γράφει ο Χρήστος Κουτσουρέλης

Τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου διεξήχθη η 9η αγωνιστική της Entry League με 19 συμμετοχές. Βρισκόμαστε λίγες στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος και κάθε πρόκριση πλέον είναι ιδιαιτέρως σημαντική για την άνοδο στην Division B!

Οι 19 παίχτες χωρίστηκαν σε τρεις ομίλους των 5 και έναν των 4 ατόμων. Στον πρώτο όμιλο παραλίγο να είχαμε τη μεγάλη έκπληξη. Η Αναγνωστοπούλου εξασφάλισε από νωρίς την πρόκριση με 2/2 νίκες. Ο Πιτάσκος θα κερδίσει τον πρωτοπόρο της κατηγορίας Νάνο και έτσι ο Νάνος κινδύνευε σοβαρά να αποκλειστεί για πρώτη φορά στη φάση των ομίλων. Τελικά ο Νάνος θα κερδίσει την Αναγνωστοπούλου παίζοντας 61.49 avg και ο Πιτάσκος δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την έκπληξη μιας και έχασε από τον Καμτσόγλου στο κρίσιμο τελευταίο παιχνίδι.

Στο δεύτερο όμιλο ο Μαλεφκερίδης έκανε το απόλυτο 4/4 χωρίς να χάσει leg και τoν ακολούθησε ο Τεκερίδης με 3 νίκες. Δαρίβας, Mokhtar και Αντωνής περιορίστηκαν στη μία νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Στον τρίτο όμιλο ο Κατσάνας συνέχισε τις τελευταίες πολύ καλές του εμφανίσεις κάνοντας το 4/4, ενώ η πρόκριση κρίθηκε στο τελευταίο παιχνίδι, όπου αναμετρήθηκαν ο Γιάννης Παγίδας με την Τσαλίκη. Η Τσαλίκη ήθελε νίκη με 2-0, προηγήθηκε μάλιστα και έφτασε 1 leg μακριά από την οχτάδα. Ο Παγίδας όμως ανέτρεψε το σκορ, πήρε τη νίκη και την πρόκριση στην 8άδα. Ο Μαβίδης σημείωσε 2 νίκες και έφτασε κι αυτός κοντά στην πρόκριση, ενώ ο Λάτσος έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό χωρίς νίκη.

Στον τέταρτο όμιλο ο Σεβαστίδης θα περάσει πρώτος αήττητος, ενώ θα “τσεκάρει” το 112 απέναντι στον Πεφάνη. Ο τελευταίος θα περάσει κι αυτός στην οχτάδα με 3 νίκες, ενώ αξίζει να σημειωθεί και η πολύ καλή παρουσία του Παναγιώτη Παγίδα με 2 νίκες, που λίγο έλειψε να κάνει την έκπληξη απέναντι στον Πεφάνη στην τρίτη του συμμετοχή στο τουρνουά!

Στη φάση των 8 ο Πεφάνης κέρδισε τον Κατσάνα με 3-0, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε και ο εντυπωσιακός Σεβαστίδης του Γιάννη Παγίδα. Σημείωσε ένα 180, έκλεισε ένα leg στα 15 βελάκια,”τσέκαρε” το 100 και έπαιξε 60.92 avg!

Στον τρίτο προημιτελικό η Αναγνωστοπούλου θα αντιμετωπίσει τον Τεκερίδη, θα σημειώσει ένα 180 και θα προηγηθεί με 1-0 και 2-1. Ο Τεκερίδης όμως θα παραμείνει σταθερός και ψύχραιμος και θα κάνει την ανατροπή, επικρατώντας της νικήτριας του προηγούμενου τουρνουά. Πολύ καλά βελάκια κι από τους 2 παίχτες.

Στο τελευταίο ζευγάρι της οχτάδας θα βρεθούν για άλλη μια φορά αντιμέτωποι Μαλεφκερίδης και Νάνος. Ο Νάνος θα σημειώσει ένα 171, το παιχνίδι θα πάει στο 2-2 και αφού ο Νάνος δε θα κλείσει το 40, ο Μαλεφκερίδης θα κλείσει το ψυχοφθόρο υπόλοιπο “3” και θα περάσει στον ημιτελικό!

Στην τετράδα τα παιχνίδια δεν προσέφεραν ιδιαίτερες συγκινήσεις, καθώς Σεβαστίδης και Τεκερίδης θα ξεπεράσουν με 3-0 τα εμπόδια των Μαλεφκερίδη και Πεφάνη αντίστοιχα. Ο Σεβαστίδης συνέχισε σε υψηλούς μέσους όρους, σημειώνοντας άλλο ένα 60.9 avg

Στον τελικό οι παίχτες φάνηκαν κουρασμένοι, δεν έπιασαν σπουδαία απόδοση, με το Σεβαστίδη να έχει καλύτερο κατέβασμα, να δίνει ευκαιρίες στα διπλά στον Τεκερίδη ο οποίος όμως δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Κάπως έτσι ήρθε το 4-0 για το Σεβαστίδη που έκλεισε το τουρνουά με το εντυπωσιακό 18-1 στα legs! Ο Τεκερίδης με τη δεύτερη παρουσία του σε τελικό ανέβηκε στην 4η θέση και βρίσκεται πλέον σε τροχιά ανόδου! Ο Σεβαστίδης μετά κι από αυτό το τουρνουά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ακολουθήσει το Νάνο στην Division B.

Υπάρχουν άλλες 2 θέσεις όμως, 8 παίχτες να τις διεκδικούν και 5 αγωνιστικές να απομένουν…Η συνέχεια επομένως προβλέπεται συναρπαστική, στις 4 Μαρτίου το επόμενο ραντεβού!