γράφει ο Δημήτρης Σαμαράς

Την Τετάρτη 22 Μαΐου, έπεσε η αυλαία της Division B για τη φετινή σεζόν. Στο τελευταίο τουρνουά της Β’ κατηγορίας μπορεί οι τέσσερις μονομάχοι που πήραν επάξια τα εισιτήρια της ανόδου στην Α’ κατηγορία να ήταν ήδη γνωστοί, αλλά ο πρωταθλητής της κατηγορίας παρέμενε άγνωστος. Ο Βαφειάδης, ερχόταν σαν πρώτος στην βαθμολογία με έναν βαθμό διαφορά από τον Γεωργίου, ενώ ακολουθούσαν οι Τσακίρης και Κοτζαμάνης στην τρίτη και τέταρτη θέση, αντίστοιχα.

Στο group A θα αγωνιστούν οι Βαφειάδης, Παπαδόπουλος, Σαμαράς Δ. και Ζαφειρόπουλος, με τον Βαφειάδη να είναι αγνώριστος στα τρία παιχνίδια. Έχασε από τον Παπαδόπουλο με 2-1, και κέρδισε τα άλλα δύο παιχνίδια με το ίδιο σκορ, χωρίς όμως να κερδίσει τις εντυπώσεις, παρόλο το κλείσιμο με 13 βελάκια και το 61.11 avg στον αγώνα του με τον Ζαφειρόπουλο. Οι δύο νίκες ωστόσο θα του χαρίσουν τη δεύτερη θέση του ομίλου που οδηγούσε στον επόμενο γύρο. Αντίθετα, ο Ηρακλής Παπαδόπουλος, έκανε μία αξιόλογη προσπάθεια καθώς κέρδισε με 2-1 τον Βαφειάδη, με 2-0 τον Σαμαρά Δ. ενώ ηττήθηκε από τον Ζαφειρόπουλο με 2-1, έχοντας στο ενεργητικό του ένα κλείσιμο στο 108. Ο Ζαφειρόπουλος, προσπαθώντας να ανέβει πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, φάνηκε ανέτοιμος αφού έχασε από τον Σαμαρά Δ. με 2-1 και τον Βαφειάδη με το ίδιο σκορ. Ωστόσο σημείωσε μία νίκη πετυχαίνοντας κι ένα 180αρι, στον αγώνα του με τον Παπαδόπουλο.

Στο group B, αδιαφιλονίκητο φαβορί ο Τσακίρης που έκανε 4/4 νίκες χωρίς να «ιδρώσει» ιδιαίτερα, πετυχαίνοντας κι ένα 180αρι στον αγώνα με τον Μαρκόζη. Δεύτερος στον όμιλο αναδείχθηκε ο Μαρκόζης, που έχασε μόνο από τον Τσακίρη νικώντας τους υπόλοιπους τρεις αγώνες του και παίρνοντας άξια τη δεύτερη θέση. Ακολούθησαν οι Χριστοδούλου, Βαρβαράς και Παπαδάμ σημειώνοντας από μία νίκη ο καθένας.

Στο group C, ο Βελλής με δύο νίκες, δεν θα αφήσει να αμφισβητηθεί ούτε από τον Τσιμπλινίδη, ο οποίος κατέλαβε την δεύτερη θέση, ούτε από τον Ιωσήφ που βρέθηκε στην τρίτη θέση του ομίλου.

Στο group D, αγωνίζονταν οι Γεωργίου, Τσακαλέρος, Κουτσουρέλης και η Καλανταρίδου. Στα προγνωστικά πριν τους αγώνες, ο Γεωργίου φάνταζε σαν φαβορί για την πρώτη θέση. Όμως, ο Τσακαλέρος, είχε διαφορετική άποψη και με 3/3 νίκες αναδείχθηκε πρώτος στον όμιλο, ενώ την δεύτερη θέση πήρε ο Κουτσουρέλης! Ο Γεωργίου έμεινε εκτός 8άδας μαζί με την Καλανταρίδου και αυτό του το στραβοπάτημα στο τελευταίο τουρνουά, ουσιαστικά έδωσε τον τίτλο της κατηγορίας στο Βαφειάδη.

Οι προημιτελικοί της τελικής φάσης του τουρνουά, ξεκίνησαν με το ζευγάρι Παπαδόπουλος – Μαρκόζης σε ένα από τα μέτρια παιχνίδια, καθώς οι παίκτες εμφανίστηκαν “σφιγμένοι” και σπατάλησαν αρκετά βελάκια στα διπλά. Ωστόσο, ο Παπαδόπουλος στο τελευταίο leg του αγώνα θυμήθηκε τον καλό του εαυτό, έκλεισε στα 21 βελάκια και πήρε το παιχνίδι με σκορ 3-2. Στον δεύτερο αγώνα της 8άδας, ο Κουτσουρέλης, δεν είχε απαντήσεις στα πολύ σταθερά βελάκια του Βελλή (61avg με 73 avg first 9) και δίκαια γνώρισε την ήττα με 3-0.

Στον τρίτο αγώνα, συναντήθηκαν Βαφειάδης και Τσακίρης, οι δύο από τους τέσσερις πρώτους της βαθμολογίας, με τον Βαφειάδη να έχει αναδειχθεί πλέον και μαθηματικά πρωταθλητής της Β’ κατηγορίας. Ο Τσακίρης θα καταφέρει να επικρατήσει με 3-1, σε έναν αγώνα που και οι δύο παίκτες είχαν καλό κατέβασμα αλλά κανένας από τους δύο δεν μας έδειξε τα βελάκια που έχουμε συνηθίσει να παίζουν. Τελευταίος αγώνας για τη φάση των 8, κι ο ανεβασμένος τις τελευταίες αγωνιστικές Τσακαλέρος με πολύ καλό σκοράρισμα (73 avg first 9) ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο του Τσιμπλινίδη, κερδίζοντας τον αγώνα με 3-0. Μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Τσιμπλινίδης και δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Θα ακολουθήσουν οι ημιτελικοί με τους Παπαδόπουλο – Βελλή σε ένα «ανάλατο» παιχνίδι, όπου ο Βελλής θα πάρει νίκη με 3-2 και θα κλείσει μία θέση στον τελικό. Αντίστοιχη η εικόνα και στον αγώνα Τσακίρη – Τσακαλέρου, με τον Τσακίρη να επικρατεί με σκορ 3-0.

Ο τελικός μεταξύ Τσακίρη και Βελλή θα ξεκινήσει με τον Τσακίρη σε κέφια να παίρνει γρήγορα προβάδισμα με 2-0. Ο Βελλής θα αντιδράσει και θα καταφέρει να ισοφαρίσει. Ο Τσακίρης ωστόσο είχε τις απαντήσεις καθώς θα προηγηθεί εκ νέου και με ένα leg στα 17 βελάκια, θα πάρει την νίκη του τουρνουά με σκορ 4-2, κλείνοντας με τον ιδανικό τρόπο μια πολύ καλή χρονιά!