γράφει ο Χρήστος Κουτσουρέλης

Τη Δευτέρα 6 Μαΐου διεξήχθη το 13ο και προτελευταίο τουρνουά της Entry League. 18 παίχτες έλαβαν μέρος, με το Χάρη Ευθυμιάδη να κάνει το ντεμπούτο του στην κατηγορία και να ανεβάζει τον αριθμό των συμμετεχόντων στους 60. Οι 18 παίχτες χωρίστηκαν σε 4 ομίλους.

Στον πρώτο όμιλο ο συνήθης ύποπτος Νάνος θα κάνει το 3/3 σημειώνοντας 63,96 και 65,91 avg. Στην επόμενη φάση θα τον ακολουθήσει ο Σκούφος με 2 νίκες. Η Τσαλίκη θα καταλάβει την τρίτη θέση με μία νίκη απέναντι στο rookie Ευθυμιάδη που τερμάτισε τέταρτος.

Στο δεύτερο όμιλο ο Γ. Παγίδας θα κάνει το 4/4 και θα περάσει πρώτος, αφήνοντας τον Πεφάνη στη δεύτερη θέση με 3 νίκες. Καλή παρουσία από τον Π. Παγίδα που πέτυχε 2 νίκες και τερμάτισε τρίτος, ενω Καμτσόγλου και Μαβίδης δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

Στον τρίτο όμιλο ο Τεκερίδης θα πάρει την πρώτη θέση με 3 νίκες, ενώ ο Λένος μετά από καιρό θα κερδίσει την είσοδό του στην 8αδα με 2 νίκες και θα αφήσει τον Αντωνή και τη Δουλτσίνου εκτός της επόμενης φάσης.

Στον τέταρτο όμιλο ο Σεβαστίδης θα κάνει το απόλυτο και θα σημειώσει ένα 62,21 avg. Τη δεύτερη θέση θα πάρει ο Λάτσος με 2 νίκες και θα πάρει την πρόκριση παίζοντας με 65,35 avg στο κρίσιμο τελευταίο ματς απέναντι στο Δαρίβα. Έτσι ο Δαρίβας τερμάτισε τρίτος, ενώ ο Mokhtar έμεινε χωρίς νίκη.

Στην οχτάδα ο Σεβαστίδης θα επικρατήσει 3-1 του Λένου, που είχε μειώσει προσωρινά, ενώ οι 3 υπόλοιποι προημιτελικοί κρίθηκαν στα 5 leg! Πιο συγκεκριμένα, ο Σκούφος θα ανατρέψει το εις βάρος του 2-1 απέναντι στον Παγίδα, ενώ το ίδιο θα κάνει και ο Λάτσος απέναντι στον Τεκερίδη και θα περάσει για 2η φορά στην 4άδα, αφού πρώτα “τσέκαρε” το 106. Ο πιο δραματικός προημιτελικός όμως ήταν αυτός του Νάνου με τον Πεφάνη. Ο Πεφάνης προηγήθηκε με 2-0 και βρέθηκε πολύ κοντά σε μία σημαντικότατη πρόκριση για την εξέλιξη της υπόθεσης της ανόδου. Ο Νάνος όμως ανέβασε την απόδοσή του, έκανε την ολική ανατροπή και πέρασε στην 4αδα.

Στα ημιτελικά ο Νάνος ήταν καταιγιστικός, έπαιξε με 70,42 avg, έκλεισε ένα leg στα 16 βελάκια και κέρδισε με 3-0 το Λάτσο,ο οποίος δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Νάνου. Στον άλλο ημιτελικό ο Σκούφος θα πιάσει καλή απόδοση, θα προηγηθεί 2-0 και τελικά θα κερδίσει για τρίτη φορά θέση στον τελικό, νικώντας με 3-1 το Σεβαστίδη, που βρέθηκε μακριά από τα συνηθισμένα του επίπεδα.

Στον τελικό θα συναντηθούν για δεύτερη φορά ο Νάνος με το Σκούφο, με το δεύτερο να έχει επικρατήσει στον προηγούμενο τελικό. Ο τελικός ξεκίνησε ιδανικά για το Σκούφο, που πέτυχε ένα 180 και έκανε το 1-0, η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για αυτόν. Ο Νάνος ανέβασε την απόδοσή του, έκανε το 3-1 και τελικά κέρδισε με 4-2, πέτυχε την 4η του νίκη σε 9 τελικούς και κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή της Entry League!

Στη μάχη της 4άδας, Τεκερίδης, Πεφάνης και Σκούφος θα δώσουν τη μάχη τους για την άνοδο στο τελευταίο τουρνουά, με τον Γιάννη Παγίδα να εξασφαλίζει την άνοδο του στην Division B απλά και μόνο με τη συμμετοχή του την προσεχή Δευτέρα!