Δυναμικοί και ορεξάτοι άνοιξαν την αυλαία της νέας αγωνιστικής περιόδου την Παρασκευή 25/10, τόσο οι παλαιοί όσο και οι νέοι παίκτες της Α’  κατηγορίας του συλλόγου darts Θεσσαλονίκης. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Κωνσταντίνος Σαμαράς, περσινός πρωταθλητής του Συλλόγου και μέλος της Εθνικής Ομάδας Darts. Οι πρόσφατες εμπειρίες του από τις προπονήσεις με την Εθνική Ομάδα και από την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της WDF στη Ρουμανία δείχνουν ότι άρχισαν να αποδίδουν καρπούς. Εξαιρετικές παρουσίες και από αρκετούς νεοφώτιστους σε μια πρεμιέρα που έδειξε ότι φέτος ο πήχης στην Division A θα είναι ψηλά!

Πρεμιέρα λοιπόν, και τόσο το νέο φορμάτ της Division A (με τους 8 φιναλίστ, μετά την πρώτη φάση των ομίλων να διαμορφώνουν εκ νέου 2 ομίλους στους οποίους όμως μεταφέρουν το μεταξύ τους παιχνίδι), οι αλλαγές στο βαθμολογικό σύστημα (κάθε νίκη μετράει) αλλά και η απουσία seeded παικτών καθώς επρόκειτο για το πρώτο τουρνουά της σεζόν, άφησαν το πεδίο ελεύθερο για αρκετές ανατροπές στα περσινά δεδομένα και εκπλήξεις!

Στον πρώτο όμιλο, θα συναντηθούν ο φιναλίστ της περσινής σεζόν Αρσένης Κουπαράνης , ο νεοφώτιστος Νίκος Νάνος και οι παλιοσειρές της Division Α Πέτρος Κοκέρης και Βασίλης Μητσόπουλος. Ο Κουπαράνης θα πιάσει δύο φορές average πάνω από 70 (στους νικηφόρους αγώνες του απέναντι σε Κοκέρη και Μητσόπουλο), θα κάνει το καλύτερο leg της αγωνιστικής (14 βελάκια), θα χάσει το Bull (έφερε πράσινο) για να κλείσει το 170 … και θα μείνει εκτός ομίλων για πρώτη φορά στην παρουσία του στη Division A! Ο Νάνος θα ξεπεράσει την αρχική κρυάδα και το άγχος της παρουσίας του στην πρώτη κατηγορία, και μετά την πρώτη του ήττα από τον Μητσόπουλο θα πάρει μπρος και θα κερδίσει τόσο τον Κοκέρη όσο και τον Κουπαράνη. Σταθερός ο Μητσόπουλος, θα κερδίσει Κοκέρη και Νάνο και έτσι (αφού υπήρχε απόλυτη ισοβαθμία και στα leg!) η υπόθεση πρόκριση θα κριθεί στο 9 darts high score μεταξύ των Κουπαράνη, Νάνου και Μητσόπουλου με τους δύο τελευταίους να είναι πιο συγκεντρωμένοι και να προκρίνονται στην επόμενη φάση!

Στον δεύτερο όμιλο θα αγωνιστούν ο “παλιός” Γιάννης Ασλάνογλου και οι “νέοι” Δημήτρης Τσακίρης, Χρήστος Κουτσουρέλης και Αλέξανδρος Γεωργίου. Με δύο νίκες απέναντι σε Γεωργίου και Τσακίρη και ένα 180 στο ενεργητικό του, ο Ασλάνογλου θα περάσει πρώτος στην επόμενη φάση όπου θα τον ακολουθήσει ο Τσακίρης που σημείωσε επίσης δύο νίκες με αντιπάλους τους Κουτσουρέλη και Γεωργίου.

Τον τρίτο όμιλο θα απαρτίσουν οι Κωνσταντίνος Σαμαράς, Δημήτης Βασίλογλου, Πέτρος Τιτόπουλος και οι νεοφώτιστοι Χρήστος Κοτζαμάνης και Σοφοκλής Σεβαστίδης. Ο Σαμαράς θα δείξει από νωρίς τις προθέσεις του, καθώς θα έχει μια επιβλητική παρουσία στον όμιλο : 4/4 νίκες, τρία 180, high out 118, και το υψηλότερο average της αγωνιστικής 81,98 ! Στην φάση των 8 θα τον ακολουθήσει ο Σεβαστίδης με 3 νίκες, ενώ εξαιρετική εμφάνιση έκανε και ο Κοτζαμάνης καταγράφοντας ένα 180 και κλείνοντας το 121.

Γιώργος Τσιτουρίδης, Νίκος Επισκεπτίδης, Αντώνης Βαφειάδης, Βασίλης Δεληογλάνης και Παναγιώτης Φιδάνης θα σχηματίσουν τον τέταρτο όμιλο. Σε μεγάλη φόρμα ο Φιδάνης , θα κάνει το 4/4, θα κλείσει το 116 και παίζοντας κοντά στο 70 avg δεν θα απειληθεί ιδιαίτερα. Δύο νίκες σημείωσαν οι Δεληογλάνης, Βαφειάδης και Επισκεπτίδης, με τον πρώτο να ευνοείται από τη διαφορά των leg και να προκρίνεται ως δεύτερος του ομίλου στην επόμενη φάση.

Φτάνοντας στην 8άδα του τουρνουά λοιπόν, οι παίκτες χωρίστηκαν σε 2 νέους ομίλους μεταφέροντας όμως τα μεταξύ τους παιχνίδια από την πρώτη φάση.

Στον πρώτο όμιλο βρέθηκαν οι Μητσόπουλος και Νάνος από το πρώτο γκρουπ και οι Ασλάνογλου και Τσακίρης από το δεύτερο. Μητσόπουλος και Ασλάνογλου θα έχουν το αβαντάζ, καθώς θα μεταφέρουν τις νίκες τους απέναντι σε Νάνο και Τσακίρη αντίστοιχα. Ο Μητσόπουλος παρά την ήττα του από τον Ασλάνογλου θα πάρει τη νίκη που χρειαζόταν απέναντι στον Τσακίρη και θα προκριθεί στην τετράδα. Η δεύτερη θέση θα κριθεί στο τελευταίο παιχνίδι μεταξύ των Ασλάνογλου και Νάνου, με τον δεύτερο να θέλει μόνο νίκη και τον πρώτο να θέλει μόνο ένα leg ! Τελικό σκορ Νάνος – Ασλάνογλου: 3-0, ισοβαθμία μεταξύ των δύο, αλλά ως νικητής στον μεταξύ τους αγώνα θα προκριθεί στα ημιτελικά ο Νάνος στην πρώτη του παρουσία στην Division A!

Τον δεύτερο όμιλο θα απαρτίσουν οι Σαμαράς και Σεβαστίδης από το τρίτο γκρουπ και Φιδάνης και Δεληογλάνης από το τέταρτο. Φιδάνης και Σαμαράς θα μεταφέρουν τις νίκες τους απέναντι σε Δεληογλάνη και Σεβαστίδη αντίστοιχα. Ο Φιδάνης θα είναι ο μεγάλος νικητής στο μεταξύ τους ντέρμπι, καθώς θα κερδίσει τον Σαμαρά με 3-1 σημειώνοντας δύο 180 (άλλο ένα σημείωσε ο Σαμαράς) σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι που και οι δύο παίκτες έπιασαν υψηλά στάνταρ (75 avg ο Φιδάνης, 72 ο Σαμαράς). Παρά την πρώτη ήττα του, ο Σαμαράς θα κερδίσει με 3-0 τον Δεληογλάνη και θα τερματίσει πρώτος με δύο νίκες. Δεύτερος θα προκριθεί ο Φιδάνης παρά την ήττα του από τον Σεβαστίδη.

Στα ημιτελικά ο Σαμαράς θα συνεχίσει την εξαιρετική του παρουσία κερδίζοντας με 4-0 τον Νάνο, σημειώνοντας το 5ο 180 του στην πρώτη αγωνιστική. Ο Φιδάνης θα αντιμετωπίσει τον Μητσόπουλο και παρόλο που θα δείξει κάποια σημάδια κόπωσης, θα πιστοποιήσει την εξαιρετική του φόρμα και θα προκριθεί στον τελικό κερδίζοντας με σκορ 4-2. Εξαιρετική παρουσία στο πρώτο τουρνουά τόσο για τον Μητσόπουλο, όσο και για τον Νάνο στο ντεμπούτο του στην Division A.

Στον τελικό λοιπόν Σαμαράς και Φιδάνης, με τον δεύτερο να είναι ο μόνος που έχει καταφέρει να κερδίσει τον πρωταθλητή σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Το γεγονός αυτό φαίνεται πως έδωσε έξτρα κίνητρο στον Σαμαρά, που ξεκίνησε δυναμικά με ένα γρήγορο 3-0. Ο Φιδάνης θα ανακάμψει στην πορεία, θα καταφέρει να μειώσει σε 4-3 , αλλά θα χάσει βελάκια για την ισοφάριση κάτι που θα εκμεταλλευτεί ο Σαμαράς και θα διαμορφώσει το τελικό 5-3 .

Το πρώτο βαθμολογικό τουρνουά της Division A προσέφερε θέαμα, εξαιρετικά βελάκια και άφησε υποσχέσεις για ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα! Ραντεβού την Παρασκευή 1/11 για το 2η αγωνιστική της κατηγορίας!

Ο Σύλλογος Darts Θεσσαλονίκης ευχαριστεί τα μέλη του Κώστα Βαρβαρά, Σάκη Λάτσο και Ράνια Ταχμαζίδου για την οργάνωση και την άρτια διεξαγωγή του τουρνουά.