με ένα καταιγιστικό leg στα 13 βελάκια, το οποίο το συμπλήρωσε με ένα εξαιρετικό leg στα 17 βελάκια, καταφέρνοντας έτσι να μειώσει τη διαφορά σε 7-6!

Έχοντας φτάσει πλέον στο 14ο leg του τελικού, ο Μπάλλας θα βγάλει χαρακτήρα σπουδαίου παίκτη, ανταποκρινόμενος στην πίεση του αγώνα για να κάνει το 8-6 με break στα 14 βελάκια τσεκάροντας το 77! Κι αν αγώνας μέχρι τώρα ήταν συναρπαστικός, από αυτό το σημείο έγινε ακατάλληλος για καρδιακούς, καθώς η αγωνία είχε αρχίσει να χτυπάει κόκκινο…Break από το Σαμαρά στα 19 βελάκια για το 8-7, νέο break από Μπάλλα στα 16 βελάκια για το 9-7, για να βρεθεί μόλις ένα leg μακριά από τον τίτλο του πρωταθλητή! Εκ νέου απάντηση με break από το Σαμαρά στα 16 βελάκια για το 9-8, ενώ ο Μπάλλας είχε βελάκι για να πάρει τον τελικό χάνοντας το tops στο 120!

Το επόμενο leg ίσως ήταν το πιο κρίσιμο του τελικού. Ο Σαμαράς θα μπει με δυνατότερο σκοράρισμα και θα σημειώσει κι ένα 180 για να αφήσει 101 υπόλοιπο, ενώ ο Μπάλλας θα χάσει προσωρινά την επαφή στο σκορ με τον αντίπαλό του. Η νευρικότητα στα βελάκια των παικτών σε ένα τόσο κρίσιμο leg θα κάνει έκδηλη την εμφάνισή της με τον Σαμαρά να δίνει ευκαιρίες. Ο Μπάλλας θα έχει άλλη μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει τον αγώνα τσεκάροντας το 107, την οποία όμως δεν θα καταφέρει να εκμεταλλευτεί. Ο Σαμαράς θα κλείσει το 20 και θα φέρει τον τελικό στα ίσα 9-9!

19ο και τελευταίο leg λοιπόν ενός τελικού που θα θυμόμαστε για καιρό! Ο Σαμαράς θα καταφέρει να σκοράρει καλύτερα από τον Μπάλλα, ο οποίος δε θα βρει τα μεγάλα τριπλά σε πολύ καίρια σημεία του αγώνα. 96, 95, 100, 100 και check το 110 οι βολές του Σαμαρά για να κάνει το break στα 15 βελάκια και να πάρει τον τίτλο του πρωταθλητή για τη σεζόν 2018-19 με σκορ 10-9!

Ένας απίστευτος τελικός με συναρπαστική εξέλιξη από δύο σπουδαίους παίκτες, ήταν το κατάλληλο κλείσιμο μιας σεζόν γεμάτης βελάκια! Ευχαριστούμε όλους τους παίκτες για τη συμμετοχή τους, τους εθελοντές-διοργανωτές των κατηγοριών για τη βοήθειά τους, καθώς και τους chalkers που μας ενίσχυσαν σε όλο το τριήμερο!