Γράφει ο Χρήστος Κουτσουρέλης

Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου διεξήχθη το 8ο βαθμολογικό τουρνουά της Entry League με 22 συμμετοχές. Νέα παρουσία, όχι μόνο στην κατηγορία, αλλά γενικότερα στον κόσμο των darts καθώς ήταν η πρώτη της εμπειρία με το άθλημα, η κυρία Ευαγγελία Μαρή,την οποία καλωσορίζουμε θερμά.
  Στην αρχή του τουρνουά χρειάστηκαν 2 νοκ άουτ αγώνες για να μείνουν 20 παίχτες και να χωριστούς σε 4 ομίλους των 5 ατόμων. Κατόπιν κλήρωσης λοιπόν προέκυψαν τα ζευγάρια Λαζαρίδη – Αντωνή και Κουσίδη – Μαρή, με νικητές τους Λαζαρίδη και Κουσίδη που πέρασαν στη φάση των ομίλων.

Στον πρώτο όμιλο είδαμε πολύ δυνατά ματς, ψηλά avg καθώς και το highlight της βραδιάς. Πιο συγκεκριμένα ο Μαλεφκερίδης θα παίξει με 61,88avg, ο Νάνος θα σημειώσει ένα 61,35avg ενώ θα κλείσει και το 110. Το highlight της βραδιάς όμως θα έρθει από το Λαζαρίδη που θα κλείσει το 152! Την πρόκριση στην επόμενη φάση κέρδισαν ο Σκούφος με 4 νίκες και ο Νάνος με 3.
  Στο δεύτερο όμιλο ο Κατσάνας θα κάνει το 4/4 χάνοντας μόνο ένα leg, ενώ τη δεύτερη θέση θα καταλάβει ο Mokhtar με 3 νίκες και θα περάσει για πρώτη φορά στην 8άδα.
  Στον τρίτο όμιλο είχαμε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή. Δαρίβας, Αναγνωστοπούλου και Κουσίδης θα σημειώσουν από 3 νίκες, με τον Κουσίδη να μένει εκτός 8άδας λόγω διαφοράς legs. Η Αναγνωστοπούλου θα δείξει από νωρίς την πολύ καλή της κατάσταση, σημειώνοντας ένα 180 και έχοντας σταθερά εξαιρετικό κατέβασμα.
  Στον τέταρτο όμιλο ο Πεφάνης θα κάνει το απόλυτο, ενώ στη δεύτερη θέση του ομίλου θα βρεθεί ο Λάτσος με 3 νίκες, αφήνοντας εκτός 8αδας τον τρίτο της κατηγορίας Παγίδα!
  Στη φάση των 8 ο συνήθης ύποπτος Νάνος θα παίξει με 67,3avg και θα νικήσει τον Κατσάνα με 3-0, ενώ η Αναγνωστοπούλου θα επικρατήσει του Πεφάνη με 3-1 συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό! Σε ένα πολύ οριακό ματς, ο Λάτσος αν και θα βρεθεί πίσω στο σκορ από το Δαρίβα με 2-1, θα αποδειχθεί πιο ψύχραιμος στα 2 επόμενα leg και θα φτάσει για πρώτη φορά στην 4άδα στην τρίτη του συμμετοχή στην Entry League! Τη μεγάλη ανατροπή όμως θα τη σημειώσει ο Σκούφος. Ο Mokhtar θα προηγηθεί με 2-0 και θα φτάσει μια ανάσα από τον ημιτελικό, όμως κάπου εκεί το άγχος θα κάνει την εμφάνισή του . Πολλά χαμένα διπλά και νευρικά βελάκια κι από τους 2 παίχτες. Ο Σκούφος θα αποδειχθεί πιο ψύχραιμος τελικά και θα καταφέρει να κάνει την ανατροπή, αφήνοντας τον Mokhtar με τις εξαιρετικές εντυπώσεις για την καλύτερή του παρουσία στην κατηγορία.

Στον πρώτο ημιτελικό ο Σκούφος θα προηγηθεί γρήγορα με 2-0, ο Λάτσος θα κάνει το 2-1 και θα χάσει σημαντική ευκαιρία για το 2-2, αφού το διπλό 20 κατέληξε στο διπλό 1 . Τελικά ο Σκούφος θα κάνει το 3-1 και θα πάρει την πρόκριση στον τελικό για δεύτερη φορά φέτος.
  Στον άλλο ημιτελικό, Αναγνωστοπούλου και Νάνος θα προσφέρουν ένα εντυπωσιακό ματς με εξαιρετικό κατέβασμα (72 και 74 αντίστοιχα στα first9). Την πρόκριση στον τελικό θα πάρει η Αναγνωστοπούλου νικώντας 3-1 και αφήνοντας για πρώτη φορά φέτος το Νάνο εκτός τελικού!

Στον τελικό θα βρεθούν λοιπόν ο Σκούφος με την Αναγνωστοπούλου. Ο Σκούφος θα προηγηθεί με 3-0 σε ένα νευρικό ματς και θα βρεθεί πολύ κοντά στη δεύτερη νίκη του σε τελικό. Η Αναγνωστοπούλου όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Βελτίωσε αισθητά την απόδοσή της και με εξαιρετική ευστοχία στα διπλά θα κάνει την τεράστια και ολική ανατροπή, θα νικήσει με 4-3 και θα κατακτήσει το 8ο τουρνουά της Entry League, επισφραγίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την εντυπωσιακή της παρουσία σ’αυτό! 

  Έτσι λοιπόν οι 2 παίχτες αύξησαν σημαντικά τη βαθμολογική τους συγκομιδή, με τον μεν Σκούφο να ανεβαίνει στην 4η θέση με 27 πόντους , την δε Αναγνωστοπούλου στη 10η, 6 πόντους μακριά από την 4η θέση που οδηγεί στη Β’ Κατηγορία!