4th THESSALONIKI MASTERS
DARTS TOUR 2018

Ο Σύλλογος Νταρτς Θεσσαλονίκης καλωσορίζει όλους τους darters σε ένα τριήμερο γεμάτο βελάκια στη Θεσσαλονίκη! Για 4η συνεχή χρονιά το Thessaloniki Masters είναι εδώ, με το πρώτο τουρνουά, αυτό των διπλών να ξεκινά σε λίγες ώρες. Ακολουθούν παρακάτω οι κανονισμοί του Thessaloniki Masters, καθώς και γενικές οδηγίες για όλα τα τουρνουά του τριημέρου.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

1) Ο Σύλλογος Νταρτς Θεσσαλονίκης (ΣΥ.ΝΤΑΡ.Θ) διοργανώνει το 4o Thessaloniki Masters, ένα τουρνουά όπου οι αγωνιζόμενοι παίκτες λαμβάνουν μέρος κατόπιν πρόσκλησης από τους διοργανωτές του όλου event.

2) H επιλογή των παικτών ανήκει αποκλειστικά στους διοργανωτές του τουρνουά, οι οποίοι έχουν την αποκλειστική ευθύνη για το event, αλλά και τα δικαιώματα που προκύπτουν από αυτό.

3) Σκοπός της διοργάνωσης είναι, κάποιοι από τους καλύτερους παίκτες της Ελλάδας και όχι μόνο, να ανταγωνιστούν τους καλύτερους “ντόπιους” παίκτες, οδηγώντας στην ανάπτυξη του αθλήματος και δίνοντας κίνητρο στην τοπική κοινότητα των darts.

4) H επιλογή των παικτών εκτός Θεσσαλονίκης (GUESTS), έχει πανελλαδική εμβέλεια και όχι μόνο, στηρίζεται στην προσωπική άποψη των διοργανωτών και των συνεργατών τους και γίνεται με γνώμονα το όσο δυνατόν υψηλότερο επίπεδο της διοργάνωσης.

5) Στο Thessaloniki Masters ισχύει αγωνιστική ενδυμασία (dress code). H αγωνιστική ενδυμασία περιλαμβάνει μπλούζα τύπου polo ή αθλητικό πουκάμισο με τυπωμένο προαιρετικά το όνομα ή το ψευδώνυμο (nickname) του παίκτη, υφασμάτινο παντελόνι (όχι τζιν) και σκούρο κλειστό παπούτσι.

6) Οι προσκεκλημένοι παίκτες εκτός Θεσσαλονίκης (GUESTS) που θα λάβουν μέρος στο 4ο Thessaloniki Masters θα είναι 24. Ίσος θα είναι και ο αριθμός των “ντόπιων” παικτών (LOCALS). Ακολουθεί η διαδικασία διεξαγωγής:

– Στον πρώτο γύρο θα κληρωθεί ένας παίκτης από τους GUESTS με έναν παίκτη από τους LOCALS.

– Οι νικητές του κάθε αγώνα θα περάσουν στην επόμενη φάση που είναι η Group Phase.

– Στην Group Phase θα δημιουργηθούν 4 group των 6 παικτών το καθένα. Η δημιουργία των group προκύπτει από την κορυφή της πυραμίδας της κλήρωσης, δηλαδή οι 6 πρώτοι νικητές της πυραμίδας θα δημιουργήσουν το Group A, οι επόμενοι 6 νικητές το Group B, κ.ο.κ.
– Οι αγώνες στα groups θα είναι round robin, δηλαδή θα παίξει ο κάθε παίκτης με τους υπόλοιπους του group. Στην επόμενη φάση, που θα είναι η φάση των 8, θα περάσουν οι 2 πρώτοι του κάθε group.

– Για την περίπτωση των προημιτελικών, τα 4 ζευγάρια θα είναι τα εξής: α) O 1ος του Α Group θα παίξει με τον 2ο του B Group και ο 2ος του A Group με τον 1ο του B Group. Το ίδιο ισχύει για τα Group C και D. Οι νικητές περνούν στην ημιτελική φάση.

-Ο πρώτος γύρος θα είναι knockout best of 7 legs 501. Στην Group Phase τα παιχνίδια θα είναι best of 5 legs 501. Στην προημιτελική φάση τα παιχνίδια θα είναι best of 7 legs, στα ημιτελικά θα είναι best of 9 legs και ο τελικός θα είναι best of 11 legs.

7) Στις ισοβαθμίες που μπορεί να προκύψουν στην Group Phase θα ισχύει: α) αν έχουμε ισοβαθμία δύο παικτών που διεκδικούν πρόκριση ή κατάταξη θέσης για την επόμενη φάση, θα ισχύει η συνολική διαφορά των legs και αν αυτή είναι ίδια, τότε θα ισχύει το μεταξύ τους παιχνίδι, ώστε να καθοριστεί η θέση που παίρνει ο καθένας, β) αν έχουμε ισοβαθμία τριών παικτών, θα ισχύει το σύνολο της διαφοράς κερδισμένων – χαμένων legs. Οι παίκτες ή ο παίκτης με τον καλύτερο συντελεστή διαφοράς legs, περνούν ή περνά στην επόμενη φάση. Αν δεν προκύψει καθαρό αποτέλεσμα πρόκρισης, δηλαδή έχουν τον ίδιο συντελεστή διαφοράς legs τουλάχιστον τρεις παίκτες, τότε θα εξεταστούν τα μεταξύ τους παιχνίδια. Αν και εδώ έχουμε απόλυτη ισοβαθμία, τότε ο κανόνας “9 darts high score” θα ισχύει για να ορίσει ποιοι θα προκριθούν στην επόμενη φάση. Το μεταξύ τους παιχνίδι θα ορίσει και την τελική τους θέση.

8 ) Για περιπτώσεις που δεν έχουν προβλεφθεί, υπεύθυνοι να δώσουν λύση είναι οι διοργανωτές του τουρνουά. Έχουν τον πρώτο λόγο και είναι στις αρμοδιότητες τους αν κρίνουν, να αλλάξουν ακόμα και μέρος των κανονισμών. Είναι υπεύθυνοι για την ροή όλου του τουρνουά και των διαδικασιών.

9) Κύπελλα θα δοθούν στις 4 πρώτες θέσεις. Χρηματικά έπαθλα θα δοθούν στις 8 πρώτες θέσεις. Αναμνηστικά μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

Γενικές οδηγίες για τα τουρνουά του τριημέρου 7-9 Δεκεμβρίου

 

Σχετικά με τη διεξαγωγή του τουρνουά διπλών, όλες οι δηλωθείσες δυάδες πρέπει να προσδιορίσουν τον Player 1 και τον Player 2. Ο Player 1 νοείται ο αρχηγός της δυάδας, μόνο αυτός ή αυτή ρίχνει για bull στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και ξεκινάει να ρίχνει πάντα πρώτος/πρώτη από τη δυάδα.

Αν βρισκόμαστε σε ισοπαλία, δεν θα ξαναρίξουν οι παίκτες για bull. Πχ αν σε αγώνα best of 5 legs, το σκορ βρίσκεται στο 2-2, τότε ο παίκτης/παίκτρια που ξεκίνησε πρώτος/πρώτη το 1ο leg, θα ρίξει πρώτος/πρώτη στο τελικό 5ο leg.

Σχετικά με το order of play, υιοθετείται η αντιμετώπιση της Darts Regulation Authority (εδάφιο 5.12 Order of Play) . Αναλυτικά εδώ .

Σε περίπτωση που παίκτης ξεκινήσει leg όπου δεν έπρεπε να ξεκινήσει πρώτος και αυτό γίνει αντιληπτό, τότε τo leg θα σταματήσει και θα ξεκινήσει εκ νέου με τη σωστή σειρά. Αν leg έχει ολοκληρωθεί χωρίς να γίνει αντιληπτή η λάθος σειρά, τότε το αποτέλεσμα θα μείνει ως έχει. Τα leg που τυχόν υπολείπονται όμως θα ξεκινήσουν με την ορθή σειρά.

Σε όλα τα τουρνουά του τριημέρου δεν επιτρέπεται το αλκοόλ και το κάπνισμα (συμπεριλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού τσιγάρου) κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Το ΔΣ του ΣΥΝΤΑΡΘ