Την Παρασκευή 12/06 βρεθήκαμε ένα βήμα πιο κοντά στο τέλος της φετινής σεζόν. Το 13ο τουρνουά ολοκληρώθηκε και πλέον η βαθμολογική κατάταξη αρχίζει να οριστικοποιείται, χωρίς όμως να αποκλείονται ενδεχόμενα ανατροπών. 16 παίκτες πήραν θέσεις στα boards της έδρας του Συλλόγου χωρισμένοι σε 4 ομίλους.

  Ο πρώτος όμιλος σχηματίστηκε από τον Σαμαρά, που ήταν επικεφαλής και τους Σεβαστίδη, Επισκεπτίδη και Γεωργίου. Ο Σαμαράς από το πρώτο κιόλας παιχνίδι ξεκίνησε να σημειώνει υψηλά σκορ, έκανε το 3/3 με 72,57, 75,15 και 73 avg και πέρασε πρώτος απ’τον όμιλο.  Για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Σεβαστίδης τον ακολουθεί με 2 νίκες και ένα 171 για τα highlights του. Ο Επισκεπτίδης σαν τρίτος του ομίλου και ο Γεωργίου σαν τέταρτος έμειναν εκτός 8άδας.

 Στο δεύτερο όμιλο ο Κουπαράνης ανταγωνίστηκε τους Βαφειάδη, Μητσόπουλο και Ασλάνογλου. Με μεγάλη ευκολία πέρασε πρώτος τον όμιλο χωρίς να χαρίσει leg σε κανένα παιχνίδι του. Στο ματς με το Μητσόπουλο έπαιξε με 71 avg. Μητσόπουλος και Ασλάνογλου “κονταροχτυπήθηκαν” για τη μεταξύ τους νίκη, με τον τελευταίο να επικρατεί με 3-2. Ο Βαφειάδης παρ’όλα αυτά δεν τους άφησε περιθώρια για την πρόκριση και πήρε τη δεύτερη θέση κερδίζοντάς τους με 3-1.

 Ο τρίτος όμιλος ξεκίνησε με τον Κοτζαμάνη επικεφαλής, αφού έχει εδραιωθεί εδώ και αρκετές αγωνιστικές ως τέταρτος στην κατηγορία. Μαζί του βρέθηκαν οι Ζαμπακλής, Τιτόπουλος και Κόκκαλης. Ο Κοτζαμάνης κέρδισε τους Ζαμπακλή και Κόκκαλη, ενώ με τον Τιτόπουλο δεν ανταποκρίθηκε τόσο καλά κι έτσι πέρασε ως δεύτερος τον όμιλο. Ο Τιτόπουλος αντιθέτως με 3 νίκες και αξιόλογες εμφανίσεις πήρε την πρώτη θέση. Ο Κόκκαλης πρόσθεσε στα higlights του ένα 180. 

 Στον τέταρτο όμιλο αναμετρήθηκαν οι Νάνος, Δεληογλάνης, Βασίλογλου και Κουτσουρέλης. Ο Νάνος επικράτησε 3-0 του Βασίλογλου και 3-1 των Δεληογλάνη, Κουτσουρέλη και πήρε την πρώτη θέση. Ο Δεληογλάνης πήρε τη δεύτερη με 2 οριακές νίκες με 3-2, ενώ με το Βασίλογλου στο 5ο leg έκανε το μεγαλύτερό του φετινό κλείσιμο, τσεκάροντας το 145. Ο Κουτσουρέλης, χωρίς να καταφέρει να προκριθεί, στο 5ο leg με το Βασίλογλου έκλεισε στα 13 βελάκια.

  Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε με τους 8 καλύτερους να συνεχίζουν τον προσωπικό τους αγώνα. 

 Στον πρώτο όμιλο της δεύτερης φάσης βρέθηκαν οι Κουπαράνης, Σαμαράς, Βαφειάδης και Σεβαστίδης, με τους 2 πρώτους να μεταφέρουν μια νίκη από την προηγούμενη φάση. Στο μεταξύ τους παιχνίδι επικράτησε ο Σαμαρας με 3-2 και 70,24avg. Συνέχισε με 3-0 απέναντι στο Βαφειάδη και πέρασε πρώτος στον ημιτελικό. Ο Σεβαστίδης νίκησε με 3-0 το Βαφειάδη, αυξάνοντας τη διαφορά τους στο κυνήγι για την 8η θέση, ενώ ο Κουπαράνης με τη νίκη του απέναντι στο Σεβαστίδη πήρε τη δεύτερη θέση των ημιτελικών. 

 Στο δεύτερο όμιλο ο Νάνος κέρδισε τον Τιτόπουλο με 3-1 , ενώ ο Δεληογλάνης σε μια πολύ δυναμική γι’ αυτόν βραδιά, κέρδισε με 3-1 τον Κοτζαμάνη, τσεκάροντας το 120 στα 18 βελάκια. Τιτόπουλος και Δεληογλάνης με 1 νίκη ο καθένας, αναμετρήθηκαν για τη νίκη που θα έδινε την πρόκριση στα ημιτελικά, με το Δεληογλάνη να είναι αυτός που την πήρε. Ο Νάνος με τη νίκη του απέναντι στον Κοτζαμάνη έφτασε τις 3 νίκες και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά. 

 Τα ζευγάρια των ημιτελικών ήταν Σαμαράς – Δεληογλάνης και Νάνος – Κουπαράνης. Η ανταγωνιστικότητα στο πρώτο ζευγάρι ήταν μεγάλη. Ο Δεληογλάνης συνέχισε την εξαιρετική του παρουσία και έβαλε δύσκολα στον πρωταθλητή. Ισοφάρισε σε 1-1 κλείνοντας το 121 και προηγήθηκε με 2-1 κλείνοντας το 114. Παρ’όλα αυτά ο Σαμαράς είχε τις απαντήσεις και πήρε την πρόκριση στον τελικό για άλλη μια φορά, επικρατώντας οριακά με 4-3. Στον άλλο ημιτελικό τα πράγματα ήταν πιο απλά, καθώς ο Κουπαράνης παίζοντας με 71,91 κέρδισε με 4-1 το Νάνο που βρέθηκε μακριά από τον καλό του εαυτό. 

  Μετά από αρκετό καιρό λοιπόν στον τελικό βρέθηκαν ο Σαμαράς και ο Κουπαράνης. Ο Σαμουράι προηγήθηκε, αλλά ο Κουπαράνης με το πρώτο 180 του στον τελικό ισοφάρισε. Στο 3ο leg ο Κουπαράνης έφερε το 2ο του 180, αλλά ο Σαμαράς έκανε το 2-1. Στη συνέχεια ο Σαμαράς βρέθηκε μπροστά με 4-2, όμως το “check” του 120 στο 7ο leg και το τρίτο 180 του Κουπαράνη στο 8ο leg, έφεραν το ματς στα ίσια και όλα κρίθηκαν στο 9ο leg. Εκεί ο Σαμαράς έκλεισε το 117 και αναδείχθηκε νικητής σε έναν τελικό γεμάτο θέαμα. Ο Σαμαράς έπαιξε με 73,13avg και ο Κουπαράνης με 75,61.

  Το επόμενο τουρνούα της Division A είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή 19 Ιουνίου.