γράφει ο Παναγιώτης Ιωσήφ

Την Τετάρτη 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε το 13ο τουρνουά της Division B του ατομικού πρωταθλήματος του συλλόγου.

Πρώτος στον Α΄ όμιλο αναδείχθηκε ο Γεωργίου, ο οποίος τσέκαρε και το 102 στον αγώνα του απέναντι στον Παπαδόπουλο. Ο Χριστοδούλου συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και με δύο νίκες θα καταφέρει να πλασαριστεί για άλλη μια φορά στην 8άδα.

Στο Β΄ όμιλο είχαμε μεγάλες μάχες ανάμεσα σε Τσιμπλινίδη, Βελλή και Τσακίρη για την πρόκριση. Οι τρεις παίκτες σημείωσαν από δύο νίκες έκαστος, με τον Τσακίρη να γράφει 81.24 avg απέναντι στον Επισκεπτίδη και να κλείνει κι ένα leg στα 17 βελάκια. Ωστόσο, τα highlights αυτά δεν θα μπορέσουν να του χαρίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση, αφού θα βρεθεί να υστερεί στη διαφορά των legs από τους Τσιμπλινίδη (1 x 180) και Βελλή (60.12 avg). Αποκλεισμός-έκπληξη λοιπόν για το νικητή των δύο τελευταίων τουρνουά της κατηγορίας, με τον Τσιμπλινίδη να παίρνει την πρώτη θέση και το Βελλή τη δεύτερη.

Οι ισοβαθμίες συνεχίστηκαν και στον Γ΄ όμιλο, με τους Κοτζαμάνη, Καταφυγιώτη και Τσακαλέρο να σημειώνουν από τρεις νίκες. Η πρώτη θέση κατέληξε στον Κοτζαμάνη που είχε καλύτερη διαφορά legs, ενώ ο Καταφυγιώτης πήρε τη δεύτερη θέση, έχοντας κερδίσει τον Τσακαλέρο στο μεταξύ τους παιχνίδι. Αρκετά καλή παρουσία από τον Τσακαλέρο, που σημείωσε ένα 180 και 61.35 avg στη νίκη του απέναντι στον Κοτζαμάνη.

Στο Δ΄ όμιλο ο Βαφειάδης θα επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις μετά από ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα και με τρεις νίκες θα πάρει την πρωτιά. Δεύτερος στον όμιλο αναδείχθηκε ο Ζαφειρόπουλος επίσης με τρεις νίκες, αλλά ένα leg λιγότερο στη διαφορά κερδισμένων-χαμένων leg.

Στη φάση των 8, ο Βαφειάδης θα αντιμετωπίσει τον Καταφυγιώτη σε ένα μέτριο παιχνίδι, ωστόσο θα καταφέρει να επικρατήσει με 3-0. Ο Τσιμπλινίδης επικράτησε με το οριακό 3-2 του Χριστοδούλου, ο οποίος φαίνεται να εδραιώνεται στην 8άδα της κατάταξης. Γεωργίου και Βελλής θα κάνουν ένα καλό παιχνίδι με εξαιρετικό κατέβασμα εκατέρωθεν, αλλά αρκετά χαμένα διπλά. Νικητής αναδείχθηκε ο Γεωργίου με σκορ 3-1. Ο Κοτζαμάνης συνάντησε τον Ζαφειρόπουλο στους 8 και θα καταφέρει να αναδειχθεί νικητής με σκορ 3-1, σε ένα καλό παιχνίδι με μέσους όρους που κυμάνθηκαν στο 60 avg.

Στα ημιτελικά ο Βαφειάδης θα επικρατήσει του Τσιμπλινίδη με 3-1, ο οποίος κατάφερε να πλασαριστεί στην 4άδα για δεύτερη φορά φέτος, ενώ ο Κοτζαμάνης επικράτησε με 3-0 του Γεωργίου χωρίς να χρειαστεί να πιάσει υψηλή απόδοση.

Στον τελικό ο Κοτζαμάνης, με τον αέρα της εξαιρετικής του παρουσίας στο Greek Open όπου έφτασε στη 16άδα, θα έχει μια μάλλον εύκολη επικράτηση απέναντι στον Βαφειάδη με σκορ 4-1. Σταθερά καλά βελάκια από τον Κοτζαμάνη που έπαιξε με 64 avg, είχε ένα leg στα 18 βελάκια και 7 tons. O Βαφειάδης είχε επίσης μια καλή παρουσία στον τελικό (61 avg, 6 tons, leg στα 20 βελάκια), η οποία σίγουρα θα τον βοηθήσει στη συνέχεια για να κλείσει η παρένθεση των δύο συνεχόμενων κακών τουρνουά που είχε.