Τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η έβδομη αγωνιστική της Entry League του Συλλόγου Νταρτς Θεσσαλονίκης. Μιας κατηγορίας που έχει ως βασικό στόχο να φέρει τους νέους παίκτες σε επαφή με τους κανόνες των αγωνιστικών νταρτς και τον εγκλιματισμό τους σε συνθήκες ανταγωνισμού.

Οι δεκατέσσερις συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τέσσερις ομίλους. Ο πρώτος όμιλος με μόνιμο επικεφαλής τον πρώτο της βαθμολογίας, Ιωσήφ Κουσίδη, έκρυβε σκληρές μάχες για την κατάκτηση της πολυπόθητης πρόκρισης. Ο Κουσίδης θα προκριθεί πρώτος και αήττητος, έχοντας χάσει μόνο ένα λεγκ από τον Σκούφο. Παράλληλα, θα σημειώσει έναν από τους υψηλότερους μέσους όρους της κατηγορίας για φέτος (68,32) στη νίκη του με 2-0 απέναντι στον Κατσάνα, ενώ θα τσεκάρει κ ένα λεγκ στα 19 βελάκια.  Στο κρίσιμο ματς που έκρινε τη δεύτερη θέση καθώς και το εισιτήριο για την οκτάδα, ο Κατσάνας θα επικρατήσει του Σκούφου με 2-1, σε ένα ποιοτικό αγώνα. Η Ταχμαζίδου δε θα κατορθώσει να είναι ανταγωνιστική, σε έναν ομολογουμένως δύσκολο όμιλο.

Στο δεύτερο όμιλο σημειώθηκε μια σπάνια ισορροπία με αποτέλεσμα όλα να κριθούν στη διαφορά των λεγκ, καθώς και οι τρεις παίκτες είχαν από μία νίκη. Ο Πιτάσκος θα κερδίσει τον Λαζαρίδη με 2-0, εκμεταλλευόμενος την ψυχραιμία του στο κλείσιμο των λεγκ. Η καθαρή αυτή νίκη θα αποδειχθεί καθοριστική για την κατάληψη της πρώτης θέσης από το νικητή, καθώς και τον αποκλεισμό του ηττημένου. Ο Μελικίδης θα κατορθώσει να κερδίσει τον Πιτάσκο με 2-1 και να μπερδέψει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Στο τελευταίο ματς του ομίλου, ο Λαζαρίδης ήθελε νίκη με 2-0 απέναντι στον Μελικίδη για να περάσει αυτός στην επόμενη φάση έναντι του αντιπάλου του. Η νίκη επιτεύχθηκε, αλλά το χαμένο λεγκ θα οδηγήσει στον αποκλεισμό του φιναλίστ της προηγούμενης αγωνιστικής.

Ο τρίτος όμιλος αποτελούνταν επίσης από τρία άτομα και έκρυβε ακόμα ένα σημαντικό αποκλεισμό. Ο Μουλιστάνος δε θα κατορθώσει να περάσει, καθώς ηττήθηκε και από τους δυο αντιπάλους του. Απόλυτος πρωταγωνιστής του ομίλου ο Αχλάτης που, αν και αντιμετώπισε προβλήματα κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής έχοντας καταστρέψει τα γυαλιά οράσεώς του, κατόρθωσε να κάνει δύο νίκες και να περάσει ως πρώτος!! Τον ακολούθησε ο Καμτσόγλου, κάνοντας μάλιστα και ένα πολύ καλό ματς απέναντι στον Μουλιστάνο (51,8 μέσος όρος)!

Ο τέταρτος όμιλος απλά επιβεβαίωσε ότι η φάση ομίλων της έβδομης αγωνιστικής έκρυβε τις περισσότερες εκπλήξεις από κάθε άλλη φορά!! Μετά τον Μουλιστάνο και τον Λαζαρίδη ακόμα μια seeded παίκτρια δε θα καταφέρει να προκριθεί! Ο λόγος φυσικά για την Τσαλίκη, που για πρώτη φορά φέτος θα μείνει εκτός με μία νίκη σε τρεις αγώνες. Κανείς από τους τέσσερις συμμετέχοντες στον όμιλο δεν έμεινε αλώβητος, γεγονός που αποδεικνύει πως όλοι οι αγώνες είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Την πρωτιά κατέκτησε ο Ιωαννίδης με σταθερό παίξιμο και ψυχραιμία στις κρίσιμες βολές. Ίσο αριθμό νικών και ίδια διαφορά λεγκ με τον Ιωαννίδη είχε η Δουλτσίνου, με την κατάταξη να κρίνεται στο μεταξύ τους αγώνα. Με μία νίκη, εκτός έμεινε και ο Μοχτάρ.

Η φάση των οκτώ, με τρανταχτές απουσίες και πολλά νέα ονόματα, δεν έκρυβε νέες εκπλήξεις αλλά περιλάμβανε όμορφα ματς. Αρχικά, ο Κουσίδης δε θα αντιμετωπίσει προβλήματα απέναντι στον επικίνδυνο Μελικίδη και θα επικρατήσει με 3-1, αν και έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό. Παράλληλα, ο Αχλάτης θα συνεχίσει την ξέφρενη πορεία του, αποκλείοντας και τη Δουλτσίνου με το ίδιο σκορ. Στο πιο αμφίρροπο ματς της οκτάδας, Πιτάσκος και Κατσάνας θα συγκρουστούν καταθέτοντας όλα τους τα όπλα. Νικητής θα αναδειχθεί ο πρώτος με το οριακό 3-2. Στον τελευταίο προημιτελικό ο Καμτσόγλου θα πάρει μια άνετη πρόκριση με αντίπαλο τον Ιωαννίδη, χωρίς να χάσει λεγκ.

Στην ημιτελική φάση, αντίπαλοι βρέθηκαν ο «συνήθης ύποπτος» Κουσίδης με τον πρωτάρη Αχλάτη. Σε έναν αγώνα που η τελική διαφορά στο σκορ δεν αντικατοπτρίζει την προσπάθεια του Αχλάτη, ο πρωτοπόρος της έντρυ θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του σε έναν ακόμα τελικό με σκορ 3-0. Στον άλλο ημιτελικό συμμετείχε ένα ζευγάρι παικτών που έχει τεθεί αντιμέτωπο πολλές φορές ήδη σε αυτό το πρωτάθλημα και αναμένεται αυτό να γίνει ακόμα περισσότερες. Ο Πιτάσκος σε ακόμα ένα οριακό παιχνίδι θα προκριθεί, αν και ο αντίπαλός του θα κάνει ένα εξαιρετικό μας (ο Καμτσόγλου θα τελειώσει τον αγώνα με 50,74 μέσο όρο), με τελικό σκορ 3-2.

Ένα ζευγάρι που δεν έχει ξανασυναντηθεί σε αυτή τη φάση, συνέθεσε τον τελικό της έβδομης αγωνιστικής. Και αν για τον Κουσίδη οι επιπλέον βαθμοί θα του επέτρεπαν να είναι ακόμα πιο άνετος στο μαραθώνιο για την άνοδο, για τον Πιτάσκο αποτελούσαν ζήτημα ζωτικής σημασίας, καθώς, με τα αποτελέσματά του τις τελευταίες εβδομάδες, είχε μείνει πίσω στη βαθμολογία. Το υψηλό κίνητρο σε αυτή την περίπτωση ήταν καθοριστικό. Σε ένα αγώνα που μπορεί να μη χαρακτηρίστηκε από τους υψηλούς μέσους όρους, αλλά είχε εντυπωσιακές στιγμές, ο Πιτάσκος κατόρθωσε να επικρατήσει με σκορ 4-2.

Μετά και το έβδομο τουρνουά της κατηγορίας, ο Κουσίδης αύξησε τη διαφορά του από τους διώκτες του. Η Τσαλίκη διατήρησε τη δεύτερη θέση, αλλά την πλησίασε σε απόσταση αναπνοής ο Πιτάσκος.

Επόμενο ραντεβού για την κατηγορία τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου.