Το 14ο τουρνουά της Α’ Division ξεκίνησε την Παρασκευή 19 Ιουνίου, με δεκαέξι παίκτες να χωρίζονται σε τέσσερις ομίλους. Επικεφαλείς τους ήταν ο Σαμαράς, ο Νάνος, ο Κοτζαμάνης και ο Δεληογλάνης. Τρία τουρνουά πριν το τέλος, είδαμε ενδιαφέροντα παιχνίδια, ανατροπές και μεγάλες εκπλήξεις.

Στον πρώτο όμιλο αγωνίστηκαν οι, Σαμαράς, Τιτόπουλος, Κοκέρης και Γεωργίου. Στο πρώτο παιχνίδι ο Σαμαράς κέρδισε τον Τιτόπουλο 3-0. Το ίδιο έκανε και ο Γεωργίου με τον Κοκέρη, σημειώνοντας και ένα 180. Το σκορ διατηρήθηκε υπέρ του Σαμαρά στα υπόλοιπα παιχνίδια του. Ο πρωταθλητής έφερε ένα 180, τσέκαρε το 120 έναντι στον Γεωργίου και έπαιξε με 77.4 έναντι στον Κοκέρη. Έτσι πέρασε πρώτος τον όμιλο. Ο Κοκέρης έκανε μία νίκη απέναντι στον Τιτόπουλο, όμως ο τελευταίος ήταν αυτός που προκρίθηκε στην οκτάδα, αφού κέρδισε τον Γεωργίου και βρέθηκε να έχει ένα leg παραπάνω συνολικά από αυτόν. Για τους Γεωργίου και Κοκέρη τα επόμενα τουρνουά θα φανούν κρίσιμα.

Στον δεύτερο όμιλο είδαμε τον Κοτζαμάνη να περνάει πρώτος με τρεις νίκες στην επόμενη φάση και τους Επισκεπτίδη, Μητσόπουλο και Βασίλογλου να σημειώνουν ο καθένας από μία. Η διαφορά των leg οδήγησε στην οκτάδα τον Επισκεπτίδη. Για τους Μητσόπουλο και Βασίλογλου η πρόκριση ήταν αρκετά σημαντική, καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες να βρεθούν εκτός κατηγορίας του χρόνου.

Δεληογλάνης, Κόκκαλης, Σεβαστίδης και Ασλάνογλου, αγωνίστηκαν στον τρίτο όμιλο. Σε πολύ καλή μέρα βρέθηκε ο Κόκκαλης, αφού κατάφερε το 3/3, τσέκαρε το 104 στο ματς με τον Σεβαστίδη και πέρασε πρώτος τον όμιλο. Από μία νίκη έκαναν οι άλλοι τρεις παίκτες. Ο Δεληογλάνης που συγκέντρωσε τα περισσότερα leg πέρασε γι ακόμα μία φορά τον όμιλο. Ο Σεβαστίδης συνεχίζει να παραμένει εντός της βαθμολογικής οκτάδας.

Νάνος, Βαφειάδης, Κουτσουρέλης και Τσακίρης, σχημάτισαν τον τέταρτο όμιλο. Έναν όμιλο με πολύ ενδιαφέρον αφού σχεδόν όλα τα παιχνίδια κρίθηκαν στο τελευταίο leg. Ο Νάνος επικράτησε των Βαφειάδη και Τσακίρη με 3-1 και 3-2 αντίστοιχα. Σημείωσε ένα 171, έκλεισε στα 15 και 14 βελάκια και τσέκαρε για ακόμα μία φορά το 167. Η έκπληξη του ομίλου ήταν ο Κουτσουρέλης, ο οποίος μετά από δεκατρία τουρνουά, πέρασε τον όμιλο με τρεις νίκες, παίρνοντας το τελευταίο leg απ’ τον εκάστοτε αντίπαλο. Ο Τσακίρης έκλεισε στα δεκαεπτά βελάκια και έκανε μία νίκη ενάντια στον Βαφειάδη. Ο τελευταίος, με τα δύο επόμενα τουρνουά, συνεχίζει να μάχεται για μία θέση στην τελική οκτάδα.

Ο πρώτος όμιλος της οκτάδας συμπληρώθηκε από τον, Σαμαρά, τον Κοτζαμάνη, τον Τιτόπουλο και τον Επισκεπτίδη. Ο πρωταθλητής επικράτησε του Κοτζαμάνη με 3-0 και average 76.42, με 3-1 του Επισκεπτίδη και με την νίκη της προηγούμενης φάσης, κατοχυρώνει μία θέση στα ημιτελικά. Ο Επισκεπτίδης κέρδισε τον Τιτόπουλο με 3-0 και σημείωσε ένα 171. Η μία του νίκη δεν ήταν αρκετή για την πρόκριση, όμως κατάφερε να φτάσει να διεκδικεί, μαζί με τον Βαφειάδη, την όγδοη θέση της βαθμολογίας. Ο Τιτόπουλος δεν κατάφερε κάποια νίκη, παρόλα αυτά, βρίσκεται πολύ κοντά στον Δεληογλάνη, που είναι ο πέμπτος της κατάταξης. Αυτός που ακολούθησε τον Σαμαρά, ήταν ο Κοτζαμάνης, ο οποίος με μία νίκη από την πρώτη φάση και μία έναντι στον Τιτόπουλο, βρέθηκε για πέμπτη φορά στον ημιτελικό.

Στον δεύτερο όμιλο της οκτάδας, συναντήθηκαν οι, Κόκκαλης, Κουτσουρέλης, Δεληογλάνης και Νάνος. Απ’το πρώτο κι όλας παιχνίδι, ο Κουτσουρέλης έδειξε αποφασισμένος να σώσει τον εαυτό του, αφού κέρδισε τον Κόκκαλη με 3-1. Ο Νάνος κέρδισε 3-0 τον Δεληογλάνη, κλείνοντας στα δεκαπέντε βελάκια, έχασε όμως με το ίδιο σκορ από τον Κόκκαλη. Κουτσουρέλης και Δεληογλάνης βρέθηκαν στο 2-2 ,με τον πρώτο να έχει ” γλυκαθεί” ήδη αρκετά για να σταματήσει. Έτσι πέρασε και αυτόν τον όμιλο πρώτος συμπληρώνοντας τρεις νίκες. Δεύτερος πέρασε για πρώτη φορά στα ημιτελικά ο Κόκκαλης με δύο νίκες συνολικά.

Τα ζευγάρια του ημιτελικού ήταν ο Σαμαράς με τον Κόκκαλη και ο Κουτσουρέλης με τον Κοτζαμάνη. Ανάμεσα στους δύο πρώτους, είδαμε τον Κόκκαλη να είναι αρκετά ανταγωνιστικός καθώς πήρε δύο leg απ’ τον πρωταθλητή. Ο Σαμαράς στο πρώτο leg έκλεισε στα δεκαεπτά βελάκια και στο δεύτερο στα δεκαπέντε. Στο τρίτο και στο τέταρτο ήταν που ο Κόκκαλης κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Σαμαράς, ανίκητος, έκλεισε με ευκολία τα επόμενα και έκανε το 4-2 με το μεγαλύτερο average της βραδιάς 78.21. Το δεύτερο ματς των ημιτελικών ήταν ένα ντέρμπι στο οποίο ο Κουτσουρέλης προηγήθηκε αρχικά, κλείνοντας το πρώτο leg στα δεκαοκτώ βελάκια και τσεκάροντας στο δεύτερο το 104. Ο Κοτζαμάνης προηγήθηκε στη συνέχεια κάνοντας το 3-2. Το τελευταίο leg έδωσε στον Κουτσουρέλη το εισιτήριο για τον τελικό.

Φτάνοντας στο τέλος, ο Κουτσουρέλης κλήθηκε να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τον έμπειρο στους τελικούς Σαμαρά, ωστόσο δεν κατάφερε να φέρει αντίσταση. Ο Σαμαράς τσέκαρε στο πρώτο leg το 121 με bull και στο τέταρτο έκλεισε το 108. Έκανε το 5-0 με συνολικό average 72.26 και κατέκτησε ξανά τον τίτλο. Ο Κουτσουρέλης με σκορ 68.31, εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία, αφήνοντας πίσω του τη δέκατη όγδοη θέση.

Επόμενο ραντεβού για την προτελευταία αγωνιστική της χρονιάς την Παρασκευή 26 Ιουνίου.