Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου στις 19 Νοεμβρίου 2019 συζητήθηκε η διαδικασία ανόδου από την Division B στην Division A και αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

1.      Αλλαγή της διαδικασίας ανόδου από την Division B στην Division A

2.      Οι 2 πρώτοι παίκτες της τελικής κατάταξης κερδίζουν αυτόματα την άνοδο στην από την Division B στην Division A.

3.      Οι παίκτες που θα καταλάβουν τις θέσεις 3-6, θα αγωνιστούν σε playoffs μορφής Double Round Robin. Οι παίκτες θα αγωνιστούν 2 φορές μεταξύ τους σε ένα διήμερο τουρνουά. Στη διαδικασία αυτή θα ισχύουν τα εξής :

·         Η βαθμολογική διαφορά του 3ου,4ου και 5ου της κατάταξης με τον 6ο,διαιρείται με το 4 και θα προκύψει η νέα ειδική βαθμολογία των playoff. Σε περίπτωση δεκαδικού πηλίκου έχουμε στρογγυλοποίηση (π.χ 2,75=3, 2,5=3, 2,25=2). Ο έκτος παίχτης ξεκινάει με 0 βαθμούς. 

·         Οι αγώνες θα είναι Best of 6,με τη νίκη να δίνει 3 βαθμούς και την ισοπαλία 1.

·         Σε περίπτωση ισοβαθμιών ισχύει ο εσωτερικός κανονισμός του Συλλόγου

·         Οι αγώνες θα διεξαχθούν μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Οι ακριβείς ημερομηνίες θα οριστούν στο τέλος του πρωταθλήματος.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Το ΔΣ έχει ήδη προβεί σε ριζικές αλλαγές στο βαθμολογικό σύστημα όλων των ατομικών κατηγοριών δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ανταγωνιστικότερα πρωταθλήματα και προσφέροντας περισσότερα αγωνιστικά κίνητρα σε κάθε παίκτη κάθε κατηγορίας.  Με βάση αυτό το σκεπτικό πάρθηκε η απόφαση για αλλαγή συστήματος ανόδου της Division Β, συνεχίζοντας έτσι τη ριζική αναδιάρθρωση όλων των κατηγοριών. Η Division B έχει 24 συμμετέχοντες. Με αυτή την απόφαση δίνεται σε περισσότερους παίκτες η ευκαιρία και το κίνητρο να διεκδικήσουν την άνοδο στην Division A. Ταυτόχρονα όμως, επιβραβεύει με ισχυρό πλεονέκτημα στην ειδική βαθμολογία πιθανή μεγάλη βαθμολογική διαφορά μεταξύ των παικτών, ώστε να αντικατοπτρίζεται στην ειδική βαθμολογία η πιθανή καλή πορεία κάποιου παίκτη σε όλη την αγωνιστική περίοδο, καθιστώντας σημαντικό τον κάθε αγώνα.

Οι παραπάνω αλλαγές, όπως και όλες οι αλλαγές που έχουν εφαρμοσθεί από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 θα ενσωματωθούν στον εσωτερικό κανονισμό κατά τη διάρκεια της.

Οι ριζικές αυτές αλλαγές αντιπροσωπεύουν τη φιλοσοφία του συλλόγου. Το ΔΣ θα συνεχίσει να καινοτομεί και να κάνει πράξη τη φιλοσοφία του κοιτάζοντας μπροστά, αφήνοντας πίσω του παθογένειες του παρελθόντος.

Με εκτίμηση

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος

Ανδρέας Ξυλούρης