Με 18 συμμετέχοντες να δίνουν το παρόν, έκλεισε η τέταρτη αγωνιστική, που έλαβε χώρα την Παρασκευή 29/11. Ήταν μάλιστα και η τελευταία πριν από το μεγάλο event Thessaloniki Masters 2019, από την οποία κρίθηκε και η τελική βαθμολογία, έτσι ώστε να διαμορφωθεί η 16αδα της Α’ κατηγορίας, για το event.

Σε πρώτη φάση δημιουργήθηκαν δύο όμιλοι των πέντε και δύο όμιλοι των τεσσάρων. Στον πρώτο όμιλο βρέθηκαν αντιμέτωποι οι, Σαμαράς, Ζαμπακλής, Τσακίρης, Τιτόπουλος και Βασίλογλου. Ο Σαμαράς έκανε εύκολα το 3-0 στα παιχνίδια του με τον Ζαμπακλή και τον Βασίλογλου. Στο δεύτερο μάλιστα σημείωσε και ένα 174. Στο ματς με τον Τιτόπουλο, τσεκάρει το 116 και κλείνει στα 15 βελάκια, παίζοντας με 77.59 average. Πολύ καλό σκορ είχε και στο ματς με τον Τσακίρη ( 70.14), όπου έφερε και το πρώτο του 180. Ωστόσο ο Τσακίρης φάνηκε να τον δυσκόλεψε, αφού πλησίασε στη νίκη, παίρνοντας δύο leg, στο ένα εκ των οποίων τσέκαρε το 100. Με 4/4 για τέταρτη φορά ο Σαμαράς περνάει πρώτος στην οκτάδα. Η δεύτερη θέση κρίθηκε ανάμεσα στον Βασίλογλου και στον Τιτόπουλο, με τον πρώτο να την κερδίζει στον μεταξύ τους αγώνα. Ένα 180 σημείωσε ο Βασίλογλου και δύο ο Τιτόπουλος.

Φιδάνης, Δεληογλάνης, Κουτσουρέλης, Ασλάνογλου και Μητσόπουλος, αποτέλεσαν τον δεύτερο όμιλο. Ο Φιδάνης πέρασε πρώτος, κάνοντας το απόλυτο, χωρίς να χάσει ούτε ένα leg. Πρόσθεσε στα highlights ένα 180, σκορ 70.45 και 71.57. Τον ακολουθεί ο Δεληογλάνης, ο οποίος κατάφερε οριακά να πάρει τη θέση από τον Κουτσουρέλη, που φάνηκε ανεβασμένος σε αυτό το τουρνουά, καθότι έφερε ένα 171 και έκλεισε στα 17 βελάκια. Στο παιχνίδι με τον Ασλάνογλου, ο Δεληογλάνης τσέκαρε το 104.

Κουπαράνης και Βαφειάδης, ήταν αυτοί που προκρίθηκαν από τον τρίτο όμιλο. Πρώτος έρχεται ο Κουπαράνης, με 3/3, ένα 180 και 70.55 average. Από μία νίκη σημείωσαν ο Βαφειάδης και ο Κοκέρης, αλλά χάρη στο ένα παραπάνω leg, ο Βαφειάδης τα κατάφερε, έχοντας κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι ενάντια στον Επισκεπτίδη, το οποίο ανέτρεψε από 2-0 σε 3-2, παίζοντας δυνατά βελάκια. Κοκέρης και Επισκεπτίδης, σταμάτησαν νωρίς τον αγώνα.

Στον τέταρτο όμιλο διασταυρώθηκαν, ο Νάνος, ο Γεωργίου, ο Κοτζαμάνης και ο Σεβαστίδης. Ο Νάνος έρχεται πρώτος για ακόμη μία φορά, νικώντας όλους του τους αντιπάλους. Ο Σεβαστίδης και ο Κοτζαμάνης πρόσθεσαν στα highlights, από ένα 180. Ο Κοτζαμάνης περνάει τον όμιλο δεύτερος, έχοντας και ένα κλείσιμο στα 18 βελάκια. Ο Γεωργίου έκανε το 3-0 με τον Σεβαστίδη, με ένα check out στα 17 βελάκια, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρει το προβάδισμα, αφού έχασε με 3-2 από τον Νάνο και τον Κοτζαμάνη.

Η οκτάδα διαμορφώθηκε με τους τέσσερις του πρώτου ομίλου να είναι, ο Φιδάνης, ο Σαμαράς, ο Δεληογλάνης και ο Βασίλογλου. Το πρώτο παιχνίδι, μεταξύ του Σαμαρά και του Φιδάνη, ήταν εξαιρετικό. Ο Σαμαράς έκανε άλμα απόδοσης, ανεβάζοντας το συνολικό average της αγωνιστικής στο 90.84. Επίσης έφερε ένα 180, τσέκαρε το 104 ήταν ο μόνος που μέχρι τώρα κατάφερε να κλείσει leg στα 12 βελάκια. Ο Φιδάνης ανταποκρίθηκε αξιόλογα, καθώς κατάφερε το 2-2, πέτυχε ένα 180 και το average του ήταν 75.5. Το ματς έληξε υπέρ του πρωταθλητή, που πέρασε πρώτος στον ημιτελικό, με τρεις νίκες. Στο ματς με τον Δεληογλάνη, έκανε σκορ 81.98 και έκλεισε στα 16 βελάκια. Μετά την έκτακτη αποχώρηση του Φιδάνη, ο όμιλος συνεχίστηκε ως 3αρης . Έτσι τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Βασίλογλου, που επικράτησε με 3- 0 έναντι του Δεληογλάνη.

Στον δεύτερο όμιλο ξεχώρισαν, ο Κουπαράνης με τρεις και ο Νάνος με δύο νίκες. Ο Κουπαράνης στο πρώτο του παιχνίδι εναντίον του Νάνου έκανε το 3-0, με σκορ 75.15. Με τον Κοτζαμάνη έφερε δύο 180 και με avg 74.57. πήρε τη νίκη με 3-2. Το 3-1 του Κουπαράνη με τον Βαφειάδη, διατηρήθηκε από την προηγούμενη φάση, όπως και αυτό του Νάνου με τον Κοτζαμάνη. Ο Νάνος έφερε το αγαπημένο του 171 και ο Βαφειάδης είχε το πρώτο του μεγάλο κλείσιμο ( 131).

Η τετράδα συμπληρώθηκε από τα φαβορί της κατηγορίας, Σαμαρά, Κουπαράνη, Νάνο και Βασίλογλου.Ο Βασίλογλου κατάφερε να πάρει ένα leg από τον Κουπαράνη και να προσθέσει στο ιστορικό του ένα ακόμα 180. Δύσκολα όμως θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη, αφού ο Κουπαράνης, είναι ένας πραγματικά δυνατός παίκτης και αντίπαλος. Επικράτησε λοιπόν με 4-1 και πέρασε στον τελικό. Ο Νάνος δεν κατάφερε να τα βγάλει πέρα, καθώς ο Σαμαράς έκανε εύκολα το 4-0, με ένα κλείσιμο στα 17 βελάκια και σκορ 81.24.

Μετά από πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια, φτάνουμε στον τελικό, όπου ο Σαμαράς θα μας προσφέρει ένα συγκλονιστικό θέαμα, ανεβάζοντας ακόμα υψηλότερα τον πήχη της κατηγορίας. Από το πρώτο κιόλας leg, σημείωσε κλείσιμο στα 14 βελάκια. Ο Κουπαράνης κατάφερε να πάρει το δεύτερο, αλλά ο Σαμαράς απαντάει κάνοντας το 3-1 με 15 βελάκια στο τρίτο και στο τέταρτο, στο οποίο τσέκαρε το 160. Ο Κουπαράνης έφερε το τέταρτο 180αρι του και πήρε άλλο ένα leg απ’ τον πρωταθλητή. Ατελείωτα τα highlights του Σαμαρά. Ακόμα μια φορά κλείνει στα 14 βελάκια και ολοκληρώνει το παιχνίδι με 5-2 και average 80.7.

Η διοργάνωση δίνει τα συγχαρητήριά της σε όλους τους παίκτες που συμμετείχαν.
Ραντεβού την Παρασκευή 13/12 στις 21:00 μ.μ