Δεκαπέντε darters αγωνίστηκαν στο 10ο βαθμολογικό τουρνουά της Division A του Συλλόγου Darts Θεσσαλονίκης. Η αγωνιστική είχε μεγάλες μάχες, εκλπήξεις και ένα πρωτοεμφανιζόμενο ζευγάρι τελικού.

Επικεφαλής ομίλων τέθηκαν οι Σαμαράς, Νάνος, Κοτζαμάνης, Δεληογλάνης.

Στον 1ο όμιλο, ο πρωταθλητής Κωνσταντίνος Σαμαράς κληρώθηκε με τους Γεωργίου, Φιδάνη και Ασλάνογλου.

-Στον πρώτο αγώνα, Σαμαράς και Γεωργίου ξεκίνησαν δυνατά και πήραν από ενα leg. Ο Γεωργίου, έπειτα, βρήκε το bull και έκλεισε το 128(18/60/Bull) παίρνοντας προβάδισμα. Όμως, ο Σαμ ανέβασε ρυθμούς και κέρδισε τον αγώνα(4-2) σκοράροντας με 82 avg στα πρώτα 9 βελάκια κάθε leg.
-Φιδάνης και Ασλάνογλου φάνηκαν νευρικοί και ο Φιδάνης ήταν αυτός που πήρε τη νίκη με 1-4.

-Ο Ασλάνογλου, κόντρα στον πρωταθλητή, απέτυχε να εκμεταλλευτεί τα χαμένα διπλά του αντιπάλου του και έχασε με 1-4 ξανά.

-Ο Φιδάνης προηγήθηκε 3 φορές με αντίπαλο τον Γεωργίου. Αυτός, όμως, δεν τα έβαλε κάτω και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη με 3-4, βάζοντας φωτιά στον όμιλο.

-Ο Φιδάνης έπαιξε για την πρόκρισή του απέναντι στο Σαμαρά και εκμεταλλεύτηκε την κακή μέρα του πρωταθλητή.4-2 το σκορ, με τον Φιδάνη να κερδίζει για δεύτερη φορά φέτος τον Σαμουράι και να παραμένει με τον Κουπαράνη ως οι μόνοι δύο που το έχουν καταφέρει. Στη συνέχεια της βραδιάς, η παρέα θα αποκτούσε και τρίτο.

-Ασλάνογλου και Γεωργίου ήταν ήδη εκτός συνέχειας λόγω του άλλου αποτελέσματος και μοιράστηκαν leg σε ένα νευρικό παιχνίδι(4-2)

Στον 2ο όμιλο, κληρώθηκαν οι Κοτζαμάνης, Κουτσουρέλης, Τιτόπουλος, Βασίλογλου.

-Ο Τιτόπουλος μάλλον βρήκε απροετοίμαστο τον Κουτσουρέλη και, χωρίς να δυσκολευτεί ιδαίτερα, πέτυχε το 4-0.

-Ο Κοτζαμάνης συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις και κλείνοντας ένα leg στα 14 βελάκια νίκησε το Βασίλογλου με 4-2.

-Κοτζαμάνης και Κουτσουρέλης εντυπωσίασαν πετυχαίνοντας από ένα 180, όμως, ήταν ο ‘’Κότζακ’’ που είχε την ουσία, νικώντας με 4-1

-Ο Βασίλογλου προηγήθηκε απέναντι στον Τιτόπουλο, όμως, δέχτηκε την ανατροπή(2-4)
-Ο Κοτζαμάνης συνέχισε την ξέφρενη πορεία του νικώντας και τον Τιτόπουλο με 4-1(82.73 avg στα πρώτα 9 βελάκια)
-Κουτσουρέλης και Βασίλογλου, έχοντας μείνει εκτός συνέχειας, έπαιξαν χωρίς άγχος με τον πρώτο να πετυχαίνει ξανά ένα 180 και να παίρνει τη νίκη(4-2)

Ο 3ος όμιλος είδε το Δεληογλάνη να βρίσκεται επικεφαλής λόγω της απουσίας του Κουπαράνη. Μητσόπουλος, Επισκεπτίδης και Τσακίρης θα παλέψουν με τον Δεληογλάνη για τις δύο θέσεις.
-Παρά το νευρικό ξεκίνημα, ο Δεληογλάνης παίρνει την πρώτη νίκη απέναντι στο Μητσόπουλο(4-1).
-Ο Επισκεπτίδης απέδωσε καλά βελάκια κόντρα στον Τσακίρη και πήρε τη νίκη με 4-2.

-Ο Δεληογλάνης βρήκε ένα… σχεδόν highlight κλείνοντας το 99(57/10/32) και ολοκληρώνοντας μία έυκολη νίκη απέναντι στον Τσακίρη(4-0)
-Μητσόπουλος και Επισκεπτίδης έδωσαν μια σκληρή μάχη που βρήκε τον πρώτο νικητή(4-3)
-Ο Δεληογλάνης ολοκλήρωσε τον όμιλο με 3/3 νικώντας 4-2 τον Επισκεπτίδη.

-Ο Τσακίρης νίκησε με 4-2 τον Μητσόπουλο και προκάλεσε τριπλή ισοβαθμία για τη δεύτερη θέση.

Ήταν ο Επισκεπτίδης,αυτός, που προκρίθηκε στους 8 έχοντας καλύτερη διαφορά leg.

-4ος όμιλος με τον… συνήθη επικεφαλής Νάνο να συνοδεύεται από τους Βαφειάδη, Κοκέρη.
-Ο Νάνος δεν άφησε ιδιαίτερα περιθώρια αντίδρασης στο Βαφειάδη ο οποίος δεν βρήκε ρυθμό(4-1).
-Ο Κοκέρης, στη συνέχεια, νίκησε με 4-0 το Βαφειάδη αφήνοντας τον οριστικά εκτός συνέχειας.

-Στον αγώνα που θα έκρινε την πρώτη θέση του ομίλου, ο Νάνος κέρδισε εύκολα τον Κοκέρη με 4-1, κλείνοντας μάλιστα το 148(57/51/40)
Ο Κοκέρης προκρίθηκε στους 8 για τρίτη φορά φέτος, ενώ ο Βαφειάδης δείχνει εκτός ρυθμού και μένει για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα εκτός συνέχειας μετά από 4 συνεχόμενες παρουσίες στους 8.

Στη Β’ φάση, στο 1ο γκρουπ οι Φιδάνης και Κοτζαμάνης μετέφεραν τις νίκες τους κοντρά σε Σαμαρά και Τιτόπουλο, αντίστοιχα.

-Ο Φιδάνης, αρχικά, νίκησε σχετικά εύκολα τον Κοτζαμάνη με 4-1 πετυχαίνοντας 78 avg στα πρώτα 9.

-Ο Σαμαράς ξεκίνησε μουδιασμένα κόντρα στον Τιτόπουλο, όμως ανέβασε ρυθμούς, έκλεισε στα 15 βελάκια και με 79.93 στα πρώτα 9 νίκησε με 4-1.

-Ο Τιτόπουλος, παρ’ όλο που είχε αποκλειστεί μαθηματικά, παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο κόντρα στο Φιδάνη και με ένα 180 νίκησε με 4-2.

-Κοτζαμάνης και Σαμαράς έπαιξαν για την πρόκριση. Ο Κοτζαμάνης έκανε μια καλή προσπάθεια, όμως ο πρωταθλητής έπαιξε με 70.66 avg και νίκησε με 4-2. Σημαντική η διαφορά των δύο στα ton+(14 o Sam έναντι 7 του Κοτζαμάνη).

Στο 2ο γκρουπ της Β’ φάσης,οι Νάνος και Δεληογλάνης μετέφεραν τις νίκες τους απέναντι σε Κοκκέρη και Επισκεπτίδη.

-Ο Νάνος, παίζοντας πολύ καλά βελάκια κόντρα στο Δεληογλάνη, νίκησε με 4-0, είχε 75.15 avg ενώ πέτυχε και ένα 171.

-Ο Επισκεπτίδης πήρε τα πρώτα 3 leg απ’ τον Κοκκέρη, κλείνοντας μάλιστα το 109, όμως ο Κοκκέρης με μια μεγάλη ανατροπή, νίκησε με 4-3.

-Ο Νάνος συνέχισε δυνατά, πέτυχε άλλο ένα 171 και νίκησε τον Επισκεπτίδη με 4-0.

-Δεληογλάνης και Κοκκέρης κοντραρίστηκαν με φόντο την 4αδα με τον πρώτο να βγαίνει νικητής.

Εξαιρετική παρουσία για τον Κοκκέρη ο οποίος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σε όλα τα παιχνίδια, ακόμη κι αυτά που έχασε.

Στον 1ο ημιτελικό, Φιδάνης και Δεληογλάνης ήξεραν τη σημασία του αγώνα αφού όποιος περνούσε, θα βρισκόταν για πρώτη φορά στον τελικό φέτος. Είδαμε ένα παιχνίδι με ανατροπές στο σκορ αλλά κυρίως νευρικά βελάκια με δυσκολία στο κλείσιμο. Χρειάστηκε το 7ο και αποφασιστικό leg για να κριθεί ο φιναλίστ. Εκεί, ο Δεληογλάνης βρήκε ένα κρίσιμο 140, όμως ο Φιδάνης ήταν αυτός που πήρε εισιτήριο για τον τελικό.

Στον 2ο ημιτελικό, Σαμαράς και Νάνος με φόντο τον 9ο τελικό ο πρώτος ενώ τον 2ο ο δεύτερος.

-Ο Σαμαράς προηγήθηκε, όμως ο Νάνος ισοφάρισε με 17 βελάκια(1-1).Νέο προβάδισμα για το Σαμαρά, νέα απάντηση από το Νάνο με 14 βελάκια!(2-2). Ο Νάνος έδειξε μεγάλη σταθερότητα στον αγώνα, ενώ ήταν εξαιρετικός και στα διπλά και με άλλα δύο leg στα 17 βελάκια πήρε την πολυπόθητη νίκη με 4-2. Ήταν το 7ο ραντεβού των δύο στα φετινά τουρνουά και ο Νάνος επιτέλους λυτρώθηκε απέναντι στον πρωταθλητή. Χρειάστηκε το εντυπωσιακό 77.89 avg ενώ τα ton+ που άλλες φορές έκαναν τη διαφορά ανάμεσα στους δύο, βρέθηκαν στο 5-5.

Φιδάνης και Νάνος, λοιπόν, οι φιναλίστ. Πρώτη φορά για τον Φιδάνη, δεύτερη για το Νάνο, ενώ οι δυο τους έχουν βρεθεί μόλις δύο φορές αντιμέτωποι φέτος με νικητή το Νάνο και στις δύο.

Εξαιρετικό ξεκίνημα για το Φιδάνη ο οποίος με 15 βελάκια έκανε το 1-0. Στο 2ο leg, το 180 του Φιδάνη δεν ήταν αρκετό, αφού ο Νάνος με ένα 171, άφησε 139 μετά από 9 βελάκια και έκλεισε στα 15 για το 1-1. Ο φρενήρης ρυθμός των φιναλίστ έπεσε στο 3ο leg. O Νάνος έχασε ένα βελάκι στο D20 για να κλέισει το 120 και ο Φιδάνης το εκμεταλλεύτηκε κάνοντας το 2-1. Το 4ο leg έφερε άλλο ένα 171 για το Νάνο και την ισοφάριση. Το 5ο leg είδε το Νάνο να ξεκινάει με 95/95/95/96, δείγμα της μεγάλης σταθερότητας που διατήρησε σε όλο το τουρνουά. Έχασε πάλι το D20 για 120 out όμως αυτή τη φορά πήρε το leg(2-3). Στο 6ο leg, ο Νάνος πέτυχε το 3ο 171 του τελικού, άφησε 156 μετά από 9 βελάκια, όμως τα βρήκε σκούρα στα διπλά. Δεν το εκμεταλλεύτηκε ο Φιδάνης και έγινε το 2-4. Στο 7ο leg, παρά το miscount του Νάνου που μετά από 15 βελάκια άφησε 36 αντί για 40, είχε δημιουργήσει μια απόσταση ασφαλείας από το Φιδάνη. 72.47 έγραψε το avg για το Νάνο που πήρε το δεύτερο του τουρνουά για φέτος και αυτή τη φορά νικώντας και το Σαμαρά στο δρόμο του. Εξαιρετική παρουσία από το Φιδάνη που δείχνει ότι στην καλή του μέρα, μπορεί να κάνει ζημιές ενώ με τους βαθμού που μάζεψε, σκαρφάλωσε στην 6η θέση.