Το τελευταίο τουρνουά της B’ Κατηγορίας για το 2019 ήταν το 7ο της σεζόν, διεξήχθη στις 8 Δεκεμβρίου και είχε ως απόλυτο πρωταγωνιστή το Λάτσο. Το τουρνουά είχε 19 συμμετοχές και οι παίχτες χωρίστηκαν σε 3 ομίλους των 5 και 1 των 4 παιχτών.

  Στον πρώτο όμιλο είχαμε τριπλή ισβαθμία στην κορυφή, καθώς Μούργκος, Παγίδας και Αναγνωστοπούλου σημείωσαν από 3 νίκες. Το κριτήριο της συνολικής διαφοράς leg ανέδειξε πρώτο τον Παγίδα και δεύτερο το Μούργκο, με την Αναγνωστοπούλου να μένει στην 3η θέση, αλλά να έχει το highlight του ομίλου με το κλείσιμο του 118. Ο Τσακαλέρος με ένα leg στα 18 βελάκια και η Παπαδάμ έμειναν μακριά από τις πρώτες θέσεις. 

  Ο 2ος όμιλος ήταν ιδιαιτέρως αμφίρροπος, με τους Ζαφειρόπουλο, Τσιμπλινίδη, Βαρβαρά, Αντωνίου και Επισκεπτίδη να τον απαρτίζουν. Με 3 νίκες στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Ζαφειρόπουλος, έχοντας παίξει με 65,35avg απέναντι στον Αντωνίου, ο οποίος με 3 επίσης νίκες κατέλαβε τη 2η θέση. Τσιμπλινίδης και Βαρβαράς με 2 νίκες έχασαν οριακά την πρόκριση, ενώ ο Επισκεπτίδης δε βρέθηκε σε καλή μέρα και έμεινε χωρίς νίκη. 

  Στον τρίτο όμιλο κυριάρχησε ο Μαρκόζης με 4 νίκες και κατέλαβε την πρώτη θέση. Δεύτερος με 3 νίκες τερμάτισε ο Πεφάνης και πέρασε για πρώτη φορά στην 8άδα, αφήνοντας τρίτο το Φυτόπουλο με 2 νίκες.  Ο Βελλής και ο Ιωσήφ που συμπλήρωναν τον όμιλο δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν την πρόκριση.

  Στον 4ο όμιλο συμμετείχαν οι Λάτσος, Σαμαράς, Κοσμίδης και Καταφυγιώτης. Στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Λάτσος με 3 νίκες, ένα 180, δύο 174, ένα leg στα 18 βελάκια και τσεκάρισμα του 122! Τη δεύτερη θέση πήρε ο Καταφυγιώτης με 2 νίκες, κερδίζοντας στο καθοριστικό για την πρόκριση παιχνίδι τον Κοσμίδη. Ο Κοσμίδης στην επανεμφάνισή του μετά από μεγάλη αποχή τερμάτισε τρίτος με μία νίκη, αφήνοντας τέταρτο το Σαμαρά.

   Στην 8άδα Παγίδας και Μούργκος επικράτησαν των Αντωνίου και Ζαφειρόπουλου με 3-0, με το Μούργκο να παίζει με 64,41 avg. Μαρκόζης και Λάτσος κέρδισαν τους Καταφυγιώτη και Πεφάνη αντίστοιχα με 3-1, με το Λάτσο να κλείνει ένα leg στα 17 βελάκια. 

  Στην 4άδα είχαμε τα ζευγάρια Παγίδας-Μαρκόζης και Μούργκος-Λάτσος. Ο Παγίδας, που βρέθηκε για 2η φορά στην 4άδα φέτος, προηγήθηκε με 1-0. Ο Μαρκόζης όμως ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση, κέρδισε με 3-1 και βρέθηκε για 3η φορά στον τελικό.Στον άλλο ημιτελικό ο Λάτσος ήταν καταιγιστικός, έκλεισε 2 leg στα 17 και 18 βελάκια, έπαιξε με 72,73 avg πιάνοντας την υψηλότερη απόδοση φέτος στην κατηγορία και χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στο Μούργκο βρέθηκε για 4η φορά φέτος σε τελικό.

  Μαρκόζης και Λάτσος λοιπόν στον τελικό, με τους 2 φιναλίστ να έχουν βρεθεί και στο 4ο τουρνουά αντιμέτωποι στον τελικό, με νικητή τότε το Λάτσο με 4-0. Ο Μαρκόζης ήθελε να πάρει την “άτυπη” ρεβάνς και προηγήθηκε με 1-0, αλλά ο Λάτσος ανέβασε την απόδοσή του και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 3-1. Παρ’όλα αυτά ο Μαρκόζης δεν πτοήθηκε και ισοφάρισε σε 3-3, στέλνοντας το ματς στο 7ο καθοριστικό leg. Εκεί πιο ψύχραιμος στο τέλος φάνηκε ο Λάτσος και κατέκτησε το 3ο του τουρνουά, πιάνοντας στην πρώτη θέση το Μούργκο με 75 πόντους. Οι 2 αυτοί παίχτες δείχνουν πως πολύ δύσκολα θα χάσουν την απευθείας άνοδο και πως θα δώσουν μεγάλη μάχη για την πρώτη θέση.

Ο Μαρκόζης από τη μεριά του, με σταθερά καλές παρουσίες φέτος βρίσκεται στην 3η θέση με 53 πόντους και έχοντας διαφορά ασφαλείας από την 7η θέση μπορεί να θεωρεί σίγουρη τη θέση του στα playoff για την άνοδο.

 Επόμενο ραντεβού για τους παίχτες είναι προγραμματισμένο για το 8ο τουρνουά της κατηγορίας στις 8 Ιανουαρίου.