Γράφει ο Γιάννης Κοσμίδης

Μόνο όσοι έχουν ζήσει την προετοιμασία μιας μεγάλης εκδήλωσης μπορούν να καταλάβουν ακριβώς τι εννοώ.

Θέλεις να φτιάξεις ένα ωραίο πυροτέχνημα λοιπόν, ένα πυροτέχνημα το οποίο, πρώτα απ΄όλα θα ικανοποιεί τα δικά σου μάτια. Πρέπει να είσαι προσεκτικός, να τοποθετήσεις τα κατάλληλα στοιχεία, στις κατάλληλες ποσότητες, στις κατάλληλες θέσεις. Δεν ξέρεις ποτέ αν το έκανες σωστά μέχρι την στιγμή που θα το ανάψεις, με τον κίνδυνο πάντα να σκάσει στα χέρια σου.

Τέτοια συναισθήματα μου έβγαλε το τριήμερο του Thessaloniki Masters Darts Tour 2018, που για πρώτη χρονιά διοργανώθηκε κάτω από την σκέπη του Συλλόγου Darts Θεσσαλονίκης.

Πολλές μέρες προετοιμασίας, ατελείωτο άγχος με συνεχή προβλήματα που προέκυπταν κάθε μέρα και έπρεπε να αντιμετωπιστούν ακόμη και κατά την διάρκεια του τριημέρου και….. μπουμ το πυροτέχνημα έσκασε, ήταν όμορφο και εντυπωσιακό αλλά όπως όλα τα πυροτεχνήματα κράτησε πολύ λίγο. Μόνο οι φωτογραφίες μένουν να σου θυμίζουν πως ήταν.  Μόνο οι συζητήσεις με ανθρώπους, που νοιάζονται πραγματικά, μένουν να σου εξηγήσουν τα λάθη σου.

Τώρα που και οι τελευταίες σπίθες του έσβησαν στον ουρανό, νοιώθω μεγάλη ανάγκη, σαν ένας άνθρωπος που έβαλε το μικρό του λιθαράκι σε αυτό, να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν στην δημιουργία του.

Για ακόμη μία φορά, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους:

Μιχάλη Βλάσση, εμπνευστή της σειράς Masters στην Ελλάδα και πρόθυμο πάντα να βοηθήσει από οποιαδήποτε θέση  την διεξαγωγή ενός τουρνουά.

Διονύση Πηλιχό, μας έμαθε όλους πως οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες στον χώρο των Darts μόνο καλό μπορούν να κάνουν, και το μόνο που έχουν να κάνουν οι Σύλλογοι ανά την Ελλάδα είναι να τις αγκαλιάσουν και να τις εντάξουν στους κόλπους τους. Είναι πάντα εκεί να στηρίξει τις μεγάλες διοργανώσεις και να τις προωθήσει με όποιον τρόπο διαθέτει.

Γιάννη Κοτσιφό, τον «τρελό» που αποφάσισε να δημιουργήσει ένα χώρο στην Θεσσαλονίκη αφιερωμένο ολοκληρωτικά στα Darts, τίποτα δεν θα ήταν ίδιο χωρίς τον χώρο αυτό.

Παναγιώτη Ιωσήφ, Εύη Παπαδάμ, ατελείωτες εργατοώρες στην προετοιμασία του τουρνουά με 1000 ρόλους.  Πολλοί μπορεί να βοηθήσουν αλλά στο τέλος όλα θα περάσουν από τα χέρια τους. Χωρίς αυτούς τα Darts στην Θεσσαλονίκη (αν υπήρχαν) σίγουρα δεν θα ήταν όπως τα γνωρίζουμε σήμερα.

Ανδρέα Ξυλούρη, πρόεδρο του ΣΥ.ΝΤΑΡ.Θ., έναν άνθρωπο που εμφανίστηκε στα Darts της πόλης σαν κομήτης και ανέλαβε έναν από τους πιο δύσκολους ρόλους. Η παρουσία του ήταν καταλυτική στην διάρκεια των προετοιμασιών του τριημέρου και όχι μόνο, τόσοι πολλοί ρόλοι που δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξεχάσω κάποιον αναφέροντας τους. Η αποφασιστικότητα του Κρητικού, η ανάλυση του Μηχανικού αλλά και το πάθος, η αγάπη και το όραμα για το άθλημα φτιάχνουν το απόλυτο μείγμα για ένα πρόεδρο Συλλόγου. ‘Ένα μείγμα που κάνει τους συνεργάτες του να πιστεύουν ότι μπορούν να επιτύχουν ακόμη και τους πιο δύσκολους στόχους.

Δημήτρη Σαμαρά, Βασίλη Μητσόπουλο που χωρίς την βοήθεια τους στο θέμα των χορηγιών τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Πέτρο Κοκέρη που στηρίζει μέσω της εταιρίας του τα Darts της Θεσσαλονίκης επί σειρά ετών και είναι πάντα εκεί να δώσει μια λύση την στιγμή που «η μπάλα καίει».

Μαρία Δέα, μια παίκτρια που, μετά το πρώτο μεγάλο τουρνουά στο οποίο συμμετείχε, αποφάσισε πως πρέπει να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί στις διοργανώσεις στην Θεσσαλονίκη. Η πολύμηνη δουλειά της στην προετοιμασία του προγράμματος του Thessaloniki Masters και Thessaloniki Open, συνετέλεσαν στο να φέρει σε πέρας αψεγάδιαστα τον δύσκολο ρόλο της γραμματείας στην διάρκεια του τριημέρου.

Κώστα Βαρβαρά, ήταν εκεί να βοηθήσει σε ότι του ζητούσες, από χαμαλίκια μέχρι συντονισμό των chalkers στο Masters.

Χρήστο Κουτσουρέλη, Αντώνη Βαφειάδη και Αγγελική Αναγνωστοπούλου, τρεις νέοι σχετικά παίκτες οι οποίοι έχουν καταλάβει πολύ καλά τι σημαίνει σύλλογος, και βοήθησαν σε πολλές στιγμές χάους κατά την διάρκεια της προετοιμασίας αλλά και της διεξαγωγής του τουρνουά.

Μαρία Ζηνέλη, που χωρίς καν να της ζητηθεί, προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει με την προετοιμασία των αναμνηστικών.

Δημήτρη Τσακίρη, που βοήθησε με τις ιδέες του στον σχεδιασμό του προωθητικού υλικού της εκδήλωσης.

Όλα τα μέλη του συλλόγου που έμειναν μέχρι το τέλος του Masters για να βοηθήσουν με τα chalks με πρωτομάστορες τους Πάρη Επισκεπτίδη, Γιάννη Τατάρη, Μιχάλη Τσιμπλινίδη, Σταύρο Τσακαλέρο, Κώστα Βελλή και Πέτρο Λένο.

Και φυσικά όλους τους παίκτες, επισκέπτες και ντόπιους, που τίμησαν με την παρουσία τους, την διοργάνωση αυτή για ακόμη μία φορά.

Τέλος θα ήθελα να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη σε όσους ανθρώπους δεν πρόλαβα να δω όσο ήθελα στην διάρκεια του τριημέρου, παίκτες από όλη την Ελλάδα που πολύ θα ήθελα να έχω λίγο περισσότερο χρόνο για συζήτηση μαζί τους και πάνω από όλα στον αδερφό μου που ελάχιστα είδα στην σύντομη επίσκεψη του στην Ελλάδα και την σύντροφο μου Βάσω που ανέχτηκε τις παραξενιές μου στην διάρκεια αυτή της μεγάλης προετοιμασίας.

Ο Σύλλογος Νταρτς Θεσσαλονίκης κατάφερε μέσα στους λίγους μήνες ζωής του να διοργανώσει ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά στην Ελλάδα και θα έπρεπε όλα τα μέλη του να είναι περήφανα για αυτό, από όποια μεριά και αν το έζησαν, από όποιο πόστο και αν το υπηρέτησαν.

Τα πυροτεχνήματα είναι όμορφα όταν έχουν συνέχεια, οπότε η ευχή προς τον ΣΥ.ΝΤΑΡ.Θ. είναι να συνεχίσει να δημιουργεί και να κατακτά όνειρα κάθε χρόνο, κάθε μήνα, κάθε μέρα.

Δεν είναι εύκολο, οι ιδέες υπάρχουν, οι άνθρωποι έχουν δείξει επανειλημμένως ότι μπορούν, όλο το στοίχημα είναι να αντέξουν να προσπαθούν για περισσότερα, καλύτερα και πιο σύγχρονα τουρνουά και διοργανώσεις.

Ήταν απλώς ένα πυροτέχνημα; Ελπίζω πως όχι, αλλά ο χρόνος θα δείξει.

Με εκτίμηση και συγκίνηση,

Γιάννης Κοσμίδης