Με τουρνουά Α’ κατηγορίας καλωσόρισε τον Νοέμβριο ο σύλλογος darts Θεσσαλονίκης. Το παρών έδωσαν οι δεκαεννέα από τους είκοσι παίκτες, με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν τρεις όμιλοι των 5 παικτών κι ένας των 4, έχοντας πλέον ως seeded, τον Σαμαρά, τον Νάνο, τον Φιδάνη και τον Μητσόπουλο.

Στον πρώτο όμιλο συναντώνται, Σαμαράς, Επισκεπτίδης, Κόκκαλης, Κοκέρης και Σεβαστίδης. Με 4/4 προκρίνεται ξανά ο Σαμαράς, χάνοντας μόνο δύο leg από τον Κοκέρη και τον Σεβαστίδη. Στο ματς με τον Κόκκαλη φέρνει το πρώτο του 180, ενώ στο ματς με τον Σεβαστίδη θα σημειώσει το μεγαλύτερο average της αγωνιστικής 81.58! Οι υπόλοιποι παίκτες δε θα μπορούσαν να μην προσθέσουν το λιθαράκι τους στα highlights, με τον Επισκεπτίδη να έχει  ένα 171, τον Σεβαστίδη να τσεκάρει το 112 στα 15 βελάκια και να φέρνει ένα 180. Με ένα 180 και τρεις νίκες ο Κόκκαλης, κατακτά τη δεύτερη θέση για την οκτάδα. 

Στον δεύτερο όμιλο θα δούμε, τον Νάνο, τον Κουτσουρέλη, τον Τσακίρη και τον Κουπαράνη. Με 3/3 περνάει αυτή τη φορά στην επόμενη φάση ο Νάνος ξεκινώντας τα highlights από το πρώτο του ματς με ένα 171. Συνεχίζει κλείνοντας στα 15 βελάκια και θα σημειώσει 77.74 average στην νίκη του με 3-0 απέναντι στον Κουπαράνη. Με ανεβασμένη πλέον την ψυχολογία, θα σημειώσει το μεγαλύτερο checkout της κατηγορίας κλείνοντας το 167! Η εμπειρία του Κουπαράνη, φάνηκε αρκετή, ώστε να νικήσει τους δύο νεοφώτιστους στην πρώτη κατηγορία παίκτες, Κουτσουρέλη και Τσακίρη, τσεκάροντας στο ματς με τον τελευταίο το 106. Ο Τσακίρης σημειώνει στα highlights, ένα 171 κι ένα 180. 

Φιδάνης, Δεληογλάνης, Κοτζαμάνης, Βασίλογλου και Τιτόπουλος θα απαρτίσουν τον τρίτο όμιλο . Ο Τιτόπουλος θα φέρει τρία 180 , θα κλείσει ένα leg στα 14 βελάκια, ωστόσο δεν θα καταφέρει να πάει παρακάτω. Δεληογλάνης και Κοτζαμάνης με 3 νίκες θα είναι αυτοί που θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση, με τον τελευταίο να τσεκάρει το 110 και το 115. Αρκετά καλή ήταν και η παρουσία του Φιδάνη, καθότι έφερε ένα 180 και σημείωσε average 73.92.

Τον τελευταίο όμιλο συμπληρώνουν, ο Μητσόπουλος, ο Γεωργίου, ο Τσιτουρίδης,  ο Ασλάνογλου και ο Βαφειάδης. Πρώτος έρχεται ο νεοφώτιστος, Γεωργίου, σημειώνοντας τρεις νίκες, δείχνοντας ότι αρχίζει να βρίσκει τον καλό του εαυτό. Δεύτερο έχουμε τον Ασλάνογλου, ο οποίος αποδεικνύει, ότι ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς. Το μοναδικό highlight του ομίλου, είναι το 171 του Μητσόπουλου, ο οποίος είχε δύο νίκες, όπως και ο Βαφειάδης.

Στη φάση της οκτάδας λοιπόν, βρέθηκαν οι, Σαμαράς, Νάνος, Κουπαράνης,  Κόκκαλης, όπου αποτέλεσαν τον πρώτο όμιλο και οι Γεωργίου, Κοτζαμάνης,  Δεληογλάνης και Ασλάνογλου, που συμπλήρωσαν τον δεύτερο

Σαμαράς και Νάνος είχαν το πλεονέκτημα στον όμιλο αφού “κουβαλούσαν” τις νίκες από τον πρώτο γύρο απέναντι σε Κόκκαλη και Κουπαράνη. Από ένα 180 σημείωσαν Σαμαράς και Κουπαράνης στον όμιλο αυτό, ενώ και οι δύο κινήθηκαν σε average άνω του 70. Ο Κουπαράνης θα κερδίσει τόσο τον Κόκκαλη με 3-0 όσο και τον Σαμαρά με 3-2. Ο Σαμαράς θα κερδίσει τον Νάνο με 3-1 ενώ ο τελευταίος θα κερδίσει με το οριακό 3-2 τον Κόκκαλη και έτσι θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία μεταξύ των Σαμαρά, Νάνου και Κουπαράνη με τη διαφορά των leg να δίνει τελικά την πρόκριση στους δύο πρώτους.

Στον δεύτερο όμιλο, ο Γεωργίου εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το πλεονέκτημά του (νίκη με τον Ασλάνογλου από την πρώτη φάση), έκανε δύο νίκες στους αγώνες του με Δεληογλάνη και Κοτζαμάνη και κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο. Ο Δεληογλάνης θα είναι αυτός που θα τον ακολουθήσει στα ημιτελικά κερδίζοντας οριακά τον Ασλάνογλου με 3-2 και έχοντας ήδη από την προηγούμενη φάση μία νίκη με τον Κοτζαμάνη.

Το πρώτο ζευγάρι του ημιτελικού, είναι ο Σαμαράς με τον Δεληογλάνη. Ο Σαμαράς δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Δεληογλάνη, αφού εύκολα έκανε το 4-0, με average 73.32. Όσο εύκολη ήταν η νίκη για τον Σαμαρά, τόσο δύσκολη ήταν απ’την άλλη για τον Νάνο, που είχε να αντιμετωπίσει τον Γεωργίου. Αρκετό σασπένς είχε να προσφέρει ο αγώνας, καθώς οι παίκτες έπαιρναν τα leg εναλλάξ. Ο Γεωργίου κατάφερε να κάνει το 3-3, όμως ο Νάνος ήταν αυτός που πήρε το έβδομο leg  και πέρασε στον τελικό. 

Με πρωταγωνιστή τον Σαμαρά κλείνει το δεύτερο τουρνουά της αγωνιστικής. Ο παίκτης της εθνικής μας ομάδας κάνει με 5-1 το 2/2 στις νίκες του απέναντι στον Νάνο, αλλά και το 2/2 στους τελικούς της φετινής σεζόν, παίζοντας με 79.41. Καλή και η προσπάθεια για τον Νάνο που έπαιξε με 72.92 και έδειξε για ακόμα μια φορά τις δυνατότητες του. 

Το επόμενο τουρνουά θα διεξαχθεί την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου. Ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλά βελάκια σε όλους.

Ευχαριστούμε τα μέλη του Συλλόγου Κώστα Βαρβαρά, Σάκη Λάτσο και Ράνια Ταχμαζίδου για την άρτια διοργάνωση του τουρνουά.