Ο πρωταθλητής της Division A έδειξε να συνέρχεται από την ήττα στον τελικό του 8ου τουρνουά και κατέκτησε το 9ο βαθμολογικό τουρνουά με σχετική άνεση. Αύξησε, έτσι, την απόσταση του στη βαθμολογία από τους «διώκτες» του.

Δεκαεπτά darters παρουσιάστηκαν την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στο 9ο βαθμολογικό τουρνουά της Division A. Επικεφαλής ομίλων τέθηκαν για άλλη μία φορά οι Σαμαράς, Νάνος, Κουπαράνης και Κοτζαμάνης.

Στον πρώτο όμιλο, οι Σαμαράς, Κόκκαλης, Επισκεπτίδης και Σεβαστίδης πάλεψαν για την πρόκριση.

-Παρά το νευρικό του ξεκίνημα, ο Σαμαράς νίκησε 3-0 τον Επισκεπτίδη και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση.
-Ο Σεβαστίδης πήρε το πρώτο leg από τον Κόκκαλη, όμως, εμφάνισε σοβαρά προβλήματα στο «κλείσιμό» του και ο Κόκκαλης, κλείνοντας το 106 πήρε το ματς με 3-1.

-Ο Σαμαράς είχε την καλύτερή του εμφάνιση στην Α’ φάση απέναντι στο Σεβαστίδη. Έκλεισε ένα leg στα 16 βελάκια και παίζοντας με 73.92 avg νίκησε εύκολα με 3-0.

-Επισκεπτίδης και Κόκκαλης κοντραρίστηκαν στη συνέχεια με τον Επισκεπτίδη να παίρνει ισχνό προβάδισμα με 2-1. Όμως, ο Κόκκαλης βρήκε ένα 180 στο 4ο leg και έδειξε χαρακτήρα για να πάρει το ματς με 2-3.

-Σεβαστίδης και Επισκεπτίδης, μακριά από τον καλό τους εαυτό και έχοντας ήδη αποκλειστεί, είχαν ένα κακό ματς με τον Σεβαστίδη να παίρνει τη νίκη με 3-1.

-Ο Σαμαράς στη μάχη για την 1η θέση του ομίλου εμφανίστηκε ήρεμος απέναντι στον Κόκκαλη και νίκησε με 3-0.

Στο δεύτερο όμιλο, ο Κουπαράνης κλήθηκε να αντιμετωπίσει τους Ασλάνογλου, Τιτόπουλο και Μητσόπουλο.

-Ο Κουπαράνης ξεκίνησε δυνατά και πέτυχε 70.45 avg νικώντας τον Ασλάνογλου με 3-0.

-Σε ένα νευρικό παιχνίδι, οι Τιτόπουλος και Μητσόπουλος μοιράστηκαν τα leg, ήταν, όμως, ο Τιτόπουλος αυτός που πήρε τη νίκη με 3-2.

-Ο Κουπαράνης συνέχισε να μην αντιμετωπίζει ιδιαίτερη αντίσταση παίρνοντας το παιχνίδι με το Μητσόπουλο με 3-0.

-Ασλάνογλου και Τιτόπουλος ήταν ασταθείς, ο δεύτερος έκλεισε το 113 για να ισοφαρίσει σε 2-2 όμως ο Ασλάνογλου πήρε τη νίκη(3-2).
-Συνέχισε τις υψηλές πτήσεις ο Κουπαράνης, σκοράροντας ένα 80.52 avg και κλείνοντας ένα leg σε 16 βελάκια απέναντι στον ανήμπορο να αντιδράσει, Τιτόπουλο(3-0).
-Στον αγώνα που έκρινε τη 2η θέση, ο Ασλάνογλου ήταν πιο ψύχραιμος και νίκησε το Μητσόπουλο με 3-2.

Ο τρίτος όμιλος ήταν ο… άτυχος αφού 5 darters αγωνίστηκαν για 2 θέσεις πρόκρισης. Κοτζαμάνης, Φιδάνης, Βαφειάδης, Δεληογλάνης και ο Βασίλογλου έδωσαν  δυνατές μάχες.

-Ο επικεφαλής Κοτζαμάνης πήρε το πρώτο νευρικό leg από το Φιδάνη ο οποίος όμως απάντησε εντυπωσιακά ξεκινώντας το 2ο leg με 180/80/140 αφήνοντας 101 score μετά από 9 βελάκια! Τα χαμένα διπλά που ακολούθησαν του χάλασαν τις ορέξεις, ισοφαρίζοντας όμως στα 16 βελάκια. Ο Κοτζαμάνης δεν πτοήθηκε και πήρε τα επόμενα 2 leg νικώντας με 3-1.
-Βασίλογλου και Βαφειάδης έκαναν ένα κακό παιχνίδι με τον πρώτο να νικά 3-1.

-Ο Δεληογλάνης προηγήθηκε έναντι του Φιδάνη αλλά έχασε 3 συνεχόμενα leg από τον πολύ καλό αντίπαλό του(1-3).
-Δύο νεοφώτιστοι της κατηγορίας, Βαφειάδης και Κοτζαμάνης κοντραρίστηκαν με τον Κοτζαμάνη να υπερισχύει(0-3). Έκλεισε, μάλιστα το 145 με έναν…ιδιαίτερο τρόπο(60-51-34).

-Ο Δεληογλάνης ήταν σταθερά καλύτερος του Βασίλογλου και νίκησε με 3-0.

-Αντίστοιχη διαφορά στο σκοράρισμα φάνηκε και μεταξύ Φιδάνη και Βασίλογλου με τον πρώτο να νικάει 3-1.

-Ο Φιδάνης προηγήθηκε 2 φορές απέναντι στο Βαφειαδη ο οποίος, όμως, ισοφάρισε άλλες τόσες. Στο κρίσιμο 5ο leg, ο Φιδάνης πήρε το ματς με 3-2 κι έφτασε στις 3 νίκες.

-Ο Δεληογλάνης ξεκίνησε με ένα 180 κόντρα στον Κοτζαμάνη. Έχασε, όμως τα πρώτα 2 leg. Αυτό δεν τον πτόησε. Αντιθέτως, ανέβασε ρυθμούς, έκανε την ανατροπή και παρά το 180 του Κοτζαμάνη, γύρισε το ματς σε 3-2.

-Ο Δεληογλάνης στον τελευταίο του αγώνα νίκησε εύκολα(3-0) το Βαφειάδη ο οποίος ήταν φανερά εκτός κλίματος και ολοκλήρωσε την παρουσία του με 4 ήττες.

-Ο Κοτζαμάνης νίκησε με 3-0 το Βασίλογλου στο τελευταίο ματς, φτάνοντας στις 3 νίκες.
Έτσι, είχαμε 3 παίκτες(Κοτζαμάνης, Δεληογλάνης, Φιδάνης) στις 3 νίκες και ο Φιδάνης είδε τα χαμένα leg στα παιχνίδια που νίκησε να τον αφήνουν εκτός Β’ φάσης.

Ο τέταρτος όμιλος έφερε αντιμέτωπους τους Νάνο, Κουτσουρέλη, Τσακίρη και Γεωργίου.

-Με έκπληξη ξεκίνησε ο όμιλος αφού ο Νάνος προηγήθηκε 0-2 του Κουτσουρέλη, έχασε τουλάχιστον 9 βελάκια στο 4ο και στο 5ο σετ για να πάρει το ματς και το πλήρωσε αφού ο Κουτσουρέλης έκανε την ανατροπή(3-2).

-Τσακίρης και Γεωργίου ξεκίνησαν δυναμικά με τον πρώτο να προηγείται με 2-0. Ο Γεωργίου έκλεισε στα 16 βελάκια και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Ο Τσακίρης, όμως, ένιωσε την απειλή, βρήκε τα τριπλά που χρειαζόταν και νίκησε με 3-1.

-Νάνος και Τσακίρης είχαν ένα νευρικό παιχνίδι όπου ο Τσακίρης προηγήθηκε 2 φορές και πέτυχε ένα 177. Έχασε κάποια βελάκια για να πάρει το ματς, όμως, ο Νάνος δεν παραιτήθηκε και νίκησε με 3-2.

-Ο Κουτσουρέλης, σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του, πέτυχε ένα 180, έκλεισε leg στα 17 βελάκια και νίκησε το Γεωργίου με 3-0.

-Ο Νάνος έκανε και αυτός το καλύτερό του παιχνίδι κόντρα στο Γεωργίου και με 69.37 avg πήρε το ματς με 3-0.

-Κουτσουρέλης και Τσακίρης έπαιξαν για την πρόκριση. Ο Τσακίρης ήθελε νίκη με 3-0/3-1 και παρά το ότι έμεινε πίσω στο σκορ, βρήκε τα διπλά σε ένα νευρικό παιχνίδι και νίκησε με το επιθυμητό 3-1. Ο Κουτσουρέλης, παρά τις καλές του εμφανίσεις με Νάνο και Γεωργίου δεν κατάφερε να προκριθεί για πρώτη φορά φέτος στη Β’ φάση.

Ο 1ος όμιλος της Β’ φάσης στελεχώθηκε από τους Σαμαρά, Κουπαράνη, Κόκκαλη, Ασλάνογλου με τους δύο πρώτους να μεταφέρουν τις νίκες τους απέναντι στους αντιπάλους τους από την Α’ φάση.

-Σαμαράς και Κουπαράνης έδωσαν άλλη μία μεταξύ τους μάχη. Ο Κουπαράνης πέτυχε και ένα 180, έκλεισε στα 16 βελάκια, πήρε 2 leg από το Σαμαρά αλλά ηττήθηκε με 3-2.

-Ο Ασλάνογλου νίκησε τον Κόκκαλη με 3-2 και ήθελε νίκη απέναντι στο Σαμαρά για να προκριθεί.

-Κουπαράνης και Κόκκαλης είχαν ένα εξαιρετικό παιχνίδι(73.09-71.73 στο avg) με εναλλαγές στο σκορ και τον Κουπαράνη να παίρνει τη νίκη-πρόκριση με 3-2.

-Ο Ασλάνογλου δεν κατάφερε να αντισταθεί στον ορεξάτο Σαμαρά που πετυχαίνοντας 70.45 avg, νίκησε με 0-3 και συνέχισε αήττητος στα ημιτελικά.

Ο 2ος όμιλος της Β’ φάσης αποτελούνταν από τους Δεληογλάνη, Νάνο, Κοτζαμάνη και Τσακίρη με τους δύο πρώτους να έχουν το πλεονέκτημα των νικών από την Α’ φάση.

-Ο Νάνος ξεκίνησε δυνατά απέναντι στον Κοτζαμάνη και πήρε 2 leg(το ένα μάλιστα στα 16 βελάκια). Ο Κοτζαμάνης απάντησε(2-1) και παρά το 171 του Νάνου έστειλε το ματς σε 5ο leg. Εκεί, ο Νάνος εμφάνισε ιδιαίτερη δυσκολία να τελειώσει το ματς και έχασε με 2-3 μπαίνοντας έτσι σε περιπέτειες για τη συνέχεια. Πολύ σημαντική νίκη για τον Κοτζαμάνη που κάλυψε την ήττα που μετέφερε από την Α’ φάση.

-Τσακίρης και Δεληογλάνης ακολούθησαν με τον πρώτο να πετυχαίνει ένα 180 αλλά να μην το εκμεταλλεύεται χάνοντας το ματς με 1-3.

-Ο Κοτζαμάνης έκανε το καθήκον του απέναντι στον Τσακίρη και με 72.63 avg νίκησε με 3-1.

-Νάνος και Δεληογλάνης έδωσαν μια νευρική μάχη με το Νάνο να μπλέκει και πάλι στα διπλά αλλά να παίρνει το ματς με 3-2. Ήττα χωρίς επιπτώσεις για το Δεληογλάνη που προκρίθηκε στα ημιτελικά έχοντας μια σταθερά καλή παρουσία. Ο Κοτζαμάνης ήταν αυτός που επικράτησε στα κριτήρια της ισοβαθμίας αντί του Νάνου ο οποίος για πρώτη φορά μετά από 8 τουρνουά, θα μείνει εκτός ημιτελικών στην, ομολογουμένως, χειρότερη φετινή του βραδιά.

Πρώτος ημιτελικός: Σαμαράς-Κοτζαμάνης

Ο πρωταθλητής ξεκίνησε δυναμικά πετυχαίνοντας ένα 180 και παίρνοντας τα 3 πρώτα leg. Ο Κοτζαμάνης βρήκε μια απάντηση παροδικά(3-2) όμως ο Σαμαράς ένιωσε την απειλή, πήρε το 6ο leg και προκρίθηκε στον τελικό για άλλη μια φορά. Άλλη μια εξαιρετική παρουσία από τον Κοτζαμάνη που εδραιώνεται στη φάση των ημιτελικών.

Δεύτερος ημιτελικός: Δεληογλάνης-Κουπαράνης

Ο Κουπαράνης ξεκίνησε καλύτερα κάνοντας το 0-1. Ο Δεληογλάνης έκλεισε στα 17 βελάκια για να ισοφαρίσει. Εκεί, όμως, ο Κουπαράνης πήρε μπρος, προηγήθηκε με 1-3 και στο τελευταίο leg έκλεισε το 116 στα 15 βελάκια, παίρνοντας τη νίκη. Στο 76.78 το avg του Κουπαράνη. Ο ημιφιναλιστ Δεληογλάνης θα κρατήσει τις καλές του εμφανίσεις που τον έφεραν στα ημιτελικά για μόλις δεύτερη φορά φέτος.

Ο τελικός για άλλη μια φορά(5η από τις 9) ήταν υπόθεση των δύο … γνωστών. Σαμαράς εναντίον Κουπαράνη.

Ο Σαμαράς έφτασε πρώτος σε κλείσιμο στο 1ο leg και προηγήθηκε(1-0). Στο 2ο leg, ο Κουπαράνης ήταν 3 βελάκια μπροστά από τον πρωταθλητή όμως κάποια χαμένα διπλά θα επιτρέψουν στον «Σαμ» να «κλέψει» το leg(2-0). Στο 3ο leg, ο Κουπαράνης χωρίς να ζοριστεί θα κάνει το 2-1. Ο Σαμαράς απαντά με leg στα 16 βελάκια(3-1). Στο 5ο leg, ο Κουπαράνης πήρε φόρα, άφησε 141 μετά από 9 βελάκια και με κλείσιμο στα 16, μείωσε σε 3-2. Απάντησε ο Σαμαράς με νέο leg στα 16 βελάκια, κάνοντας το 4-2. Το 7ο και τελευταίο leg ήταν υπόθεση του Σαμαρά(5-2) που έφτασε έτσι στην 7η φετινή του νίκη και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του. Εντυπωσιακό το avg του πρωταθλητή στο 82.39 με το 73.94 του φιναλίστ να μην είναι αρκετό.

Εύσημα πρέπει να αποδοθούν και στον Κουπαράνη που μοιάζει αυτή την στιγμή ο μόνος που μπορεί να κοντράρει το Σαμαρά ενώ εκμεταλλεύτηκε το «στραβοπάτημα» του Νάνου και τον πλησίασε στον 1 βαθμό στη βαθμολογία.

Η συνέχεια αναμένεται στις 21 Φεβρουαρίου στις 21.00 με το 10ο βαθμολογικό τουρνουά της Division A του Συλλόγου Darts Θεσσαλονίκης.