Στο 8ο βαθμολογικό τουρνουά της Α’ κατηγορίας, ο Σαμαράς επέστρεψε μετά την απουσία του στο 7ο τουρνουά, έπαιξε κατά διαστήματα πολύ καλά όμως βρήκε μπροστά του τον εξαιρετικό Κουπαράνη και γνώρισε την πρώτη φετινή του απώλεια βαθμών(σε τουρνουά που συμμετείχε).

15 συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 4 ομίλους το βράδυ της Παρασκευής 31/1 με επικεφαλής ομίλων τους Σαμαρά, Κουπαράνη, Κοτζαμάνη και Νάνο.

Στον 1ο όμιλο κληρώθηκαν οι Σαμαράς, Σεβαστίδης, Βαφειάδης και Γεωργίου.
-Στον πρώτο αγώνα, ο Σεβαστίδης σημείωσε ένα 177 και ένα 180 απέναντι στο Σαμαρά. Μάλιστα, άφησε 139 μετά από 9 βελάκια στο 1-3 αλλά δεν κατάφερε να μείνει στο ματς(1-4) Ο Σαμαράς έκλεισε και το 116 στον πρώτο του αγώνα.
-Ο Βαφειάδης έβαλε υποψηφιότητα για πρόκριση νικώντας τον Γεωργίου με 4-1, κλείνοντας το 104.
-Ο Γεωργίου βρήκε μπροστά του ένα νευρικό Σαμαρά αλλά η διαφορά στο σκοράρισμα μέτρησε με το Σαμαρά, μάλιστα, να κλείνει το 101 τελειώνοντας το ματς με leg στα 15 βελάκια(1-4).
-Ο Βαφειάδης, στο κρίσιμο ματς για την πρόκριση, ήταν μπροστά με 3-1 απέναντι στο Σεβαστίδη. Έδειξε, όμως, μεγάλη νευρικότητα και έχασε 3 συνεχόμενα leg(3-4)
-Σαμαράς και Βαφειάδης κινήθηκαν σε χαμηλά σκορ στον τελευταίο τους αγώνα ο οποίος κρίθηκε στα 7 legs.(4-3 υπέρ Σαμαρά). Ο πρωταθλητής, εξάλλου, έχασε τα περισσότερα leg από κάθε άλλο τουρνουά ως τώρα στη φάση των ομίλων, πήρε όμως την πρωτιά με 3 νίκες.
-Ο Σεβαστίδης επιβεβαίωσε την υπεροχή του απέναντι στο Γεωργίου και, με το 4-1, έκλεισε θέση για τη Β’ φάση.

Στον 2ο όμιλο αγωνίστηκαν οι Κουπαράνης, Κοκέρης, Φιδάνης και Επισκεπτίδης.
-Ο Κουπαράνης ξεκίνησε τις υποχρέωσεις του με νίκη 4-2 επί του Κοκέρη, κλείνοντας ένα leg στα 16 βελάκια.
-Ο Φιδάνης έκαμψε την αντίσταση του Επισκεπτίδη με το ίδιο σκορ κλείνοντας εντυπωσιακά στα 15 και στα 17 βελάκια(θα ήταν όμως 15 αν έβρισκε το bull στο 127(60-17-25)(4-2).
-Στον επόμενο αγώνα, ο Φιδάνης δεν κατάφερε να αντισταθεί στον Κουπαράνη που έκλεισε και ένα leg στα 15 βελάκια(0-4)
-Κοκέρης και Επισκεπτίδης ήταν ιδιαίτερα νευρικοί ξέροντας ότι όποιος χάσει, μένει εκτός της συνέχειας. Ο Κοκέρης πέτυχε ένα 180, έχασε όμως τον αγώνα με 3-4.
-Ο Κουπαράνης συνέχισε εντυπωσιακά, νικώντας και τον Επισκεπτίδη με 4-0, έχοντας, μάλιστα, 69.10 avg.
-Ο Φιδάνης πήρε το τελευταίο ματς του ομίλου με 4-2 έναντι του δυσκολοκατάβλητου Κοκέρη και προκρίθηκε στη Β’ φάση.

Στον 3ο όμιλο αγωνίστηκαν 3 darters, οι Κοτζαμάνης,Τσακίρης και Κουτσουρέλης.
-Δυναμικό ξεκίνημα για τον Κοτζαμάνη ο οποίος κέρδισε με 4-1 τον Τσακίρη πετυχαίνοντας 68.33 avg.
-Στον 2ο αγώνα, ο Τσακίρης δε συνάντησε ιδιαίτερη αντίσταση από τον Κουτσουρέλη και πήρε όλα τα leg(4-0).
-Στον τρίτο αγώνα, ο Κουτσουρέλης ήθελε ένα μικρό θαύμα για να προκριθεί, ήτοι να μη χάσει κανένα leg από τον δυνατό Κοτζαμάνη. Πήρε το 1ο leg, όμως στη συνέχεια έριξε ρυθμό και ο Κοτζαμάνης «καπάρωσε» την πρωτιά του ομίλου με τη νίκη του(2-4)

Στον 4ο όμιλο, ο επικεφαλής Νάνος κληρώθηκε με τους Τιτόπουλο,Μητσόπουλο και Δεληογλάνη.
-Ο Νάνος ξεκίνησε δυνατά απέναντι στον Μητσόπουλο, είδε, όμως, το άλλοτε «έμπιστο» D16 να τον προδίδει αρκετές φορές. Παρ’ όλα αυτά, η διαφορά στο σκοράρισμα ήταν εμφανής και πήρε το ματς με 4-0.
-Δεληογλάνης και Τιτόπουλος έδωσαν μεγάλη μάχη. Ο Δεληογλάνης πέτυχε ένα 180 όμως είδε τον Τιτόπουλο να κάνει το 0-2 κλείνοντας στα 16 βελάκια. Βρήκε, όμως, απάντηση και επέστρεψε στο ματς που οδηγήθηκε στο 7ο leg. Εκεί, ο Τιτόπουλος έχασε 9 βελάκια για να πάρει το ματς και το πλήρωσε καθώς ο Δεληογλάνης έκανε το 4-3.
-Δεληογλάνης και Νάνος αγωνίστηκαν, έπειτα, σε ένα σκληρό παιχνίδι που δεν ξεχώρισε κανείς. Ο Νάνος, όμως, στο 2-3 έκλεισε το 111(60-19-32) και πήρε το ματς(2-4)
-Μητσόπουλος και Τιτόπουλος μοιράστηκαν leg, όχι όμως και εντυπώσεις αφού κινήθηκαν σε χαμηλούς ρυθμούς. Λίγο καλύτερος ο Τιτόπουλος πήρε το ματς με 2-4.
-Νάνος και Τιτόπουλος έδωσαν τον τελευταίο τους αγώνα με τον Τιτόπουλο να κάνει την έκπληξη νικώντας με 3-4 και βάζοντας φωτιά στον όμιλο.
-Ο Δεληογλάνης στον τελευταίο αγώνα ήθελε νίκη με 4-0 ή 4-1 για να προκριθεί και αυτό έκανε απέναντι στον Μητσόπουλο(4-1). Έτσι, είχαμε τριπλή ισοβαθμία, με το Νάνο να προκρίνεται πρώτος με το +5 στα legs και τον Δεληογλάνη να ισοφαρίζει τον Τιτόπουλο στο +2 και να εκμεταλλεύεται τη νίκη εναντίον του νωρίτερα για να προκριθεί στην 8αδα για 6η φορά φέτος μετά από δύο συνεχόμενους αποκλεισμούς στην Α’ φάση(6ο και 7ο τουρνουά).
 

Στη Β’ φάση ομίλων, ο 1ος όμιλος διαμορφώθηκε με τους Σαμαρά και Κουπαράνη να έχουν προβάδισμα απέναντι σε Σεβαστίδη και Φιδάνη λόγω των αποτελεσμάτων της Α’ φάσης.
-Κουπαράνης και Σαμαράς αγωνίστηκαν στον 1ο αγώνα. Ο Κουπαράνης ξεκίνησε πετώντας αφού πήρε τα πρώτα δύο leg στα 17 βελάκια(στο 2ο έριξε για διπλό στα 14 βελάκια). Ο Σαμαράς απάντησε με leg στα 18 και ισοφάρισε σε 2-2. Οι παίκτες στη συνέχεια έδειξαν νευρικότητα όμως ο Κουπαράνης ήταν πιο ήρεμος και νίκησε με 4-3 υποχρεώνοντας το Σαμαρά μόλις στην 3η φετινή του ήττα(2η από τον ίδιο). 73.42 το avg για τον Κουπαράνη ενώ από κοντά ο Σαμαράς με 71.93
-Σεβαστίδης και Φιδάνης ξέροντας ότι ήττα σημαίνει αποκλεισμός τα βρήκαν «σκούρα» στα διπλά. Ο Φιδάνης ήταν πιο σταθερός και νίκησε με 4-2 γνωρίζοντας ότι έπρεπε να νικήσει και το Σαμαρά για να προκριθεί.
-Ο Σαμαράς, όμως, είχε άλλη άποψη και με 4 εξαιρετικά leg(18,15,18 και 18 βελάκια) δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Φιδάνη ο οποίος έιδε τα 2 180 του να πηγαίνουν στράφι. Ο Σαμαράς έκλεισε, επίσης, το 121 με 60-33-28 και σημείωσε το «ιλιγγιώδες» 87.13 avg.

-Κουπαράνης και Σεβαστίδης έδωσαν έναν πολύ καλό αγώνα με νικητή τον πρώτο(4-1) ο οποίος πέτυχε ένα 180, έκλεισε ένα leg στα 16 βελάκια και τελείωσε τον αγώνα με 71 avg.
Σαμαράς και Κουπαράνης, λοιπόν, πήραν την πρόκριση στα ημιτελικά.

Στον 2ο όμιλο της Β’ φάσης, οι Νάνος και Κοτζαμάνης μετέφεραν τις νίκες τους απέναντι σε Δεληογλάνη και Τσακίρη και τέθηκαν σε θέση ισχύος.
-O Νάνος στον πρώτο αγώνα απέναντι στον Κοτζαμάνη, συνάντησε εκ νέου προβλήματα στο D16 όμως έκλεισε το 113 και με ένα avg κοντά στο 70 νίκησε με 4-2. Ο Κοτζαμάνης πέτυχε ένα 180 που δεν του ήταν αρκετό.
-Δεληογλάνης και Τσακίρης είχαν αρκετούς… μπελάδες στα διπλά ενώ ο Τσακίρης πέτυχε ένα 180. Ο Δεληογλάνης, όμως, ήταν αυτός που πήρε το ματς με 4-1.
-Ο Τσακίρης πέτυχε άλλο ένα 180 απέναντι στο Νάνο με το σκορ ισόπαλο(2-2) όμως ο Νάνος ήταν πιο σταθερός στα κλεισίματά του και πήρε το ματς με 2-4.
-Δεληογλάνης και Κοτζαμάνης έπαιξαν στο τελευταίο ματς για την πρόκριση στα ημιτελικά. Σε ένα νευρικό παιχνίδι, ο Δεληογλάνης προηγήθηκε με 2-1, όμως ο Κοτζαμάνης ανέβασε ρυθμό στο σκοράρισμα την κατάλληλη στιγμή και γύρισε το παιχνίδι, νικώντας με 2-4. Προκρίθηκε, έτσι, για 2η φορά  φέτος στα ημιτελικά.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών διαμορφώθηκαν ως εξής: Κουπαράνης-Κοτζαμάνης και Νάνος-Σαμαράς.

-Ο Κουπαράνης ήταν εντυπωσιακός και παρά το νευρικό ξεκίνημα νίκησε με 4-0 παίζοντας με 68.32 avg(81.50 στα πρώτα 9). Ο Κοτζαμάνης άφησε καλές εντυπώσεις και συνεχίζει να κερδίζει σταθερά πόντους στην πορεία του προς τα playoff.
-Νάνος και Σαμαράς έδωσαν άλλη μια μάχη για φέτος. Ο Σαμαράς ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε με 1-3 κλείνοντας το 105(20-45-40). Έχασε 3 βελάκια για να πάρει το ματς και είδε το Νάνο να μειώνει σε 2-3 και να πετυχαίνει ένα 140 σε κρίσιμη στιγμή στο 6ο leg. Μάλιστα, ο Νάνος είχε 3 βελάκια σε διπλό για να στείλει τον ημιτελικό σε 7ο leg, όμως δεν τα κατάφερε και γνώρισε την ήττα με 2-4.

Κουπαράνης και Σαμαράς συναντιούνται στον τελικό του 8ου βαθμολογικού τουρνουά. Τέταρτη φορά για φέτος με το αποτελέσμα τις προηγούμενες τρεις να είναι υπέρ του πρωταθλητή Σαμαρά.

-Ο Σαμαράς ξεκίνησε δυναμικά και έφτασε πρώτος σε κλείσιμο, όμως η νευρικότητα στα διπλά οδήγησε τον Κουπαράνη στο 0-1. Συνέχισε με άλλα 2 leg ο Κουπαράνης κλείνοντας το 3ο leg στα 13 βελάκια! Ο Σαμαράς έκανε μία τελευταία απόπειρα ανατροπής κλείνοντας στα 16 βελάκια για το 1-3. Όμως, ο Κουπαράνης βρήκε το μοναδικό 180 του τελικού και με leg στα 17 βελάκια έκανε το 1-4. Ο Σαμαράς είχε μια τελευταία ευκαιρία να μείνει στο ματς, έχοντας 3 βελάκια απ’ το 70, όμως δεν τα κατάφερε, ο Κουπαράνης έκλεισε το D20 και πήρε το πρώτο του βαθμολογικό τουρνουά φέτος. 4η ήττα σε όλη τη σεζόν για το Σαμαρά(3 από τον Κουπαράνη) ο οποίος είδε το 70.07 avg του τελικού να μην μπορεί να συναγωνιστεί το 75.54 του εξαιρετικού Κουπαράνη.

Οι darters της Division A, άλλοι ευχαριστημένοι και άλλοι δυσαρεστημένοι από την εμφάνισή τους, ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις 21.00 στο 9ο βαθμολογικό τουρνουά της κατηγορίας.