ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΤΑΡΤΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

 1. ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ
  1. Δικαίωμα συμμετοχής στις εσωτερικές διοργανώσεις (ατομικές – ομαδικές) του συλλόγου έχουν όλα τα εγγεγραμμένα και οικονομικά ενήμερα μέλη του συλλόγου που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης, πρέπει να φέρουν έγγραφη συγκατάθεση γονέων/κηδεμόνων.
  2. Η συμμετοχή ενός μέλους στις εσωτερικές διοργανώσεις (ατομικές – ομαδικές) του συλλόγου επιτρέπεται εφόσον δεν συμμετέχει σε καμία άλλη εσωτερική διοργάνωση (ατομική – ομαδική) άλλου συλλόγου του ιδίου σκοπού και αντικειμένου που μπορεί να είναι εγγεγραμμένος και οικονομικά ενήμερος.
  3. Κατά την διεξαγωγή του πρωταθλήματος, ατομικού και ομαδικού, το κάθε μέλος του συλλόγου οφείλει να εμφανίζεται με αγωνιστική ενδυμασία (dress code) όπου αυτό απαιτείται. Ο σύλλογος ενθαρρύνει και προτρέπει τους παίκτες να εμφανίζονται με αγωνιστική ενδυμασία σε όλες τις αγωνιστικές διοργανώσεις του.
  4. Αγωνιστική ενδυμασία (dress code)
   1. H αγωνιστική ενδυμασία περιλαμβάνει μπλούζα τύπου polo ή αθλητικό πουκάμισο με τυπωμένο προαιρετικά το όνομα ή το ψευδώνυμο (nickname) του παίκτη, υφασμάτινο παντελόνι και σκούρο κλειστό παπούτσι.
   2. Οι παίκτες δεν επιτρέπεται να φορούν τζιν καθώς και παντελόνια ή φούστες από υλικό denim ή βερμούδα που έχουν δημιουργηθεί σε στυλ τζιν. Ο περιορισμός αυτός ισχύει επίσης για κάθε είδους φόρμας γυμναστικής.
   3. Δεν επιτρέπονται τα καλύμματα στο κεφάλι, χωρίς να έχει δοθεί άδεια από το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από γραπτή αίτηση του/της παίκτη/τριας, εκτός των περιπτώσεων που υπάρχουν θρησκευτικοί λόγοι ή ιατρικοί λόγοι με γραπτή ιατρική γνωμάτευση από ειδικευμένο ιατρό.
   4. Οι παίκτες/τριες επιτρέπεται να φορούν αντιιδρωτικά περικάρπια.
   5. Κάθε παίκτης/τρια που αρνείται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του συλλόγου όσον αφορά την αγωνιστική ενδυμασία όταν απαιτείται, αυτομάτως μηδενίζεται από κάθε αγώνα που δε συμμορφώνεται και θα παραπέμπεται στην Πειθαρχική Επιτροπή για να επιβληθούν οι απαραίτητες πειθαρχικές ποινές.
 2. ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
  1. Γενικοί κανονισμοί
   1. Οι ομάδες του πρωταθλήματος είναι μικτές, δηλαδή άνδρες και γυναίκες μπορούν να λάβουν μέρος σε αυτές.
   2. Η συμμετοχή των παικτών σε κάποια ομάδα συνεπάγεται και την αποδοχή των κανονισμών του ομαδικού πρωταθλήματος.
   3. Όλοι οι παίκτες darts ανεξαρτήτως εμπειρίας, δυναμικότητας ή φύλου μπορούν να λάβουν μέρος στο ομαδικό πρωτάθλημα.
   4. Κάθε ομάδα θα έχει μίνιμουμ 6 και μάξιμουμ 10 παίκτες, ενώ θα υπάρχει αρχηγός και υπαρχηγός σε κάθε ομάδα.
   5. Καμία ομάδα δεν μπορεί να αποτελείται αποκλειστικά από παίκτες Α κατηγορίας του ατομικού πρωταθλήματος.
   6. Όπως σε όλα τα αθλήματα, η κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει τη δική της ομοιόμορφη εμφάνιση (μπλούζες τύπου πόλο) στην οποία θα πρέπει να αναγράφεται το όνομα της ομάδας, το λο­γότυπό της (αν υπάρχει) και προαιρετικά το όνομα ή ψευδώνυμο (nick­name) του κάθε παίκτη.
   7. Ημέρα διεξαγωγής του ομαδικού πρωταθλήματος είναι η Δευτέρα και οι αγώνες ξεκινούν στις 21:00.
  2. Τρόπος διεξαγωγής
   1. Οι ομάδες υποχρεούνται να βρίσκονται στην έδρα διεξαγωγής του αγώνα, τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την έναρξή του, για την συμπλήρωση του φύλλου αγώνα.
   2. Ο αγώνας μεταξύ δύο ομάδων χωρίζεται σε τέσσερις περιόδους. Σε κάθε περίοδο οι ομάδες αναμετρώνται σε τέσσερα μονά και ένα διπλό. Τα μονά είναι ένα leg και το διπλό best of 3 legs.
   3. Στην αρχή του αγώνα, οι αρχηγοί των δύο ομάδων σημειώνουν στο φύλλο αγώνα όλους τους παίκτες που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, καθώς και ποιοι παίκτες τους θα παίξουν στα μονά και ποιοι στο διπλό μόνο για την πρώτη περίοδο.
   4. Παίκτης που δηλώθηκε να παίξει στα μονά μιας περιόδου, δεν μπορεί να λάβει μέρος και στο διπλό.
   5. Κάθε leg που κερδίζει μια ομάδα αντιστοιχεί σε ένα πόντο.
   6. Με την ολοκλήρωση κάθε περιόδου, οι αρχηγοί των ομάδων έχουν στη διάθεσή τους χρονικό διάστημα 5 λεπτών για να ετοιμάσουν και να συμπληρώσουν τη σύνθεση της επόμενης περιόδου.
   7. Στα μονά, αν προκύψει ζευγάρι αντιπάλων που έχει ξαναπαίξει, ο αγώνας τους γίνεται κανονικά.
   8. Παίκτες που έχουν αγωνιστεί στα διπλά μιας περιόδου δεν μπορούν να ξαναπαίξουν διπλά σε άλλη περίοδο μέχρι να ολοκληρωθεί και η 3η περίοδος του αγώνα.
   9. Στην 4η και τελευταία περίοδο του αγώνα, παίκτες που έχουν παίξει ήδη σε διπλό, μπορούν να ξαναπαίξουν. Ωστόσο δεν μπορεί να επαναληφθεί το ίδιο ακριβώς ζευγάρι.
   10. Σε περίπτωση που μετά το τέλος του αγώνα, παρατηρηθεί ότι έχει γίνει λάθος κατά την σύνθεση των ομάδων, τότε το συγκεκριμένο παιχνίδι όπου έχει παρατηρηθεί το λάθος, κατοχυρώνεται στην αντίπαλη ομάδα με το απόλυτο των πόντων (1-0 στο μονό, 2-0 στο διπλό).
   11. Εάν παρατηρηθεί λάθος στις συνθέσεις κατά την διάρκεια της ανταλλαγής τους μεταξύ των αρχηγών, τότε δεν επιτρέπεται καμία αλλαγή. Οι αρχηγοί οφείλουν να γνωρίζουν τους κανονισμούς του συλλόγου (άρθρο 2.4.1) και ο παίκτης που έχει γραφτεί λανθασμένα σε μία σύνθεση δεν έχει το δικαίωμα συμμετοχής.
   12. Η γηπεδούχος ομάδα ξεκινάει πρώτη τον αγώνα και εκτελεί καθήκοντα chalker πρώτη, όπως αναγράφεται στο φύλλο αγώνα. Στη συνέχεια υπάρχει εναλλαγή μεταξύ των δύο ομάδων.
   13. Το συνολικό σκορ από τις 4 περιόδους του αγώνα αποτελεί και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων.
   14. Η νίκη δίνει 3 βαθμούς, η ισοπαλία 1 βαθμό και η ήττα μηδέν βαθμούς.
   15. Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ ομάδων στην κατάταξη, πρώτο κριτήριο είναι ο συνολικός αριθμός νικών, δεύτερο κριτήριο η συνολική διαφορά κερδισμένων-χαμένων legs και τρίτο κριτήριο τα μεταξύ τους παιχνίδια.
   16. Σε περίπτωση απόλυτης ισοβαθμίας που κρίνεται η πρώτη θέση, θα υπάρχει αγώνας μπαράζ μεταξύ των ομάδων που ισοβάθμισαν.
   17. Οι αρχηγοί των ομάδων και οι ιδιοκτήτες των εδρών είναι υπεύθυνοι για την ομαλή ροή του αγώνα. Οι αρχηγοί των ομάδων στο τέλος υπογράφουν από κοινού το φύλλο αγώνα, το οποίο κοινοποιείται με κάθε πρόσφορο μέσο στον υπεύθυνο του συλλόγου.
   18. Πριν τις υπογραφές των αρχηγών και την κοινοποίηση του φύλλου αγώνα στον υπεύθυνο του συλλόγου, στο φύλλο αγώνα θα αναγράφονται και τα ακόλουθα στατιστικά: βολές 180, leg κάτω από 18 βελάκια και κλεισίματα πάνω από 100.
  3. Απουσίες παικτών
   1. Η παρουσία τουλάχιστον 5 παικτών της ομάδας το αργότερο έως τις 21:30 είναι υποχρεωτική, διαφορετικά ο αγώνας δεν διεξάγεται και κατακυρώνεται τυπικά με το μέγιστο σκορ 24-0, υπέρ της ομάδας που είναι παρούσα, η οποία παίρνει και τους 3 βαθμούς της νίκης. Τα legs σε αγώνα που δεν διεξήχθη δεν συνυπολογίζονται στις δύο ομάδες.
   2. Στην ακραία περίπτωση που και οι δύο ομάδες δεν πληρούν την ελάχιστη απαιτούμενη σύνθεση των 5 παικτών, τότε και οι δύο ομάδες χρεώνονται με ήττα για τον συγκεκριμένο αγώνα.
   3. Σε περίπτωση που ομάδα προσέλθει σε αγώνα με 5 παίκτες μόνο στη σύνθε­σή της, ο αγώνας μπορεί να διεξαχθεί κανονικά. Ο αρχηγός της ομάδας εί­ναι υπεύθυνος να επιλέξει πως θα χειριστεί τα κενά που θα προκύψουν στις συνθέσεις της ομάδας του στις 4 περιόδους, τηρώντας όμως σε κάθε περί­πτωση τους κανονισμούς για την ορθή επιλογή παικτών.
   4. Σε περίπτωση που παίκτης έχει δηλωθεί να παίξει μονό σε κάποια περίοδο και δεν έχει εμφανιστεί για τον αγώνα του, δίνεται παράταση 5 λεπτών. Αν δεν έχει εμφανιστεί και μετά το πέρας των 5 λεπτών, τότε η ομάδα του χάνει το συγκεκριμένο παιχνίδι.
  4. Καθήκοντα αρχηγών
   1. Ο αρχηγός οφείλει να γνωρίζει το καθεστώς και τους κανονισμούς του συλλόγου.
   2. Ο αρχηγός είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του Δ.Σ. του συλλόγου, των παικτών του και του καταστήματος που παίζει η ομάδα του.
   3. Ενημερώνει τους παίκτες του για τις αποφάσεις και τα σχέδια του Δ.Σ., ενώ παράλληλα μεταφέρει προς το Δ.Σ. τυχόν προτάσεις, υποδείξεις, παράπονα, κ.λπ., εκ μέρους των παικτών του.
   4. Ανακοινώνει και αναλύει στους παίκτες του τα καινούργια προγράμματα του Δ.Σ. (αγωνιστικά και μη) και τους παροτρύνει να λαμβάνουν μέρος στα τουρνουά και τις εκδηλώσεις του Συλλόγου.
   5. Φροντίζει ώστε όλοι οι παίκτες της ομάδας του να είναι εγγεγραμμένοι στο σύλλογο και οικονομικά ενήμεροι κατά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.
   6. Φροντίζει οι παίκτες να έχουν μαζί τους σε κάθε αγώνα τα δελτία τους και να φορούν την εμφάνιση της ομάδας.
   7. Οφείλει να τηρεί την πειθαρχία στην ομάδα του και να αποτρέπει τους παίκτες του από κάθε είδους παρεκτροπή.
   8. Έχει δικαίωμα να τιμωρήσει αλλά και να αποβάλλει έναν παίκτη της ομάδας του, αν αυτός προκαλεί τσακωμούς και αδικαιολόγητες ρήξεις με άλλους παίκτες, αν προσπαθεί να κερδίσει με δόλιο τρόπο, ή αν με την εν γένει συμπεριφορά του δυσφημεί το παιχνίδι, την ομάδα του και τον σύλλογο.
   9. Έχει το δικαίωμα να μεταβιβάσει το σύνολο ή μέρος των καθηκόντων του στον υπαρχηγό της ομάδας του, χωρίς όμως να απαλλάσσεται ο ίδιος από τις ευθύνες και τις επιπτώσεις από τυχόν λάθη ή παραλείψεις του υπαρχηγού του.
   10. Η παρουσία του αρχηγού, υπαρχηγού ή αντιπροσώπου της ομάδας εγγεγραμμένου όμως μέλους του συλλόγου, στις προκαθορισμένες από το Δ.Σ. του συλλόγου συγκεντρώσεις αρχηγών ομάδων, είναι υποχρεωτική.
  5. Προδιαγραφές αγωνιστικού χώρου – έδρες
   1. Κάθε ομάδα δηλώνει την έδρα της στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.
   2. Το κάθε κατάστημα το οποίο θα δηλώνεται ως έδρα ομάδας για το ομαδικό πρωτάθλημα του συλλόγου καλείται να καταβάλει στο σωματείο το ποσό των 50 ευρώ για την πρώτη ομάδα που θα φιλοξενεί και ποσό ίσο με την ετήσια συνδρομή ενός μέλους για κάθε επόμενη ομάδα. Τα ποσά αυτά είναι εφάπαξ και αντιστοιχούν σε όλη τη διάρκεια της εκάστοτε αγωνιστικής περιόδου.
   3. Οι αγωνιστικοί χώροι (έδρες των ομάδων), που θα χρησιμοποιούνται για την διεξαγωγή των αγώνων του Ομαδικού Πρωταθλήματος, πρέπει να έχουν την έγκριση του Δ.Σ. του συλλόγου, πριν από την έναρξη της 1ης αγωνιστικής.
   4. Το πάτωμα των αγωνιστικών χώρων, πρέπει να είναι σταθερό και από υλικό τέτοιο που να μην προκαλεί ζημιά στον εξοπλισμό των παικτών, στην περίπτωση που κάποιο βελάκι αναπηδήσει ή πέσει από τον στόχο κατά την διάρκεια μιας βολής. Το πάτωμα μπορεί να είναι ή να καλύπτεται από δόκιμα υλικά όπως ξύλο, μοκέτα, βινύλιο ή πλαστικό. Σε κάθε περίπτωση, υλικά όπως μάρμαρα, μπετόν, πλακάκια, πέτρα κ.λπ. , θεωρούνται ακατάλληλα και πρέπει να καλύπτονται.
   5. Οι στόχοι που χρησιμοποιούνται στις διοργανώσεις του ΣΥ.ΝΤΑΡ.Θ., πρέπει να πληρούν τα αναφερόμενα στα Άρθρα 4.01 και 4.02 του κανονισμού της World Darts Federation (WDF).
   6. Το κέντρο του στόχου πρέπει να βρίσκεται σε κατακόρυφη απόσταση από το έδαφος, ίση με 173cm.
   7. Η γραμμή βολής πρέπει να είναι κεντραρισμένη με τον στόχο και η διαγώνια απόστασή της, από το κέντρο του στόχου έως την εξωτερική πλευρά της στο επίπεδο του εδάφους, να είναι ίση με 293,4cm. Ιδανικό είναι να υπάρχει υπερυψωμένη γραμμή βολής μήκους 61cm και ύψους 3,8cm, που θα πρέπει να τοποθετείται σε οριζόντια απόσταση από την επιφάνεια του στόχου ίση με 237cm. Εάν δεν είναι δυνατόν, θα πρέπει να τοποθετηθεί κάποιου είδους σήμανση για τη γραμμή βολής.
   8. Ο στόχος πρέπει να φωτίζεται επαρκώς (όχι υπερβολικά) έτσι ώστε να είναι διακριτά τα στοιχεία του και με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχουν σκιές.
   9. Κάθε στόχος ξεχωριστά, πρέπει να είναι εφοδιασμένος με έναν σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή, μία οθόνη και ένα πληκτρολόγιο ή εναλλακτικά ένα laptop με πρόγραμμα καταμέτρησης του σκορ. Εφεδρικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί πίνακας με μαρκαδόρο ή κιμωλία, όπου θα αναγράφεται αναλυτικά το σκορ του κάθε παίκτη.
   10. Αν μια έδρα, κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, αντιμετωπίσει πρόβλημα με την εύρυθμη λειτουργία της, τότε οι ομάδες που χρησιμοποιούν την εν λόγω έδρα, μέχρι να βρουν νέα προς αντικατάσταση, μπορούν να χρησιμοποιούν για τους αγώνες τους χώρο που θα τους υποδείξει το Δ.Σ. σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα.
   11. Οι ομάδες διατηρούν το δικαίωμα αλλαγής της έδρας τους στη διάρκεια της περιόδου.
   12. Σε περίπτωση που μια ομάδα αλλάξει έδρα στη μέση της αγωνιστικής περιόδου για οποιοδήποτε λόγο, η εισφορά που έχει καταβάλει η προηγούμενη έδρα για τη συμμετοχή στο ομαδικό πρωτάθλημα δεν επιστρέφεται. Για τη νέα έδρα της ομάδας ισχύουν τα προβλεπόμενα στο άρθρο 2.5.2.
   13. Αλλαγή έδρας αγώνα του ομαδικού πρωταθλήματος μπορεί να γίνει μόνο μετά από αίτημα προς το Δ.Σ. του συλλόγου τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.
  6. Μεταγραφές
   1. Ομάδα που δεν έχει πλήρες ρόστερ 10 παικτών μπορεί να συμπληρώσει το δυναμικό της οποιαδήποτε στιγμή με προσθήκη ελεύθερων παικτών.
   2. Μεταγραφές παικτών μεταξύ ομάδων επιτρέπονται, μόνο μετά την ολοκλήρωση του 1ου γύρου.
   3. Ένας παίκτης που ανήκει ήδη σε μια ομάδα, μπορεί να αποχωρήσει με τη βούλησή του ή να αποδεσμευτεί από την ίδια την ομάδα, ανά πάσα στιγμή. Μετά την αποχώρησή του θεωρείται ελεύθερος.
   4. Δεν επιτρέπονται αλλαγές στο ρόστερ των ομάδων μετά την ολοκλήρωση του 70% του αγωνιστικού προγράμματος του ομαδικού πρωταθλήματος.
  7. Διάλυση ομάδας
   1. Σε περίπτωση διάλυσης ομάδας, αυτή πρέπει να κοινοποιείται άμεσα και γραπτά από τον αρχηγό της ομάδας στο Δ.Σ. του συλλόγου το οποίο αν κρίνει θα παραπέμπει το θέμα στην πειθαρχική επιτροπή για πιθανές κυρώσεις των παικτών της ομάδας.
   2. Σε περίπτωση που συγκεκριμένοι παίκτες της ομάδας αναλάβουν την ευθύνη ή θεωρηθούν υπεύθυνοι της διάλυσης από τα πειθαρχικά όργανα του συλλόγου, τότε όλοι οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας θα θεωρούνται ελεύθεροι και θα μπορούν να εγγραφούν σε ομάδα της αρεσκείας τους ανάλογα με το χρονικό σημείο του πρωταθλήματος σύμφωνα με το άρθρο 2.6.
   3. Οι αγώνες που έχουν διεξαχθεί και κατοχυρωθεί έως τη διάλυση της ομάδας ισχύουν κανονικά στη βαθμολογία της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.
  8. Ενστάσεις
   1. Ένσταση υποβάλλεται γραπτώς με ενημέρωση με κάθε πρόσφορο μέσο προς την πειθαρχική επιτροπή του συλλόγου εντός 24 ωρών από την διεξαγωγή του αγώνα, αναγράφοντας τον λόγο της ένστασης στο φύλλο αγώνα και υπογράφοντάς το.
   2. Οι ενστάσεις εκδικάζονται από την πλειοψηφία της ολομέλειας της πειθαρχικής επιτροπής. Η απόφασή της είναι άμεσα εκτελεστή εκτός αν υποβληθεί νέα ένσταση γραπτώς προς το Δ.Σ. εντός 24 ωρών από την έκδοση της απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής. Η απόφαση του Δ.Σ. είναι τελεσίδικη.
  9. Αναβολή αγώνα γίνεται μόνο σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας, πχ θεομηνίες, απεργίες μέσων μαζικής μεταφοράς, πορείες, ατύχημα, κλπ. Ο αρχηγός της ομάδας που αιτείται την αναβολή οφείλει να ενημερώσει γραπτώς το Δ.Σ. για το συμβάν εντός 48 ωρών. Το Δ.Σ. εφόσον εγκρίνει την αναβολή του αγώνα, ορίζει νέα ημερομηνία διεξαγωγής και κοινοποιεί την απόφασή του στους αρχηγούς των δύο ομάδων.
 3. ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
  1. Γενικοί κανονισμοί
   1. Όλα τα μέλη του συλλόγου ανεξαρτήτως εμπειρίας, δυναμικότητας ή φύλου μπορούν να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα.
   2. Η συμμετοχή των παικτών συνεπάγεται και την αποδοχή των κανονισμών του ατομικού πρωταθλήματος.
   3. Οι κατηγορίες του πρωταθλήματος είναι η Entry League, η division B και η division A. Ειδικότερα η Entry League, έχει ως κύριο σκοπό τη γνωριμία νέων παικτών με το άθλημα των νταρτς και για το λόγο αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν και άτομα που δεν είναι μέλη του συλλόγου.
   4. Οι παραπάνω κατηγορίες είναι μικτές, δηλαδή άνδρες και γυναίκες μπορούν να λάβουν μέρος σε αυτές.
   5. Με γνώμονα την περαιτέρω ανάπτυξη των γυναικείων darts διοργανώνεται επιπροσθέτως και ατομικό πρωτάθλημα γυναικών (Ladies League).
   6. Υπάρχει πρόβλεψη προβιβασμού και υποβιβασμού μεταξύ των κατηγοριών Entry League, division B και division A, γεγονός το οποίο αποτελεί και κίνητρο για τη βελτίωση παικτών.
   7. Παίκτες που καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις της division Α θα υποβιβάζονται στη Β, ενώ παίκτες που τερματίζουν στις πρώτες θέσεις της division Β θα προβιβάζονται στην Α.
   8. Αντίστοιχα παίκτες που τερματίζουν στις πρώτες θέσεις της Εntry League προβιβάζονται στη division B και παίκτες που τερματίζουν στις τελευταίες θέσεις της Β υποβιβάζονται στην Entry League.
   9. Τρόπος διεξαγωγής: βαθμολογικά τουρνουά για όλες τις κατηγορίες.
   10. Ημέρες διεξαγωγής: Δευτέρα (Entry League),Τετάρτη (division B) και Κυριακή (division A). Tα τουρνουά της Ladies League θα προγραμματίζονται κατόπιν συνεννόησης των παικτριών με την υπεύθυνη συντονισμού του γυναικείου πρωταθλήματος.
   11. Αγωνιστική ενδυμασία σύμφωνα με το άρθρο 1.4 του εσωτερικού κανονισμού απαιτείται στην division Α. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες ο σύλλογος ενθαρρύνει τα μέλη του να εφαρμόζουν την αγωνιστική ενδυμασία.
  2. Τρόπος διεξαγωγής
   1. Τα τουρνουά θα διεξάγονται με μορφή ομίλων, στους οποίους θα παίζουν όλοι με όλους (round robin) σε αγώνες best of 3 legs ή best of 5 legs αναλόγως της κατηγορίας και του αριθμού συμμετοχών σε κάθε τουρνουά. Οι 2 πρώτοι κάθε ομίλου θα περνούν στην επόμενη φάση. Θα ακολουθούν τα προημιτελικά, τα ημιτελικά και ο τελικός.
   2. Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ παικτών στη φάση των ομίλων, πρώτο κριτήριο είναι η διαφορά κερδισμένων-χαμένων legs και δεύτερο κριτήριο ο μεταξύ τους αγώνας.
   3. Σε περίπτωση που τα παραπάνω κριτήρια δεν μπορούν να δώσουν λύση, τότε οι παίκτες που ισοβαθμούν θα ρίξουν από 9 βελάκια και αυτός που θα σημειώσει το μεγαλύτερο συνολικό σκορ θα προκρίνεται.
   4. Στα τουρνουά όλων των κατηγοριών θα εφαρμόζεται seeding, δηλαδή οι 4 πρώτοι της συνολικής κατάταξης θα τοποθετούνται επικεφαλής σε κάθε έναν από τους 4 ομίλους. Αντίστοιχα, σε όποιο τουρνουά της Entry League απαιτείται λόγω μεγάλου αριθμού συμμετοχών, οι 8 πρώτοι της βαθμολογίας θα τίθενται επικεφαλής σε κάθε έναν από τους 8 ομίλους.
   5. Σε περίπτωση ισοβαθμίας στην βαθμολογία, η οποία κρίνει την σειρά των seeded παικτών θα ισχύουν τα κριτήρια του άρθρου 3.8.
   6. Σε περίπτωση απουσίας κάποιου seeded παίκτη, η σειρά των seeded παικτών θα συμπληρώνεται από τους επόμενους παίκτες της συνολικής κατάταξης.
   7. Η βαθμολογία των τουρνουά έχει ως εξής: ο 1ος παίρνει 10 βαθμούς, ο 2ος παίρνει 7 βαθμούς, 3η και 4η θέση από 5 βαθμούς, 5η έως 8η θέση από 3 βαθμούς και από την 9η και κάτω 1 βαθμός για τη συμμετοχή.
   8. Κατ’ εξαίρεση, εφόσον χρειαστεί σε κάποιο τουρνουά να παιχτεί και φάση “Last 16” πριν τα προημιτελικά λόγω υψηλού αριθμού συμμετοχών, τότε οι παίκτες που κατέλαβαν τις θέσεις 9-16 θα παίρνουν 2 βαθμούς.
   9. Βαθμό συμμετοχής θα παίρνουν και οι παίκτες που έπαιξαν και αποκλείστηκαν από προκριματικό αγώνα.
   10. Αν κάποιος παίκτης καθυστερήσει να προσέλθει στο τουρνουά και οι αγώνες στον όμιλό του έχουν ήδη ξεκινήσει, τότε τα παιχνίδια του ομίλου θα συνεχίζονται κανονικά παραλείποντας τους αγώνες στους οποίους συμμετέχει. Αν όμως όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια του ομίλου ολοκληρωθούν πριν την προσέλευσή του παίκτη, τότε ο παίκτης θα χάνει τη συμμετοχή του στο συγκεκριμένο τουρνουά.
   11. Παίκτης ή παίκτρια που αποχωρεί για οποιοδήποτε λόγο από βαθμολογικό τουρνουά πριν ολοκληρώσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που έχει, υπόκειται σε πειθαρχικό έλεγχο σύμφωνα με το άρθρο 5.14.
   12. Αν η αποχώρηση συμβεί μετά τη φάση των ομίλων και ο παίκτης ή παίκτρια που αποχώρησε είχε προκριθεί, τότε ο αντίπαλος που θα αντιμετώπιζε περνάει άνευ αγώνος στον επόμενο γύρο.
   13. Αν η αποχώρηση συμβεί κατά τη διάρκεια της φάσης των ομίλων και ο παίκτης είχε ακόμη αγώνες να παίξει, τότε όλοι οι αγώνες του θα ακυρώνονται και θα κατοχυρώνονται στους αντιπάλους, ώστε οι υπόλοιποι παίκτες του ομίλου να έχουν ισότιμη μεταχείριση.
  3. Ειδικότερα για την Entry League
   1. Η Entry League είναι μία εισαγωγική κατηγορία με στόχο να βάλει ομαλά το νέο παίκτη στο αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού. Απευθύνεται κυρίως σε καινούριους παίκτες που θέλουν να πάρουν μία γεύση από το αγωνιστικό κομμάτι του αθλήματος. Λόγω της φύσης της, η Entry League θα είναι πάντα ανοιχτή σε νέες συμμετοχές.
   2. Παίκτης εγνωσμένης δυναμικότητας, ανώτερης του επιπέδου της Entry League, δεν είναι δυνατόν να αγωνιστεί σε αυτήν, προς προστασία του εισαγωγικού χαρακτήρα της κατηγορίας.
   3. Οι παίκτες της Entry League θα αγωνιστούν σε τουλάχιστον 14 βαθμολογικά τουρνουά και οι 4 πρώτοι της κατάταξης θα κερδίσουν την άνοδό τους στην division Β, στην οποία για να συμμετέχουν στην επόμενη αγωνιστική περίοδο θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένα και οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του συλλόγου.
   4. Μέχρι 32 συμμετοχές, τα τουρνουά θα διεξάγονται με μορφή ομίλων, στους οποίους θα παίζουν όλοι με όλους (round robin) σε αγώνες best of 3 legs ή best of 5 legs αναλόγως του αριθμού συμμετοχών σε κάθε τουρνουά. Οι 2 πρώτοι κάθε ομίλου θα περνούν στην επόμενη φάση. Στην φάση των 16 (αν τυχόν χρειάζεται σε κάποιο τουρνουά), στα προημιτελικά και στα ημιτελικά οι αγώνες θα είναι best of 5 legs. Ο τελικός θα είναι best of 7 legs.
   5. Σε περίπτωση που οι συμμετοχές είναι πάνω από 32, θα διεξάγονται προκριματικοί αγώνες best of 5 legs, έτσι ώστε να οδηγηθούμε στον αριθμό των 32 ατόμων.
   6. Παίκτης που κληρώθηκε σε προκριματικό, θα έχει ασυλία από την εκ νέου κλήρωσή του σε προκριματικό αγώνα για το επόμενο τουρνουά. Ασυλία από προκριματικό θα έχουν επίσης και οι 4 πρώτοι παίκτες του τελευταίου τουρνουά.
   7. Για την αποφυγή των legs όπου και οι δύο παίκτες έχουν δυσκολία στο κλείσιμο, ορίζεται ο αριθμός των 60 darts ως το μέγιστο όριο στα βελάκια που μπορούν να ρίξουν οι παίκτες. Μετά από το όριο αυτό, οι παίκτες θα ρίξουν από ένα βελάκι για κέντρο (bull) και όποιος παίκτης είναι πιο κοντά, κερδίζει το leg. Η σειρά είναι: 50>25>εκτός κέντρου. Αν και οι δύο παίκτες φέρουν 25 (ή 50) ή δεν είναι απολύτως σαφές ποιος είναι πιο κοντά στο κέντρο, τότε ξαναρίχνουν με αντίστροφη σειρά μέχρι κάποιος από τους δύο να κερδίσει το leg.
   8. Τα τουρνουά της Entry League θα διεξάγονται ημέρα Δευτέρα με ώρα έναρξης 21:00 (εναλλάξ με τις αγωνιστικές του ομαδικού πρωταθλήματος). Οι συμμετοχές στα τουρνουά θα κλείνουν μισή ώρα πριν την έναρξη, δηλαδή στις 20:30.
  4. Ειδικότερα για τις κατηγορίες Α και Β
   1. H division B θα αγωνίζεται ημέρα Τετάρτη με ώρα έναρξης αγώνων 21:00. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι παίκτες είναι εγγεγραμμένα και οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του συλλόγου.
   2. Η division A θα αγωνίζεται ημέρα Κυριακή με ώρα έναρξης αγώνων 18:30. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι παίκτες είναι εγγεγραμμένα και οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του συλλόγου.
   3. Οι κατηγορίες Α και Β είναι καταρχάς κλειστές και οι συμμετέχοντες καθορίζονται στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου.
   4. Το ΔΣ με αιτιολογημένη απόφασή του δύναται να κατατάξει παίκτη σε κατηγορία ανώτερη της Entry League λαμβάνοντας υπόψιν το εκτιμώμενο average ανά βολή, την εν γένει δυναμικότητα του παίκτη, την κατάταξη προηγούμενων περιόδων (αν υπάρχει) και την απόδοση σε προηγούμενες διοργανώσεις και τουρνουά. Η κατάταξη των εν λόγω παικτών μπορεί να γίνει και μετά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, αρκεί να μην έχει ολοκληρωθεί πάνω από το 50% των αγωνιστικών της κατηγορίας.
   5. Ειδικότερα για την αγωνιστική περίοδο 2018-19, παίκτες που αγωνίστηκαν σε κάποιο εκ των ατομικών πρωταθλημάτων (Entry League, Division B, Division A) της περιόδου 2017-18, θεμελίωσαν δικαίωμα να αγωνιστούν στις κατηγορίες Α και Β του συλλόγου και δεν εγγράφηκαν μέλη στο σύλλογο εντός της ανακοινωμένης προθεσμίας, δεν εμπίπτουν στην παραπάνω διάταξη και δεν δύνανται να λάβουν μέρος στο ατομικό πρωτάθλημα για την περίοδο 2018-19.
   6. Πιθανή κατάταξη νέου μέλους του συλλόγου απευθείας στην division A, αφορά περιπτώσεις παικτών αναγνωρισμένης αξίας και υψηλού επιπέδου με κριτήρια που συμπεριλαμβάνουν: διακρίσεις σε διεθνή τουρνουά, παρουσία σε τελικές φάσεις PDC ή BDO, συμμετοχή στην Εθνική ομάδα κλπ.
   7. Παρόλο που οι κατηγορίες Α και Β είναι “κλειστές”, οι παίκτες θα πρέπει να δηλώνουν κανονικά συμμετοχή στα τουρνουά. Οι συμμετοχές θα κλείνουν μισή ώρα πριν την έναρξη, δηλαδή στις 18:00 για την Α κατηγορία και 20:30 για τη Β κατηγορία.
   8. Για την division B τα τουρνουά θα είναι συνολικά 16 και θα διεξάγονται με μορφή ομίλων, στους οποίους θα παίζουν όλοι με όλους (round robin) σε αγώνες best of 3 legs ή best of 5 legs αναλόγως του αριθμού συμμετοχών σε κάθε τουρνουά. Οι 2 πρώτοι κάθε ομίλου θα περνούν στην επόμενη φάση. Στα προημιτελικά και ημιτελικά οι αγώνες θα είναι best of 5 legs και ο τελικός best of 7 legs.
   9. Για την division A τα τουρνουά θα είναι συνολικά 16 και θα διεξάγονται με μορφή ομίλων, στους οποίους θα παίζουν όλοι με όλους (round robin) σε αγώνες best of 5 legs. Οι 2 πρώτοι κάθε ομίλου θα περνούν στην επόμενη φάση. Στα προημιτελικά και ημιτελικά οι αγώνες θα είναι best of 7 legs και ο τελικός best of 9 legs.
   10. Οι τέσσερις (4) πρώτοι της κατάταξης της division Β προβιβάζονται στην division A, ενώ οι τέσσερις (4) τελευταίοι από την division B οδηγούνται στην Entry League.
   11. Ομοίως, οι τέσσερις (4) τελευταίοι της κατάταξης της division A υποβιβάζονται στην division B.
  5. Ειδικότερα για την Ladies League
   1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι γυναίκες που είναι εγγεγραμμένα και οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του συλλόγου.
   2. Για τα τουρνουά της Ladies League, θα ορίζεται μία εκ των παικτριών ως υπεύθυνη συντονισμού των γυναικείων τουρνουά, κατόπιν απόφασης του ΔΣ.
   3. Τα τουρνουά της Ladies League θα διεξάγονται κατόπιν συνεννόησης της υπεύθυνης συντονισμού με τις παίκτριες. Οι συμμετοχές στα τουρνουά θα κλείνουν μισή ώρα πριν την έναρξη.
   4. Τα τουρνουά γυναικών θα είναι συνολικά 15 και θα διεξάγονται με μορφή ομίλων, στους οποίους θα παίζουν όλες με όλες (round robin) σε αγώνες best of 3 legs ή best of 5 legs αναλόγως του αριθμού συμμετοχών σε κάθε τουρνουά. Οι 2 πρώτες κάθε ομίλου θα περνούν στην επόμενη φάση. Στα προημιτελικά και ημιτελικά οι αγώνες θα είναι best of 5 legs και ο τελικός best of 7 legs.
   5. Στα τουρνουά της Ladies League θα ισχύει μέγιστο όριο στα βελάκια σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 3.3.7.
  6. Ανάδειξη πρωταθλητή – Division A playoffs
   1. Στο τέλος του πρωταθλήματος θα διεξάγονται, για την κατηγορία A, playoffs για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Για την division B, την Entry League και τη Ladies League δεν θα διεξάγονται playoff και ο πρωταθλητής/πρωταθλήτρια θα προκύπτει από την τελική βαθμολογία κάθε κατηγορίας.
   2. Στα playoffs της division A θα παίρνουν μέρος οι 8 πρώτοι παίκτες της κατάταξης, οι οποίοι θα παίξουν ένα πρωτάθλημα 7 αγωνιστικών με αγώνες round robin μεταξύ τους.
   3. Το φορμάτ της round robin φάσης θα είναι best of 6 legs. Η νίκη δίνει δύο βαθμούς, η ισοπαλία 1 βαθμό και η ήττα μηδέν βαθμούς.
   4. Οι 8 παίκτες που θα λάβουν μέρος στα playoffs θα ξεκινούν με μια αρχική βαθμολογία που θα αντικατοπτρίζει τη βαθμολογική τους συγκομιδή στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
   5. Για να προκύψει η αρχική βαθμολογία των playoffs, οι βαθμοί του 8ου παίκτη θα αφαιρεθούν απ’ όλους τους παίκτες στις θέσεις 1-8 και το αποτέλεσμα αυτό θα διαιρεθεί με το πλήθος των παικτών, δηλαδή το 8. Το νούμερο που θα προκύπτει, θα στρογγυλοποιείται στον πλησιέστερο ακέραιο και θα αποτελεί την αρχική βαθμολογία του παίκτη στα playoffs.
   6. Μετά την ολοκλήρωση της round robin φάσης των playoffs, θα ακολουθούν τα ημιτελικά και ο τελικός.
   7. Στα ημιτελικά, ο 1ος της κατάταξης της round robin φάσης θα αντιμετωπίσει τον 4ο και ο 2ος της κατάταξης τον 3ο σε αγώνες best of 13 legs. Ο τελικός για την ανάδειξη του πρωταθλητή θα είναι best of 19 legs.
   8. Τα playoffs της division Α θα διεξάγονται μία εβδομάδα μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και θα έχουν διάρκεια 3 ημέρες. Τις δύο πρώτες μέρες του event θα διεξάγεται η round robin φάση των 8 παικτών και την τρίτη ημέρα θα παίζονται τα ημιτελικά και ο τελικός.
  7. Για όλες τις κατηγορίες ισχύει πως για να κατοχυρώσει ένας παίκτης δικαίωμα βαθμολόγησης πρέπει να έχει συμμετάσχει τουλάχιστον στο 50% των βαθμολογικών τουρνουά που έχουν πραγματοποιηθεί. Διαφορετικά, στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου μηδενίζεται και κατατάσσεται τελευταίος.
  8. Για όλες τις κατηγορίες ισχύουν κατά σειρά τα παρακάτω κριτήρια στις περιπτώσεις ισοβαθμιών στη βαθμολογική κατάταξη: (α) πόσες φορές ο παίκτης αναδείχθηκε νικητής σε τουρνουά της κατηγορίας του, (β) πόσες φορές έφτασε σε τελικό σε τουρνουά της κατηγορίας του, (γ) πόσες φορές έφτασε σε ημιτελική φάση σε τουρνουά της κατηγορίας του, (δ) πόσες φορές έφτασε σε προημιτελική φάση σε τουρνουά της κατηγορίας του. Σε περίπτωση που παίκτες ισοβαθμούν και μετά από τα παραπάνω κριτήρια, θα πραγματοποιούνται αγώνες μπαράζ μεταξύ τους.
 4. ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ CHALKER
  1. Όλα τα μέλη του ΣΥ.ΝΤΑΡ.Θ. είναι εν δυνάμει chalker.
  2. Ο chalker δεν πρέπει να μιλάει.
  3. Ο chalker δεν πρέπει να κινείται.
  4. Ο chalker δεν πρέπει να κοιτάει τον παίκτη, μόνο τον στόχο.
  5. Ο chalker δεν πρέπει να αναφωνεί το σκορ ενός βέλους, εκτός αν του ζητηθεί.
  6. Ο chalker δεν πρέπει να λέει στον παίκτη τι να παίξει (D8) ή πως τελειώνει ένα νούμερο (86=T18+D16).Επιτρέπεται όμως να πει στον παίκτη που του ζητάει, τι υπόλοιπο έχει.
  7. Ο chalker δεν επιτρέπεται να αλλάξει το σκορ, εκτός κι αν οι δύο παίκτες συμφωνήσουν.
  8. Ο chalker δεν επιτρέπεται να αλλάξει την τελευταία βολή (σκορ) ενός παίκτη, εφόσον έχει ρίξει έστω και ένα βέλος από την επόμενη.
  9. Ο chalker δεν πρέπει να κινηθεί πριν να ριχθούν και τα τρία (3) βέλη κάθε βολής. Επιτρέπεται μόνο μετά το τέλος της βολής.
  10. Ο chalker πρέπει να είναι ανέκφραστος κατά την ρίψη των βελών.
  11. Ο chalker δεν πρέπει να αλλάζει την πλευρά που γράφει ή πληκτρολογεί, για τον κάθε παίκτη, ανάλογα με το ποιος παίζει πρώτος. Η πλευρά του κάθε παίκτη στον πίνακα ή τον υπολογιστή είναι σταθερή.
  12. Ο chalker πρέπει να χρησιμοποιεί μόνο αριθμούς και όχι σύμβολα στην γραφή του.
  13. Ο κάθε παίκτης έχει το δικαίωμα να ζητήσει την αλλαγή του chalker, αν ο τελευταίος δεν κάνει τα παραπάνω οριζόμενα. Για την περίπτωση που η μη συμμόρφωσή του είναι εσκεμμένη και άρα διακωμωδεί το άθλημα, τότε η πειθαρχική επιτροπή μπορεί να του επιβάλλει ποινή.
  14. O chalker στο ομαδικό πρωτάθλημα ορίζεται από τον αρχηγό της ομάδας που έχει την εν λόγω υποχρέωση. Στα ατομικά πρωταθλήματα, ο chalker ορίζεται από τον υπεύθυνο διοργάνωσης του κάθε τουρνουά.
  15. Ειδικότερα για τα ατομικά πρωταθλήματα, ορίζεται ότι παίκτης που κατέλαβε την τελευταία θέση στον όμιλο που αγωνίστηκε, θα είναι chalker στα παιχνίδια της επόμενης φάσης. Στην ημιτελική φάση των τουρνουά, ορίζεται ότι chalker θα είναι οι δύο παίκτες που αποκλείστηκαν στην προημιτελική φάση με το μικρότερο αριθμό κερδισμένων leg ή σε περίπτωση που αυτός είναι ίδιος, με το χαμηλότερο μέσο όρο. Με το ίδιο κριτήριο θα προκύπτει ο chalker του τελικού του κάθε τουρνουά.
  16. Παίκτης που έχει υποχρέωση για chalk και επιθυμεί να αποχωρήσει πριν την ολοκλήρωση της υποχρέωσής του, υποχρεούται να βρει αντικαταστάτη και να ενημερώσει σχετικά τον συντονιστή του τουρνουά. Σε διαφορετική περίπτωση ισχύουν τα προβλεπόμενα του άρθρου 5.13.
 5. ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ – ΠΟΙΝΕΣ
  1. Σε όλες τις διοργανώσεις και δραστηριότητες του συλλόγου, τα μέλη του οφείλουν να τηρούν τις αρχές του “ευ αγωνίζεσθαι”, σεβόμενοι τον αντίπαλο και το άθλημα.
  2. Η πειθαρχική επιτροπή του συλλόγου έχει τη δικαιοδοσία να εξετάζει τις ενστάσεις μελών του συλλόγου ή να συνέρχεται με δική της απόφαση σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό του συλλόγου.
  3. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί σε τουρνουά ή άλλη διοργάνωση του συλλόγου ότι παίκτης ή παίκτρια προσπαθεί εσκεμμένα να χάσει τον αγώνα ή το leg, καθυστερεί εσκεμμένα τον αγώνα ή παρενοχλεί τις βολές του αντιπάλου, τότε θα αποβάλλεται από τη συνέχεια του τουρνουά ή της διοργάνωσης και θα παραπέμπεται στην πειθαρχική επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής από το σύλλογο, έχοντας επιδείξει ασέβεια προς το άθλημα των darts.
  4. Παίκτης που εσκεμμένα κακομεταχειρίζεται το στόχο μετά το τέλος της βολής του ή εκτελεί βολές με επικίνδυνο και επιθετικό τρόπο θα δέχεται αρχικά προφορική προειδοποίηση από το συντονιστή του τουρνουά ή τον chalker του αγώνα. Σε περίπτωση δεύτερου συμβάντος στον ίδιο αγώνα θα δέχεται μία ακόμη προειδοποίηση, ενω σε περίπτωση τρίτου συμβάντος στον ίδιο αγώνα θα χάνει το συγκεκριμένο leg ή αγώνα.
  5. Γενικά παραπτώματα που μπορούν να επιφέρουν ποινές
   1. μη τήρηση του εσωτερικού κανονισμού του συλλόγου.
   2. μη τήρηση του καταστατικού του συλλόγου.
   3. Απρεπής συμπεριφορά και ασέβεια μεταξύ μελών και παικτών που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις του συλλόγου.
  6. Ορισμός απρεπούς συμπεριφοράς
   1. Υποτιμητική συμπεριφορά ενάντια σε οποιοδήποτε φύλο, φυλή, εθνικότητα, θρησκεία ή αναπηρία.
   2. Προσβλητική ή υποτιμητική συμπεριφορά εναντίον οποιουδήποτε ατόμου κατά τρόπο που θα μπορούσε να θεωρηθεί εκφοβισμός.
   3. Ακατάλληλη και καταχρηστική λεκτική συμπεριφορά.
   4. Προσβλητική συμπεριφορά απέναντι στο σύλλογο.
   5. Πράξεις που αποσκοπούν στη δυσφήμιση του συλλόγου, απώλεια εσόδων του συλλόγου, δημιουργία συμπράξεων με σκοπό τη μη ομαλή λειτουργία των διοργανώσεων του συλλόγου.
  7. Παραπτώματα που δεν απαιτούν δραστικές ποινές θα τιμωρούνται αρχικά με έγγραφη επίπληξη στο μέλος του συλλόγου που θα κοινοποιείται και στο ΔΣ. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ή επανάληψης του παραπτώματος θα εφαρμόζεται η εκάστοτε ποινή.
  8. Απαγορεύεται η χρήση κινητού τηλεφώνου, η κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα (συμπεριλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού τσιγάρου) κατά τη διάρκεια του αγώνα στο χώρο διεξαγωγής (oche). Δεν επιτρέπεται σε παίκτες που βρίσκονται σε εμφανή κατάσταση μέθης να αγωνιστούν στο τουρνουά.
  9. Στο ατομικό πρωτάθλημα, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 5.8, αρχικά ο παίκτης θα δέχεται επίπληξη. Σε περίπτωση που συνεχίσει να μη συμμορφώνεται μετά την επίπληξη, τότε θα μηδενίζεται στο συγκεκριμένο τουρνουά.
  10. Στο ομαδικό πρωτάθλημα, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 5.8, ο παίκτης θα χάνει το δικαίωμα συμμετοχής στο υπόλοιπο του αγώνα, αφού έχει προηγηθεί επίπληξη. Σε περίπτωση που ο παίκτης συνεχίσει να μη συμμορφώνεται, τότε αυτός και ο αρχηγός της ομάδας του παραπέμπονται στην πειθαρχική επιτροπή.
  11. Ιδιαίτερα σε περίπτωση παρενόχλησης παίκτη από άλλο μέλος του συλλόγου κατά τη διάρκεια τουρνουά, προβλέπεται κατόπιν της επίπληξης, απαγόρευση συμμετοχής στο επόμενο βαθμολογικό τουρνουά.
  12. Σε περίπτωση διαπληκτισμού μεταξύ δύο παικτών κατά τη διάρκεια τουρνουά, προβλέπεται αποκλεισμός και των δύο από τη συνέχειά του.
  13. Σε περίπτωση άρνησης παίκτη να πραγματοποιήσει τα προβλεπόμενα από το συντονιστή του τουρνουά chalk του, προβλέπεται μηδενισμός στο τρέχον τουρνουά. Αν επαναληφθεί από τον ίδιο το παράπτωμα, θα ισχύει μηδενισμός από το τουρνουά και αφαίρεση 2 βαθμών από το πρωτάθλημα.
  14. Παίκτης ή παίκτρια που αποχωρεί για οποιοδήποτε λόγο από βαθμολογικό τουρνουά πριν ολοκληρώσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που έχει, μηδενίζεται για το εν λόγω τουρνουά και παραπέμπεται στην πειθαρχική επιτροπή η οποία θα κρίνει για την επιβολή περαιτέρω ποινής.
  15. Αρμοδιότητα για τις ενέργειες που θα εξασφαλίζουν την ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά, θα έχει και ο εκάστοτε συντονιστής του, σύμφωνα με τον πειθαρχικό έλεγχο του εσωτερικού κανονισμού (άρθρο 5). Αρμοδιότητα να επιβάλλει ποινές σε πρώτο βαθμό έχει η πειθαρχική επιτροπή. Ο εκάστοτε συντονιστής του τουρνουά έχει την αρμοδιότητα να παραπέμπει στην πειθαρχική επιτροπή παίκτες/τριες αν κρίνει ότι επηρεάζουν την ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά και δεν ακολουθούν τον εσωτερικό κανονισμό ή το καταστατικό του Συλλόγου.
  16. Σε περίπτωση μη εμφάνισης ομάδας σε αγώνα, αυτομάτως χάνει τον εν λόγω αγώνα και παραπέμπεται στην πειθαρχική επιτροπή για περαιτέρω ενέργειες.
  17. Σε περίπτωση απουσίας αρχηγού ομάδας ή εκπροσώπου της ομάδας σε συγκέντρωση αρχηγών, η ομάδα παραπέμπεται στην πειθαρχική επιτροπή για περαιτέρω ενέργειες.
 6. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
  1. Όλα τα παραπάνω έχουν ομόφωνα εγκριθεί από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο και έχει την δικαιοδοσία να προσθέσει, να αλλάξει, ακόμα και να διαγράψει κάποια από τα άρθρα του παρόντος κανονισμού.
  2. Οποιαδήποτε αλλαγή θα αναρτάται στο επίσημο site του Συλλόγου όπως και στα social media του συλλόγου.

 

 

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥ.ΝΤΑΡ.Θ για την περίοδο 2018-2021:

Ανδρέας Ξυλούρης (πρόεδρος)

Γιάννης Κοσμίδης (γεν. γραμματέας)

Παναγιώτης Ιωσήφ (αντιπρόεδρος)

Δημήτρης Σαμαράς (ταμίας)

Πέτρος Κοκέρης (μέλος)

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close