Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου έλαβε επιστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον γενικό γραμματέα του συλλόγου κ. Ιωάννη  Κοσμίδη μέσω της οποίας υποβάλλει την παραίτηση του από το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας. 

Ο κ. Κοσμίδης αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ότι “…οι λόγοι της παραίτησης μου δεν έχουν να κάνουν σε καμία περίπτωση με τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίες, από την ημέρα της ίδρυσης του, ήταν στην συντριπτική τους πλειοψηφία ομόφωνες. Παρόλα αυτά ακόμη και αν δεν ήταν έτσι δεν θα με οδηγούσε ποτέ αυτό σε παραίτηση. Αυτό είναι το νόημα του συλλόγου, ψηφίζεις· αν δεν σου αρέσει η απόφαση δεν φεύγεις και σε καμία περίπτωση δεν πολεμάς αυτούς που την πήραν” .  

Στη συνέχεια π κ. Κοσμίδης αναφέρει “Όταν όμως άνθρωποι που ξέρουν το πόσο κοπιάσαμε, γιατί το κάναμε μαζί, και όχι για ένα χρόνο μόνο αλλά από πολύ παλιότερα επιλέγουν να αποστασιοποιηθούν και να κάνουν την σκληρότερη δυνατή κριτική τα πράγματα αλλάζουν. Όταν άνθρωποι που όχι απλώς ψήφιζαν υπέρ αποφάσεων αλλά ήταν και θερμοί υποστηρικτές τους (αν όχι εισηγητές τους) σε κρίνουν για τις αποφάσεις αυτές, τα πράγματα αλλάζουν. Αυτή την στιγμή γίνεται ένας πόλεμος με ή χωρίς εισαγωγικά και δαιμονοποιούνται άνθρωποι που δεν το αξίζουν γιατί προσπαθούν. Όλα τα παραπάνω οδήγησαν σε άθλιες συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάποιοι έφτασαν ακόμη και να υπονοούν ότι τα μέλη του Δ.Σ. σκορπάνε (ή τρώνε) χρήματα από τον σύλλογο. Ξαφνικά καταφέραμε να γίνουμε αυτό που κοροϊδεύαμε” και συνεχίζει “Δεν μπορώ να δώσω τίποτα χωρίς πάθος και το πάθος μου χάθηκε. Ότι είχε μείνει μέσα μου ξηλώθηκε, υποτιμήθηκε και ξευτιλίστηκε. Ξενέρωσα, πικράθηκα και πληγώθηκα. Δυστυχώς εγώ δεν είμαι τόσο δυνατός όσο οι εναπομείναντες στο Δ.Σ. που συνεχίζουν να πασχίζουν κόβοντας χρόνο από τις οικογένειες τους, χρόνο από τον ελάχιστο που τους περισσεύει.” 

Ως επίλογο ο κ. Κοσμίδης αναφέρει “Κλείνοντας θέλω να τονίσω και πάλι την βαθιά μου εκτίμηση στα εναπομείναντα μέλη του Δ.Σ. που συνεχίζουν να προσφέρουν κάθε μέρα, σφίγγοντας τα δόντια και να τους ζητήσω συγγνώμη που δεν φάνηκα άξιος τους ώστε να συνεχίσω μαζί τους.

Θα σας παρακαλούσα όλους, είτε με εκτιμάτε είτε όχι, η παραίτηση μου να μην γίνει αφορμή να ανοίξουν νέες συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωση, δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος. Όποιος θέλει να πει κάτι ας το πει δια ζώσης και όχι μέσω του πληκτρολογίου του. Εγώ θα είμαι στην διάθεση σας όταν συναντηθούμε να σας λύσω όποια απορία έχετε και να μου πείτε αυτά που θέλετε από κοντά.”

Ως ΔΣ θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ο κ. Κοσμίδης κατά τη διάρκεια της θητείας του ως γενικός γραμματέας υπήρξε υπόδειγμα ανιδιοτελούς συμπεριφοράς, ακεραιότητας, συνεργατικού πνεύματος και ειλικρίνειας. Η τεράστια προσφορά του στο σύλλογο τόσο ως ιδρυτικό μέλος, αλλά και ως γενικός γραμματέας του ΔΣ δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Το εναπομείναντα μέλη του ΔΣ προσπάθησαν να μεταπείσουν τον κ. Κοσμίδη να μην υλοποιήσει την απόφασή του. Καταλαβαίνουμε όμως ότι για κανένα λόγο δεν πρέπει να φτάνει κανένας στα όριά του σε τέτοιο βαθμό. Πάνω από όλα είναι η προσωπική υγεία και η προσωπική γαλήνη για τον καθένα μας. Η απόφασή του είναι καθόλα σεβαστή. Τον ευχαριστούμε θερμά για όλα. Τα εναπομείναντα μέλη του ΔΣ θα προσπαθήσουμε με όσες δυνάμεις μας έχουν μείνει να συνεχίσουμε στο ακέραιο το έργο μας.

Καθώς δεν υπάρχει άλλο αναπληρωματικό μέλος, η θέση του κ. Κοσμίδη στο ΔΣ δεν αναπληρώνεται, Σύμφωνα με το άρθρο 9 παράγραφος 4 του καταστατικού σε περίπτωση παραίτησης κάποιου μέλους του ΔΣ και καθώς δεν υπάρχουν αναπληρωματικά μέλη τα εναπομείναντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αν είναι τρία (3) ή παραπάνω, συνεδριάζουν για να συγκροτηθεί εκ νέου σε σώμα. Η νέα σύνθεση του ΔΣ θα ανακοινωθεί αμέσως μετά την επόμενη συνεδρίαση του. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παραίτησης του κ. Ιωάννη Κοσμίδη

Για το ΔΣ
Ανδρέας Ξυλούρης
Πρόεδρος ΔΣ

“Μετά από πολύ σκέψη και έντονη διαμάχη με τον εαυτό μου, με το κείμενο αυτό θα ήθελα να υποβάλω και εγγράφως την παραίτηση μου από την θέση του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου. Την απόφαση αυτή την έχω πάρει από τις 26 Οκτωβρίου αλλά έχω σβήσει και έχω γράψει πολλές φορές αυτό το κείμενο.

Θα ήθελα να κάνω ξεκάθαρο ότι οι λόγοι της παραίτησης μου δεν έχουν να κάνουν σε καμία περίπτωση με τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίες, από την ημέρα της ίδρυσης του, ήταν στην συντριπτική τους πλειοψηφία ομόφωνες. Παρόλα αυτά ακόμη και αν δεν ήταν έτσι δεν θα με οδηγούσε ποτέ αυτό σε παραίτηση. Αυτό είναι το νόημα του συλλόγου, ψηφίζεις· αν δεν σου αρέσει η απόφαση δεν φεύγεις και σε καμία περίπτωση δεν πολεμάς αυτούς που την πήραν.

Από την στιγμή που ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια είχα κάνει ξεκάθαρο στους συνοδοιπόρους μου ότι εγώ δεν είμαι καλός για πολιτική, την απεχθάνομαι όπως και τους πολιτικούς. Για αυτό το λόγο δεν με ενδιέφερε και τι θέση θα έχω στο Δ.Σ. ούτε καν αν θα είμαι σε αυτό. Εγώ ήθελα να συμμετέχω στην αγγαρεία. Έμαθα να ανέχομαι την κριτική ακόμη και αν ήταν κακοπροαίρετη. Έλεγα πάντα την γνώμη μου και δεν με ενδιέφερε αν θα εισακουστεί, εγώ την έλεγα. Δεν με ενδιέφερε ούτε αν μερίδα των μελών έκρινε χωρίς να ξέρει, σε πηγαδάκια ή πίσω από ένα πληκτρολόγιο, γιατί κανείς δεν ήξερε ούτε πόσο δύσκολο είναι, ούτε το πόσο κοπιάζαμε, ούτε ότι κάναμε τα πάντα με γνώμονα το καλό του συλλόγου, των παικτών και του αθλήματος που πλέον δεν παίζαμε καν. Πολύ λίγοι ήταν αυτοί που κατάλαβαν ότι σύλλογος δεν σημαίνει περισσότερα προνόμια αλλά περισσότερες υποχρεώσεις. Οι μόνοι που φαίνονταν να το αντιλαμβάνονται αυτό ήταν οι νέοι παίκτες και κάτι δείχνει αυτό. Παρόλα αυτά είχα πλέον ανοσία με όλα αυτά ήξερα ότι όλοι μας παλεύαμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούσαμε και που προλαβαίναμε και το μόνο σίγουρο ήταν ότι θα κάναμε και λάθη.

Τότε γιατί παραιτούμαι;

Όταν όμως άνθρωποι που ξέρουν το πόσο κοπιάσαμε, γιατί το κάναμε μαζί, και όχι για ένα χρόνο μόνο αλλά από πολύ παλιότερα επιλέγουν να αποστασιοποιηθούν και να κάνουν την σκληρότερη δυνατή κριτική τα πράγματα αλλάζουν. Όταν άνθρωποι που όχι απλώς ψήφιζαν υπέρ αποφάσεων αλλά ήταν και θερμοί υποστηρικτές τους (αν όχι εισηγητές τους) σε κρίνουν για τις αποφάσεις αυτές, τα πράγματα αλλάζουν. Αυτή την στιγμή γίνεται ένας πόλεμος με ή χωρίς εισαγωγικά και δαιμονοποιούνται άνθρωποι που δεν το αξίζουν γιατί προσπαθούν. Όλα τα παραπάνω οδήγησαν σε άθλιες συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάποιοι έφτασαν ακόμη και να υπονοούν ότι τα μέλη του Δ.Σ. σκορπάνε (ή τρώνε) χρήματα από τον σύλλογο. Ξαφνικά καταφέραμε να γίνουμε αυτό που κοροϊδεύαμε.

Έχω πολλά ακόμη να πω αλλά επιλέγω να τα πω από κοντά σε αυτούς που πρέπει όταν θα ηρεμήσω. Το καλό είναι ότι πλέον θα είμαι απλά ο Γιάννης και όχι ο «Γραμματέας», άρα θα μπορώ να λέω ότι σκέφτομαι, όπως το σκέφτομαι.

Πλέον τα πράγματα για εμένα είναι απλά. Δεν μπορώ να δώσω τίποτα χωρίς πάθος και το πάθος μου χάθηκε. Ότι είχε μείνει μέσα μου ξηλώθηκε, υποτιμήθηκε και ξευτιλίστηκε. Ξενέρωσα, πικράθηκα και πληγώθηκα. Δυστυχώς εγώ δεν είμαι τόσο δυνατός όσο οι

εναπομείναντες στο Δ.Σ. που συνεχίζουν να πασχίζουν κόβοντας χρόνο από τις οικογένειες τους, χρόνο από τον ελάχιστο που τους περισσεύει. Μου είναι δύσκολο να παραιτηθώ, γιατί πραγματικά το αγαπούσα αυτό που κάναμε, αλλά το κάνω πρώτα πρώτα για το καλό μου και το καλό της υγείας μου και έπειτα για το καλό του Συλλόγου, μιας και πλέον είμαι ανίκανος να προσφέρω, χωρίς πάθος.

Θα είμαι πάντα στην διάθεση του Δ.Σ. αλλά και των μελών του συλλόγου, που θα βγουν μπροστά να βοηθήσουν, ώστε να φέρουν σε πέρας όλες τις δράσεις του που έχουν προγραμματιστεί αλλά πλέον από τον ρόλο του απλού μέλους.

Ελπίζω οι νέοι παίκτες, τους οποίους εκτιμώ απεριόριστα, να βγουν μπροστά και να πάρουν αυτοί την κατάσταση στα χέρια τους , να στηρίξουν το όποιο Δ.Σ. και τις όποιες αποφάσεις και να έχουν πρώτα στο μυαλό τους το καλό των πολλών και του αθλήματος, απαλλαγμένοι από τις παθογένειες του παρελθόντος.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω και πάλι την βαθιά μου εκτίμηση στα εναπομείναντα μέλη του Δ.Σ. που συνεχίζουν να προσφέρουν κάθε μέρα, σφίγγοντας τα δόντια και να τους ζητήσω συγγνώμη που δεν φάνηκα άξιος τους ώστε να συνεχίσω μαζί τους.

Θα σας παρακαλούσα όλους, είτε με εκτιμάτε είτε όχι, η παραίτηση μου να μην γίνει αφορμή να ανοίξουν νέες συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωση, δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος. Όποιος θέλει να πει κάτι ας το πει δια ζώσης και όχι μέσω του πληκτρολογίου του. Εγώ θα είμαι στην διάθεση σας όταν συναντηθούμε να σας λύσω όποια απορία έχετε και να μου πείτε αυτά που θέλετε από κοντά.

Με εκτίμηση,Κοσμίδης Γιάννης”