Θεσσαλονίκη, 08 Οκτωβρίου 2019

Την Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2019 το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου έλαβε επιστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον αντιπρόεδρο του συλλόγου κ. Παναγιώτη Ιωσήφ μέσω της οποίας υποβάλλει την παραίτηση του από το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας. 

Ένας βασικός λόγος της παραίτησης του κ. Ιωσήφ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του είναι  “Η διαφορετική φιλοσοφία αντιμετώπισης κρίσεων με τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου…” ενώ στη συνέχεια αναφέρει την “…αδυναμία μιας ομάδας πέντε ατόμων να εκτελέσει έγκαιρα, με προγραμματισμό και συνέπεια, τα βασικά απαιτούμενα για την προβολή και οργάνωση των πρωταθλημάτων του σωματείου” ως έναν ακόμη λόγο αποχώρησης. Τέλος ο κ. Ιωσήφ δηλώνει ότι “Παραμένω απλό μέλος του σωματείου και θα συνεχίσω βοηθώ το σύλλογο, όσο μου επιτρέπουν οι δυνάμεις μου” . 

Ως ΔΣ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Ιωσήφ για την τεράστια προσφορά του στο σύλλογο τόσο ως ιδρυτικό μέλος, αλλά και ως αντιπρόεδρος του ΔΣ. Έχει συνεισφέρει τα μέγιστα σε όλους τους τομείς του συλλόγου από την ίδρυση του και η συνολική παρουσία του στο ΔΣ υπήρξε καταλυτική για τη μέχρι τώρα πορεία του συλλόγου. Τον ευχαριστούμε θερμά για όλα.

Τη θέση του κ. Ιωσήφ στο ΔΣ αναλαμβάνει με άμεση ισχύ η κα. Βασιλική Δουλτσίνου ως το μοναδικό αναπληρωματικό μέλος στο ΔΣ καθώς ο κ. Βασίλης Μητσόπουλος ως εκλεγμένος 1οςαναπληρωματικός έχει παραιτηθεί από τις 05 Σεπτεμβρίου 2019. Ευχόμαστε στην κα Δουλτσίνου καλή δύναμη και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεισφέρει τα μέγιστα για την ομαλή λειτουργία και την εξέλιξη του συλλόγου. 

Σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 4 του καταστατικού σε περίπτωση παραίτησης κάποιου μέλους του ΔΣ  και καθώς έχει συμπληρωθεί η θέση από αναπληρωματικό μέλος, το Διοικητικό  Συμβούλιο συνέρχεται για να συγκροτηθεί εκ νέου σε σώμα. Η νέα σύνθεση του ΔΣ θα ανακοινωθεί αμέσως μετά την επόμενη συνεδρίαση του. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παραίτησης του κ. Παναγιώτη Ιωσήφ

Για το ΔΣ
Ανδρέας Ξυλούρης
Πρόεδρος ΔΣ

“ΠΡΟΣ:

το διοικητικό συμβούλιο του

Συλλόγου Νταρτς Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη, 8 Οκτωβρίου 2019

Θέμα: Παραίτηση από το Δ.Σ.

Αγαπητοί κύριοι,

αποστέλλω αυτήν την επιστολή για να σας υποβάλλω την παραίτησή μου από το Δ.Σ. του Συλλόγου Νταρτς Θεσσαλονίκης.

Η διαφορετική φιλοσοφία αντιμετώπισης κρίσεων με τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου είναι ένας βασικός λόγος. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι δεν καταφέραμε να κρατήσουμε σε ικανοποιητικό βαθμό τις ισορροπίες εντός συλλόγου. Οπωσδήποτε, κάποιες αποφάσεις δεν θα αρέσουν σε όλους και το σωματείο πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του.

Ωστόσο, η αίσθησή μου είναι ότι με πράξεις ή παραλείψεις του Δ.Σ χάνουμε το δάσος που ονομάζεται εξάπλωση του αθλήματος. Στο σύλλογο σιγοβράζουν δυσαρέσκειες που εκδηλώνονται ως μη συμμετοχή στις διοργανώσεις (πχ ομαδικό και γυναικείο πρωτάθλημα) και η αντιμετώπιση δεν μπορεί να είναι φρασεολογία “λίγοι και καλοί”, “δε με νοιάζει” ή “ας κάνουν ότι θέλουν”. Κατά τη γνώμη μου, αυτά τα σημάδια είναι προειδοποιήσεις ότι κάτι δεν πάει καλά και το Δ.Σ. πρέπει να τα αφουγκραστεί.

Η ολιγοετής εμπειρία μου στη διαχείριση ενός συνόλου παικτών δεν βρίσκεται σε συμφωνία με τη φιλοσοφία του Δ.Σ. σε αυτόν τον τομέα και ως αποτέλεσμα δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι μέλος του οργάνου.

Επιπροσθέτως, η αδυναμία μιας ομάδας πέντε ατόμων να εκτελέσει έγκαιρα, με προγραμματισμό και συνέπεια, τα βασικά απαιτούμενα για την προβολή και οργάνωση των πρωταθλημάτων του σωματείου είναι ένας ακόμη λόγος αποχώρησης.

Αναγνωρίζω ότι ο καθένας προσπαθεί όσο θέλει και μπορεί και πάντοτε για το καλύτερο. Προσωπικά όμως δεν μου είναι αρκετό, δεν έχω συνηθίσει να δουλεύω έτσι και δεν μπορώ να δουλέψω έτσι.

Σας εύχομαι καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στο έργο σας. Μακάρι να έχω λάθος στα προαισθήματα που έχω και στα σημάδια που διακρίνω. Παραμένω απλό μέλος του σωματείου και θα συνεχίσω βοηθώ το σύλλογο, όσο μου επιτρέπουν οι δυνάμεις μου.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ιωσήφ”