Στις 27 Νοεμβρίου έγινε το 6ο τουρνουά της Division B, ένα τουρνουά που έκρινε τις 2 θέσεις που κέρδισαν τη συμμετοχή τους στο Masters (οι άλλες 2 είχαν κριθεί) και είχε αρκετές εκπλήξεις και ανακατατάξεις.

  Οι 18 παίχτες που έλαβαν μέρος χωρίστηκαν σε 4 ομίλους. Στον πρώτο όμιλο, που έκρυβε τις εκπλήξεις που λέγαμε, συμμετείχαν οι Λάτσος, Τσακαλέρος, Πεφάνης, Βελλής και Αντωνής. Ο Τσακαλέρος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του ομίλου και με 4 νίκες και ένα 180 κατέλαβε την πρώτη θέση. Στη δεύτερη θέση ισοβάθμησαν οι Αντωνής και Λάτσος με 2 νίκες, με ισοβαθμία και στα leg. Έτσι την πρόκριση στην 8άδα έκρινε ο μεταξύ τους αγώνας, που έληξε με 3-1 υπέρ του Αντωνή και είχε ένα leg στα 18 βελάκια και ένα κλείσιμο του 109 από τον ίδιο. Έτσι για πρώτη φορά φέτος ο Λάτσος έμεινε εκτός 8άδας, ενώ ο Αντωνής πέρασε για δεύτερη φορά σε αυτήν. Ο Πεφάνης και ο Βελλής σημείωσαν από μία νίκη σε έναν πραγματικά πολύ οριακό όμιλο.

  Στο 2ο όμιλο ο Παπαδόπουλος έσπασε την κατάρα των ομίλων και με το 3/3 πέρασε για πρώτη φορά φέτος στην 8άδα. Μαζί του στην επόμενη φάση πέρασε ο Επισκεπτίδης με 2 νίκες, ενώ ο Μαρκόζης με μία νικη και ένα 180 στο τελευταίο ματς απέναντι στον Παγίδα, μπορεί να αποκλείστηκε από την επόμενη φάση, αλλά κέρδισε τη συμμετοχή του στο Masters. 

  Στον 3ο όμιλο διασταυρώθηκαν οι Ζαφειρόπουλος, Ιωσήφ, Σαμαράς, Τσιμπλινίδης και Βαρβαράς. Ζαφειρόπουλος και Βαρβαράς σημείωσαν από 3 νίκες, με την πρώτη θέση να καταλήγει στο Ζαφειρόπουλο. Τρίτος με 2 νίκες τερμάτισε ο Τσιμπλινίδης, μιας και στο τελευταίο κρίσιμο ματς με το Βαρβαρά γνώρισε την ήττα, ενώ Ιωσήφ και Σαμαράς σημείωσαν από 1 νίκη. 

  Στον 4ο όμιλο ο Μούργκος κατέλαβε την πρώτη θέση με 3/3 και 64avg απέναντι στον Αντωνίου και δεύτερος τερμάτισε ο Φυτόπουλος με 2 νίκες, 60,93 avg, κλείσιμο του 112 και ένα leg στα 18 βελάκια, πιστοποιώντας με την τρίτη πρόκριση στην 8άδα στα 4 τελευταία τουρνουα τη διαρκή του άνοδο. Ο Αντωνίου πρόσθεσε στα highlights του τουρνουά ένα 180 απέναντι στην Παπαδάμ, με τους 2 παίχτες να μένουν εκτός συνέχειας.

   Στην 8άδα ο Φυτόπουλος συνέχισε εντυπωσιακά και επικράτησε με 3-0 του Ζαφειρόπουλου, ενώ οι άλλοι 3 προημιτελικοί κρίθηκαν στο 5ο leg. Τσακαλέρος, Παπαδόπουλος και Μούργκος ευστόχησαν στο διπλό μια φορά παραπάνω από τους Επισκεπτίδη, Αντωνή και Βαρβαρά αντίστοιχα και πέρασαν στην 4άδα.

  Έτσι στα ημιτελικά είχαμε τα ζευγάρια Τσακαλέρος-Φυτόπουλος και Παπαδόπουλος-Μούργκος, με τους Φυτόπουλο και Παπαδόπουλο να φτάνουν πρώτη φορά στην 4άδα. Ο Τσακαλέρος ήθελε κατάκτηση του τουρνουά για να κερδίσει τη θέση του στο Masters. Βρήκε όμως απέναντί του έναν εξαιρετικό Φυτόπουλο, που προηγήθηκε με 2-0 και εν τέλει επικράτησε με 3-1, φτάνοντας για πρώτη φορά στον τελικό ανήμερα των γενεθλίων του! Στον άλλον ημιτελικό είχαμε άλλο ένα 3-2, με τους Μούργκο και Παπαδόπουλο να χάνουν πολλά διπλά και τελικό νικητή τον Μούργκο. Ο Παπαδόπουλος μπορεί να έμεινε εκτός τελικού, αλλά με την πολύ καλή του παρουσία ξεκόλλησε από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας. 

  Στον τελικό λοιπόν ο Μούργκος για τρίτη φορά φέτος και για πρώτη ο Φυτόπουλος. Ο ενθουσιασμός του Φυτόπουλου συνεχίστηκε και στον τελικό, αλλά για ένα μόνο leg. Το 1-0 δεν είχε συνέχεια, ο Μούργκος με σταθερή απόδοση και καλά διπλά κέρδισε τα 4 επόμενα leg και επικρατώντας με 4-1, όχι μόνο ανέβηκε στην πρώτη θέση, αλλά απέκτησε και διαφορά 6 πόντων από το δεύτερο Λάτσο. Ο Φυτόπουλος από τη μεριά του με την συμμετοχή του στον τελικό μπήκε σε τροχιά playoffs, μιας και σκαρφάλωσε στην 6η θέση με 35 πόντους, με τους Βαρβαρά και Βελλή να ακολουθούν από πολύ κοντά.

 Επόμενο ραντεβού για τους παίχτες είναι προγραμματισμένο για τις 11 Δεκεμβρίου στις 20:00

Ευχαριστούμε θερμά τον Χρήστο Κουτσουρέλη για την άρτια διεξαγωγή του τουρνουά!