γράφει ο Κώστας Βαρβαράς

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου διεξήχθη το 10ο βαθμολογικό τουρνουά της Division A του ατομικού πρωταθλήματος του Συλλόγου Darts Θεσσαλονίκης.

Στον Α’ όμιλο είχαμε μεγάλες μάχες με τους Σαμαρά, Πρόικα και Φιδάνη να παλεύουν για την πρόκριση με δύο νίκες έκαστος. Mε το κριτήριο της διαφοράς των legs, o Φιδάνης πήρε την πρώτη θέση και ο Σαμαράς τη δεύτερη. Στα highlights του ομίλου το 72.73 avg από το Σαμαρά και το εντυπωσιακό 125 checkout (25-Τ20-D20) από το Φιδάνη.

Στο Β’ όμιλο είδαμε μονομαχίες για γερά νεύρα, με τους Δεληογλάνη, Μητσόπουλο, Ξυλούρη και Κοσμίδη να έχουν ίσες ευκαιρίες για πρόκριση. Ξυλούρης και Μητσόπουλος θα είναι αυτοί που τελικά θα “χαμογελάσουν” και θα περάσουν στην επόμενη φάση καταλαμβάνοντας την 1η και 2η θέση θέση του ομίλου αντίστοιχα.

Παραγωγικότατος ο Γ’ όμιλος σε highlights, καθώς από ένα 180 πέτυχαν οι Αντωνίου, Ζαμπακλής, Βασίλογλου και Κουπαράνης. Η πρώτη θέση του ομίλου κατέληξε στον Κουπαράνη, ο οποίος έδειξε να είναι σε δαιμονιώδη φόρμα γράφοντας average 71.28, 72.91 και 80.62 στους αγώνες του, τσέκαρε το 118 και είχε κι ένα leg στα 15 βελάκια! Ο Αντωνίου θα χάσει μεγάλη ευκαιρία να πάρει εντυπωσιακά το εισιτήριο πρόκρισης στην 8άδα κλείνοντας το 170, καθώς στον αγώνα του με τον Κουπαράνη και με το σκορ στο 2-2, τα πρώτα δύο βελάκια του θα βρουν το T20, αλλά το τρίτο βελάκι θα καρφωθεί στο 25 αντί στο 50! Δεύτερος στον όμιλο με δύο νίκες ο Κοκέρης που θα πάρει βαθμολογική ανάσα ξεφεύγοντας από τη επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Στον Δ’ όμιλο από ένα 180 σημείωσαν οι Τσιτουρίδης, Τιτόπουλος και Ασλάνογλου, με τους δύο τελευταίους να περνούν στην επόμενη φάση. Πρώτη θέση για τον Τιτόπουλο με τρεις νίκες, δεύτερη θέση για τον Ασλάνογλου με δύο.

Στην 8άδα ο Φιδάνης θα δείξει ότι θα παραμείνει ψηλά στη βαθμολογία κερδίζοντας το Μητσόπουλο με 4-1. Άνετη επικράτηση και για τον Κουπαράνη απέναντι στον Ασλάνογλου με το εμφατικό  4-0. Στον 3ο προημιτελικό, ο Σαμαράς θα σημειώσει ένα 180 αλλά θα χάσει πολλά διπλά στο σύρμα δίνοντας αρκετές ευκαιρίες στον Ξυλούρη, γεγονός το οποίο τελικό δεν θα του στοιχίσει, καθώς θα επικρατήσει με σκορ 4-2. Ένα 180 ακόμη σημείωσε και ο Τιτόπουλος στη νίκη του απέναντι στο Κοκέρη με 4-1.

Άκρως θεαματικά τα ημιτελικά ξεκινώντας με τον αγώνα μεταξύ Φιδάνη και Κουπαράνη. Οι δύο παίκτες σημείωσαν από ένα 180, ενώ ο Φιδάνης αγωνίστηκε με 69 avg και ο Κουπαράνης με 77.66 avg κλείνοντας κι ένα leg στα 16 βελάκια! Τελικό σκορ 4-1 με τον Κουπαράνη να περνά στον τελικό.

Στο διπλανό στόχο απολαύσαμε ένα εξαιρετικά ποιοτικό παιχνίδι μεταξύ Τιτόπουλου και Σαμαρά. Δύο 180άρια για τον Τιτόπουλο, τσεκάρισμα το 100 κι ένα leg στα 15 βελάκια με 78.66 avg! Από την άλλη μεριά, ένα 180 για το Σαμαρά, ένα leg στα 14 βελάκια με 85.45 avg και first 9 darts 104.87! Τελικό σκορ 4-1 υπέρ του “Samurai”.

Στον τελικό δύο παίκτες, κλασικοί πλέον φιναλίστ των τουρνουά της Division A. Κωνσταντίνος Σαμαράς και Αρσένης Κουπαράνης θα μας αποδείξουν σε ένα ακόμη παιχνίδι ότι δίκαια βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης. Πολύ καλή απόδοση και από τους δύο παίκτες με 71.22 avg για τον Κουπαράνη κι ένα leg στα 17 βελάκια και 75.48 avg για τον Σαμαρά, ένα 180 κι ένα leg στα 14 βελάκια. O Σαμαράς θα κάνει δυνατό ξεκίνημα στον τελικό και θα προηγηθεί με 3-0. Ο Κουπαράνης θα αντιδράσει και θα μειώσει σε 4-2, αλλά ο “Samurai” θα καταφέρει να πάρει το επόμενο leg για να γράψει το τελικό 5-2.