γράφει ο Κώστας Βαρβαράς

Την Κυριακή 17 Μαρτίου διεξήχθη η 13η αγωνιστική της Division Α του Συλλόγου Darts Θεσσαλονίκης με 15 συμμετοχές.

Στον Α΄ όμιλο ο Σαμαράς θα πάρει την πρωτιά αήττητος χωρίς να χάσει leg σημειώνοντας και ένα 180. Ο Δεληογλάνης θα βγει δεύτερος με δύο νίκες, επιστρέφοντας έτσι στις καλές εμφανίσεις μετά από μία περίοδο ντεφορμαρίσματος.

Στον Β΄ όμιλο ο Κόκκαλης θα επικρατήσει με 3-2 στον αγώνα του με τον Μπάλλα και θα τερματίσει πρώτος με πολύ καλή απόδοση σημειώνοντας κι ένα 70.46 average.  Ο Μπάλλας θα πάρει τη δεύτερη θέση έχοντας “γράψει” κι ένα με 71.57 average.

Από τον Γ’ όμιλο ο Κουπαράνης θα πάρει την πρώτη θέση με εξαιρετικά βελάκια, σημειώνοντας παράλληλα ένα 180, ένα leg στα 15 βελάκια και average 72.73 και 71.57 στους αγώνες του. Ο Ξυλούρης με δύο νίκες απέναντι σε Ζαμπακλή και Αντωνίου θα κατακτήσει τη δεύτερη θέση του ομίλου και φαίνεται να εξασφαλίζει πλέον την θέση του στους 8 παίκτες  που θα λάβουν μέρος στους διασυλλογικούς αγώνες στα μέσα του Απρίλη.

Στον Δ’  όμιλο ο Φιδάνης θα μας δείξει τον καλό του εαυτό κάνοντας το τρία στα τρία, πετυχαίνοντας δύο 180 και παίρνοντας την πρώτη θέση του ομίλου. Για τη δεύτερη θέση, είχαμε τριπλή ισοβαθμία με μία νίκη για Τιτόπουλο, Τσιτουρίδη και Πρόικα, ωστόσο ο Τιτόπουλος θα έχει καλύτερη διαφορά leg και θα πάρει την πρόκριση.

Για την 8άδα ο Σαμαράς επικράτησε του Ξυλούρη με 4-0, με τον Σαμαρά να παίζει με 72.43 average, ενώ με το ίδιο σκορ ο Κουπαράνης κέρδισε τον Δεληογλάνη. Όμοιο το σκηνικό και στο Φιδάνης – Μπάλλας, με τον Μπάλλα να παίζει με 73.11 average, να κάνει 2 Leg στα 15 βελάκια και να κλείνει το 134 στη νίκη του με 4-0. Διαμετρικά αντίθετη η εικόνα στην αναμέτρηση Τιτόπουλου – Κόκκαλη με μία δύσκολη επικράτηση για τον Τιτόπουλο με το οριακό 4-3 απέναντι στο μαχητικό Κόκκαλη.

Στα ημιτελικά είδαμε δύο “τελικούς’’ με άγχος ανάμεσα σε Σαμαρά-Τιτόπουλο (4-1) και Κουπαράνη – Μπάλλα (3-4). Ο Σαμαράς θα παίξει με 71.41 average, θα κλείσει στα 16 βελάκια, και θα χάσει το 136 checkout για leg στα 12 βελάκια, ενώ ο Τιτόπουλος σημείωσε ένα 180. Ο Μπάλλας θα κερδίσει το ντέρμπυ με τον Κουπαράνη παίζοντας με 76.28 average, ενώ και οι δύο παίκτες σημείωσαν ένα 180 και έκαναν leg στα 16 βελάκια .

Στον τελικό συναντήθηκαν Μπάλλας και Σαμαράς. Πολύ δυνατό σκοράρισμα από τον “Samurai” που έπαιξε με 75.84 average, είχε ένα 180 κι ένα leg στα 13 βελάκια. Ο Μπάλλας αγωνίστηκε με 70 average, είχε highout 96, αλλά σε κομβικά σημεία του τελικού τα διπλά του τον πρόδωσαν. Τελικό σκορ 5-4 και επιστροφή στις νίκες για τον Σαμαρά σε ένα τελικό που πήγε leg-leg με τους δύο παίκτες να είναι σε καλή κατάσταση.