γράφει ο Χρήστος Κουτσουρέλης

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου διεξήχθη το 14ο και τελευταίο τουρνουά της Entry League με 15 συμμετοχές. Με την κατάσταση να έχει ξεκαθαρίσει στις 3 πρώτες θέσεις, η μόνη εκκρεμότητα ήταν ο κάτοχος της 4ης θέσης που οδηγεί στην Division B. Οι απουσίες των Τεκερίδη και Σκούφου άφησαν την τύχη της 4ης θέσης στα χέρια του Πεφάνη, που έπρεπε να φτάσει στον τελικό για να καταλάβει την 4η θέση.

Οι 15 παίχτες λοιπόν χωρίστηκαν σε 3 ομίλους των τεσσάρων και 1 όμιλο των 3 παιχτών. Στον πρώτο όμιλο ο Νάνος θα κάνει το 3/3, θα παίξει 2 φορές με 65.35 avg και θα κλείσει ένα leg στα 18 βελάκια. Στην οκτάδα θα τον ακολουθήσει ο Μαλεφκερίδης με 2 νίκες και θα αφήσει τρίτο το Λάτσο με μία νίκη. Ο Παναγιώτης Παγίδας σε αυτόν το δύσκολο όμιλο δεν κατάφερε να σημειώσει κάποια νίκη και έμεινε τέταρτος.

Στο 2ο όμιλο ο Γιάννης Παγίδας δε θα χάσει ούτε leg σε 3 ματς και θα τσεκάρει το 112 απέναντι στη Δουλτσίνου. Στη δεύτερη θέση θα τερματίσει ο Καμτσόγλου και θα βρεθεί μετά από καιρό ξανά στην οκτάδα, αφήνοντας τρίτη τη Δουλτσίνου. Το 180 της Δουλτσίνου στο μεταξύ τους παιχνίδι δε στάθηκε αρκετό καθώς ηττήθηκε με 2-1. Στην τέταρτη θέση έμεινε ο Αχλάτης χωρίς κάποια νίκη, μιας και έχασε στις λεπτομέρειες με 2-1 τόσο από τον Καμτσόγλου, όσο και από τη Δουλτσίνου.

Στον τρίτο όμιλο συναντήθηκαν Αναγνωστοπούλου, Πεφάνης και Τσαλίκη. Η Αναγνωστοπούλου θα πετύχει το 2/2 και θα παίξει με 60.12 avg απέναντι στον Πεφάνη. Ο Πεφάνης θα κερδίσει την Τσαλίκη και θα πάρει τη δεύτερη θέση, αφήνοντας την Τσαλίκη στην τρίτη θέση.

Στον τέταρτο όμιλο Κατσάνας και Σεβαστίδης θα σημειώσουν από 2 νίκες, με τη διαφορά των legs να δίνει την πρώτη θέση στον Κατσάνα. Ο Σεβαστίδης θα τσεκάρει το 108, θα κλείσει ένα leg στα 18 βελάκια και θα παίξει με 73.32 avg απέναντι στο Mokhtar! Mokhtar και Αντωνής θα πετύχουν από μία νίκη και θα μείνουν εκτός οκτάδας.

Στα ματς της φάσης των 8, Πεφάνης, Μαλεφκερίδης και Σεβαστίδης θα περάσουν εύκολα με 3-0 τα εμπόδια των Κατσάνα, Γιάννη Παγίδα και Αναγνωστοπούλου αντίστοιχα. Στον τέταρτο προημιτελικό ο Καμτσόγλου θα προηγηθεί του Νάνου με 1-0, αλλά η συνέχεια δε θα είναι ανάλογη, με το ματς να λήγει 3-1 υπέρ του Νάνου.

Στον πρώτο ημιτελικό θα συναντηθούν Νάνος και Σεβαστίδης. Ο Σεβαστίδης θα κάνει το 1-0, όμως ο Νάνος, όπως και με τον Καμτσόγλου, έτσι και τώρα θα γυρίσει ολοκληρωτικά το ματς και θα πάρει για άλλη μια φορά την πρόκριση στον τελικό νικώντας με 3-1.

Στο δεύτερο ημιτελικό ο Πεφάνης ήθελε τη νίκη απέναντι στο Μαλεφκερίδη για να κερδίσει την άνοδο. Ο Μαλεφκερίδης ξεκίνησε πολύ καλά και προηγήθηκε με 2-0, με το άγχος να είναι εμφανές στον Πεφάνη. Η πίεση για το αποτέλεσμα τελικά λειτούργησε στην πορεία παραδόξως ανασταλτικά και για το Μαλεφκερίδη, ο οποίος είχε κακά βελάκια και πολύ άσχημες επιλογές, τις οποίες εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Πεφάνης και έκανε την ολική ανατροπή, κερδίζοντας με 3-2 τον ημιτελικό και ταυτόχρονα μια θέση για την Division B της επόμενης χρονιάς.

Στον τελικό λοιπόν ο Νάνος για 10η φορά και ο Πεφάνης για πρώτη! Ο Νάνος δεν άφησε πολλά περιθώρια αμφισβήτησης στον Πεφάνη, σημείωσε ένα 171 και παρά την προσωρινή μείωση του σκορ σε 3-1, κέρδισε με 4-1 και σημείωσε την πέμπτη του νίκη σε τουρνουά, ισοφαρίζοντας στη σχετική κατηγορία το Σεβαστίδη!

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η φετινή Entry League, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον πρωταθλητή Νάνο και από κοντά τον εξαιρετικό Σεβαστίδη! Μαζί τους στην Division B θα ακολουθήσει ο πολύ σταθερός καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν Γιάννης Παγίδας και ο διαρκώς βελτιωμένος Πεφάνης! Συγχαρητήρια στους παίκτες για την άνοδο τους και καλή τύχη για την επόμενη χρονιά στην απαιτητική Division B!