γράφει ο Χρήστος Κουτσουρέλης

Τη Δευτέρα 1η Απριλίου είχαμε τη διεξαγωγή του 11ου τουρνουά της Entry League. Στις 23 συμμετοχές του τουρνουά είχαμε και 4 νέες παρουσίες, αυτές των Βλάσση Αχλάτη, Θοδωρή Μπικούδη, Παναγιώτη Σαρδέλη και της Σοφίας Παπαδοπούλου.

Στην αρχή του τουρνουά χρειάστηκαν 3 προκριματικοί ώστε να μείνουν 20 παίκτες. Στον πρώτο προκριματικό ο Λένος νίκησε με 3-1 τον Παναγιώτη Παγίδα, ο Καλπακίδης επικράτησε του Καμτσόγλου με 3-2, ενώ η rookie Παπαδοπούλου, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Mokhtar με 2-1, ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση και πέρασε στη φάση των ομίλων. Στη συνέχεια οι 20 παίκτες χωρίστηκαν σε 4 ομίλους των 5 ατόμων.

Στον πρώτο όμιλο ο Νάνος έκανε το 4/4 με εξαιρετική απόδοση, παίζοντας 62.63, 69.91 και 68.32 avg. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Πεφάνης με 3 νίκες, αφήνοντας στην τρίτη θέση το Μαλεφκερίδη, του οποίου το 62.36 avg δεν ήταν αρκετό απέναντι στο Νάνο. Ο Κατσάνας περιορίστηκε στην τέταρτη θέση, ενώ ο Αχλάτης στην πρώτη του παρουσία έπεσε σε έναν υπερβολικά δύσκολο όμιλο και έμεινε στην πέμπτη θέση δίχως νίκη.

Στο δεύτερο γκρουπ ο Αντωνής θα σημειώσει την καλύτερη του εμφάνιση, καθώς όχι μόνο θα περάσει για πρώτη φορά στην οκτάδα με 3 νίκες, αλλά θα εξασφαλίσει και την πρώτη θέση στην ισοβαθμία του με το Γιάννη Παγίδα. Πιτάσκος και Τσαλίκη θα σημειώσουν από 2 νίκες, που όμως δε θα σταθούν αρκετές για την πρόκριση, ενώ η Παπαδοπούλου δε θα σημειώσει κάποια νίκη στον όμιλο.

Στο τρίτο γκρουπ τα πράγματα ήταν πολύ αμφίρροπα μέχρι το τελευταίο ματς. Ο Τεκερίδης με τη νίκη του απέναντι στην Αναγνωστοπούλου κατέκτησε την πρώτη θέση με 3 νίκες, με την Αναγνωστοπούλου να μένει στη δεύτερη θέση λόγω διαφοράς στα legs. Ο Λένος επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, πέτυχε 2 νίκες, αλλά έχασε την πρόκριση στις λεπτομέρειες. Δύο νίκες και πολύ καλά βελάκια από το rookie Μπικούδη, ενώ χωρίς νίκη έμεινε ο Καλπακίδης.

Στον τέταρτο όμιλο ο Σεβαστίδης θα κάνει το απόλυτο σε νίκες και legs, θα σημειώσει 68.32 και 62.63 avg, ενώ θα τσεκάρει ένα leg στα 17 και ένα στα 18 βελάκια. Δεύτερος θα τερματίσει ο Λαζαρίδης με 3 νίκες, αφήνοντας τρίτο το Σκούφο με 2 νίκες. Στο καθοριστικό μεταξύ τους ματς το check του 111 από το Σκούφο δεν ήταν αρκετό μιας και ο Λαζαρίδης επικράτησε με 2-1. Η Δουλτσίνου τερμάτισε τέταρτη νικώντας το Σαρδέλη που έμεινε χωρίς νίκη.

Στη φάση των 8 ο Σεβαστίδης θα επικρατήσει της Αναγνωστοπούλου με 3-0, ενώ με το ίδιο σκορ θα κερδίσει και ο Τεκερίδης το Λαζαρίδη και θα συνεχίσει τις εξαιρετικά σταθερές του πορείες. Εξίσου σταθερή και ανοδική πορεία και από τον Πεφάνη, που κέρδισε τον Αντωνή με το αγχωτικό 3-2 και σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση. Ο Αντωνής, παρά τον αποκλεισμό, ολοκλήρωσε μια πολύ καλή εμφάνιση σημειώνοντας και ένα 180. Στον τέταρτο προημιτελικό, ο Νάνος επικράτησε του Γιάννη Παγίδα με το οριακό 3-2, σε ένα ματς με πολλά χαμένα διπλά κι από τους 2 παίκτες. Ο Νάνος σημείωσε δύο 171, ενώ ο Παγίδας παρά τον αποκλεισμό του διατηρεί διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του και πολύ δύσκολα θα χάσει την άνοδο.

Στον πρώτο ημιτελικό ο Νάνος θα επικρατήσει με 3-0 του τέταρτου της βαθμολογίας Τεκερίδη παίζοντας με 60.93 avg. Στον άλλον ημιτελικό ο Σεβαστίδης, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Πεφάνη, ανέτρεψε την κατάσταση, νίκησε με 3-1 και κέρδισε για τρίτη συνεχόμενη φορά την πρόκριση στον τελικό.

Στον τελικό διασταυρώθηκαν για τρίτη φορά οι δυο πρωτοπόροι της κατηγορίας, με τις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις να βγάζουν νικητή το Σεβαστίδη. Οι δύο παίκτες είχαν καλό σκοράρισμα, όχι όμως και καλά διπλά, με τους μέσους όρους τους να είναι κοντά στο 60. Ο Νάνος θα βρει 4 φορές το διπλό, ο Σεβαστίδης θα βρει πολλές παραπάνω φορές το σύρμα απ’ έξω και καμία από μέσα και το ταμπλό θα γράψει 4-0 υπέρ του Νάνου. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Σεβαστίδη σε 4 τελικούς, ενώ ο Νάνος θα πετύχει την τρίτη του νίκη σε 7 τελικούς και θα αυξήσει τη διαφορά του από το δεύτερο Σεβαστίδη στους 10 πόντους.