γράφει ο Κώστας Βαρβαράς

Την Κυριακή 3 Μαρτίου διεξήχθη το 12ο βαθμολογικό τουρνουά για την Division A του συλλόγου μας με 16 συμμετοχές  και τους παίχτες να χωρίζονται σε 4 ομίλους.

Στον 1ο όμιλο Τιτόπουλος, Κόκκαλης και Επισκεπτίδης θα παλέψουν για την πρόκριση με κάθε leg να μετράει. Και οι τρεις θα ισοβαθμίσουν με δύο νίκες ο καθένας και το κριτήριο της διαφοράς κερδισμένων-χαμένων legs θα αφήσει εκτός 8άδας τον Επισκεπτίδη. Τελικοί αποδέκτες της 1ης και 2ης θέσης οι Τιτόπουλος και Κόκκαλης αντίστοιχα, με τον Τιτόπουλο να σημειώσει ένα 180 κι ένα κλείσιμο από 117.

Στον 2ο όμιλο, ο Δεληογλάνης θα βρεθεί σε κακή μέρα και θα μείνει στην 3η θέση του ομίλου, αν και κατάφερε να κάνει κι ένα leg στα 16 βελάκια. Μία νίκη και ένα 180 σημείωσε ο Αντωνίου που επίσης δεν κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση, έτσι ώστε να πάρει τη βαθμολογική ανάσα που χρειάζεται. Πρώτος στον όμιλο θα τερματίσει ο Φιδάνης με δύο νίκες, ενώ ο Ξυλούρης με δύο νίκες επίσης θα πλασαριστεί στη δεύτερη θέση του ομίλου. Στα highlights του ομίλου, το 105 κλείσιμο του Ξυλούρη, ο οποίος με την πρόκρισή του στους 8, καταφέρνει να διατηρείται στην 8άδα της συνολικής κατάταξης.

Στον 3ο όμιλο ο Μπάλλας θα περάσει αήττητος στην 8άδα χωρίς να χάσει leg, αφήνοντας τους άλλους τρεις αντιπάλους του να μάχονται στη διαφορά των legs για την 2η θέση, έχοντας σημειώσει από μία νίκη. Ανάμεσα σε Ασλάνογλου, Κοκέρη και Τσιτουρίδη, καλύτερη διαφορά leg είχε ο τελευταίος και θα πάρει την πρόκριση. Στα highlights του ομίλου ο Μπάλλας θα σημειώσει ένα 71.57 average και checkout 116, ενώ ο Κοκέρης σημείωσε ένα 180.

Την παράσταση στον 4ο όμιλο έκλεψε ο Αρσένης Κουπαράνης, ο οποίος θα ξεκινήσει πολύ δυναμικά κάνοντας τον καλύτερο αγώνα στα χρονικά της Α κατηγορίας με ένα 180, leg στα 13,19 και 14 βελάκια σημειώνοντας έτσι το εντυπωσιακό 98.02 average! Η πρώτη θέση στον όμιλο θα έρθει φυσιολογικά, με τον Αρσένη να πετυχαίνει ένα ακόμη 180 στα παιχνίδια του ομίλου. Στην 8άδα θα τον ακολουθήσει ο Πρόικας με δύο νίκες απέναντι σε Μητσόπουλο και Βασίλογλου. Ένα ακόμη 180 πρόσθεσε στα highlights του ομίλου ο Βασίλογλου στον αγώνα του με τον Πρόικα.

Στους αγώνες της 8άδας ο Τιτόπουλος θα βρει ένα βελτιωμένο Τσιτουρίδη απέναντί του, ωστόσο θα καταφέρει να πάρει μια δύσκολη νίκη με 4-2. Ο Φιδάνης θα περάσει το εμπόδιο του Πρόικα με σκορ 4-0, έχοντας καλή απόδοση και 67.8 average. Ο Μπάλλας δεν θα δυσκολευτεί απέναντι στον Κόκκαλη και θα επικρατήσει με 4-0, έχοντας 70.73 average και leg στα 16 βελάκια. Τέλος την 4η θέση στα ημιτελικά θα κατακτήσει ο Κουπαράνης επικρατώντας του Ξυλούρη με 4-1 και ολοκληρώνοντας τον αγώνα με average 72.61 και highout 106.

Στα ημιτελικά o Τιτόπουλος θα αναμετρηθεί με το Φιδάνη σε ένα αμφίρροπο αγώνα με αρκετό άγχος. Ο “Τίτος” θα καταφέρει να αναδειχθεί νικητής με σκορ 4-3 και να βρεθεί έτσι για ακόμα μία φορά στην θέση του φιναλίστ. Στον άλλο ημιτελικό είχαμε επίσης μια δυνατή κόντρα ανάμεσα σε Μπάλλα και Κουπαράνη με τους δύο παίκτες να παίζουν με 74.21 avg και 76.46 avg αντίστοιχα και να κάνουν από ένα leg στα 16 βελάκια ο καθένας. Τελικό σκορ 4-2 υπέρ του Κουπαράνη, ο οποίος τσέκαρε και το 120.

Τιτόπουλος και Κουπαράνης θα συνθέσουν το δίδυμο του τελικού. Ο Κουπαράνης έχοντας δείξει ήδη από τη φάση των ομίλων ότι είναι σε καλή μέρα, θα πάρει από νωρίς το προβάδισμα και τα ηνία του τελικού.
Ο Τιτόπουλος θα προσπαθήσει να βρει τις απαντήσεις, όμως ο Κουπαράνης στο 4ο leg θα σπάσει το throw του Τιτόπουλου, που από εκεί και πέρα δεν θα μπορέσει να επανέλθει στον αγώνα.
Νικητής της 12ης αγωνιστικής, με σκορ 5-1, ο Κουπαράνης έχοντας 70.09 average και highout 103.