γράφει ο Παναγιώτης Ιωσήφ

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου διεξήχθη το 11ο βαθμολογικό τουρνουά της Division A του ατομικού πρωταθλήματος του Συλλόγου, με τα υψηλά average, τα 180άρια και τα μεγάλα κλεισίματα να είναι στο “μενού” της ημέρας.

Στον Α’ όμιλο ο Σαμαράς ξεκίνησε εντυπωσιακά τα παιχνίδια ομίλου με 73 avg κι ένα leg στα 14 βελάκια. Στη συνέχεια θα προσθέσει ένα 180 στη συγκομιδή του και με τρεις νίκες θα πάρει την πρώτη θέση του ομίλου. Ο Μητσόπουλος θα σημειώσει επίσης ένα 180 και θα έχει καλή παρουσία, ωστόσο δεν θα καταφέρει να διεκδικήσει την πρόκρισή του στους 8. Ο Αντωνίου πάλεψε για την πρόκρισή του στο τελευταίο παιχνίδι ομίλου απέναντι στο Σαμαρά, ωστόσο η οριακή ήττα με 3-2 θα του στερήσει τις ελπίδες πρόκρισης. Η δεύτερη θέση του ομίλου κατέληξε στον Τσιτουρίδη που σημείωσε δύο δύσκολες νίκες με 3-2. Ο Τσιτουρίδης φαίνεται σιγά-σιγά να βρίσκει τον καλό του εαυτό και με την πρώτη πρόκρισή του στους 8, πήρε μια μικρή βαθμολογική ανάσα που τον φέρνει εκτός της επικίνδυνης ζώνης υποβιβασμού.

Στο Β’ όμιλο, ο Μπάλλας θα πάρει την πρώτη θέση με τέσσερις νίκες, ένα 180 κι ένα 77.74 avg στον αγώνα του απέναντι στον Κόκκαλη. Εξαιρετική παρουσία είχε ο “Don” Ανδρέας Ξυλούρης που σημείωσε τρία 180άρια στα παιχνίδια του ομίλου, έκανε τρεις νίκες και έχασε οριακά την πρωτιά στο γκρουπ καθώς ο Μπάλλας επικράτησε στο μεταξύ τους παιχνίδι με 3-2!

Καταιγιστικός ο Κουπαράνης στον όμιλο Γ’. Ένα 180 και 76.42 avg στον αγώνα του απέναντι στο Δεληογλάνη. Ένα 180 και 81.98 avg στον αγώνα του απέναντι στο Βασίλογλου. Ένα 180, ένα leg στα 14 βελάκια και 72.91 avg στον αγώνα του απέναντι στο Φιδάνη! Εκπληκτικό το συγκεκριμένο παιχνίδι, που έκρινε τελικά και την πρώτη θέση του ομίλου. Τελικό σκορ 3-2 υπέρ του Κουπαράνη και πρώτη θέση στον όμιλο με το απόλυτο των νικών. Στη δεύτερη θέση ο επίσης πολύ δυνατός Φιδάνης που σημείωσε τρεις νίκες και ένα 180 στον αγώνα του με τον Κουπαράνη.

Τα highlight δεν έλειψαν και από τον Δ’ όμιλο. Την παράσταση έκλεψε ο Επισκεπτίδης, καθώς κατάφερε να πάρει την πρωτιά στον όμιλο με τρεις νίκες, δύο εκ των οποίων οριακές με σκορ 3-2! Ένα 171 σημείωσε απέναντι στον Τιτόπουλο, ενώ τσέκαρε το 147 (Τ19-Τ18-D18) για leg στα 15 βελάκια στη νίκη του απέναντι στον Ασλάνογλου! Στο παιχνίδι Τιτόπουλου- Κοκέρη κρίθηκε η δεύτερη θέση του ομίλου. Ο “Τίτος” σημείωσε ένα 180, ο Κοκέρης τσέκαρε το 100 και η πρόκριση πήγε εν τέλει στον Τιτόπουλο που κατάφερε να επικρατήσει με 3-2.

Στα παιχνίδια της 8άδας, ο Σαμαράς θα επικρατήσει με 4-2 του Ξυλούρη παίζοντας με 72 avg και σημειώνοντας κι ένα leg 16 βελάκια. Ο Μπάλλας θα ξεπεράσει μάλλον εύκολα (4-0) το εμπόδιο του Τσιτουρίδη με 75 avg και ένα 180, ενώ ο Φιδάνης παίζοντας σταθερά και καλά βελάκια θα κερδίσει με το ίδιο σκορ τον Επισκεπτίδη. Ένα εξαιρετικό ματς θα μας χαρίσουν οι Κουπαράνης και Τιτόπουλος! Τελικό σκορ 4-2 υπέρ του Κουπαράνη με 84 avg, ένα ακόμη 180 και leg στα 14 βελάκια, ενώ πολύ δυνατός και ο Τιτόπουλος που αγωνίστηκε με 77 avg, είχε ένα leg στα 15 βελάκια και highout το 160!

Στα ημιτελικά, ο Μπάλλας συνέχισε σε υψηλούς ρυθμούς και με leg στα 13 και 15 βελάκια και 77 avg θα επικρατήσει με 4-2 του Φιδάνη που φάνηκε να μένει από δυνάμεις. Ο Σαμαράς απέναντι στον Κουπαράνη θα πάρει νωρίς το προβάδισμα παίζοντας με 74 avg, ωστόσο ο Κουπαράνης θα καταφέρει να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ, θα σημειώσει ένα 180άρι και με 72 avg θα επικρατήσει με σκορ 4-3!

Μπάλλας και Κουπαράνης θα βρεθούν για πρώτη φορά φέτος αντιμέτωποι σε τελικό και ο Μπάλλας με κεκτημένη ταχύτητα θα ξεκινήσει με ένα leg στα 13 βελάκια, ενώ θα καταφέρει να πάρει και το επόμενο leg για να προηγηθεί με 2-0. Ο Κουπαράνης θα απαντήσει δυναμικά κατακτώντας τα επόμενα 3 leg και θα περάσει μπροστά με 3-2, αλλά δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Ο Μπάλλας έχοντας καλύτερο σκοράρισμα στον αγώνα (72 avg συνολικά και 92 avg first 9 darts) θα ανταποκριθεί με τρία σερί leg από μεριάς του και ένα 180, για να γράψει το τελικό 5-3 και να μειώσει τη διαφορά από τις πρώτες 3 θέσεις της βαθμολογίας.