Γράφει ο Παναγιώτης Ιωσήφ

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου διεξήχθη το 6ο βαθμολογικό τουρνουά της Ladies League του ατομικού πρωταθλήματος του Συλλόγου. Οι παίκτριες αγωνίστηκαν σε δύο ομίλους με την Καλανταρίδου να παίρνει την πρώτη θέση στον Α’ όμιλο με τρεις νίκες και τη νικήτρια του προηγούμενου τουρνουά Αναγνωστοπούλου να κατακτά τη δεύτερη θέση. Στο Β’ όμιλο την πρώτη θέση πήρε η Παπαδάμ με το απόλυτο των νικών, ενώ για τη δεύτερη θέση προέκυψε τριπλή ισοβαθμία ανάμεσα σε Δουλτσίνου, Τσαλίκη και Δέα! Για την επίλυση της ισοβαθμίας εφαρμόστηκαν διαδοχικά τα κριτήρια της καλύτερης διαφοράς leg καθώς και του αποτελέσματος του αγώνα μεταξύ των παικτριών, γεγονός που έδωσε την πρόκριση στην Τσαλίκη

Η Τσαλίκη στην πρώτη της παρουσία σε ημιτελικό είχε απέναντί της την εμπειρότερη Καλανταρίδου, η οποία με ένα leg στα 22 βελάκια θα πάρει το προβάδισμα με 1-0. Στο επόμενο leg η Καλανταρίδου με δύο tons θα φτάσει πρώτη σε κλείσιμο, αλλά θα συναντήσει δυσκολία στα διπλά και θα δώσει πολλές ευκαιρίες στην Τσαλίκη για την ισοφάριση. Ωστόσο, η “rookie” της Ladies League δεν θα μπορέσει να τις εκμεταλλευτεί και η Καλανταρίδου θα διπλασιάσει το πλεονέκτημά της (2-0). Στο τρίτο leg, η Τσαλίκη θα αντιδράσει και οι δύο παίκτριες θα κατέβουν μαζί στο σκορ, ωστόσο η Καλανταρίδου θα είναι αυτή που θα βρει το τελευταίο διπλό κάνοντας το τελικό 3-0

Στον έτερο ημιτελικό, η Αναγνωστοπούλου θα προηγηθεί της Παπαδάμ τσεκάροντας το 24 και στο δεύτερο leg θα έχει σταθερότερο σκοράρισμα, γεγονός που θα της επιτρέψει να κάνει το 2-0. Στο τρίτο leg οι παίκτριες θα ξεκινήσουν δυνατά σημειώνοντας αμφότερες tons με την Αναγνωστοπούλου όμως να καταφέρνει να ολοκληρώσει το leg στα 23 βελάκια για το 3-0, καθώς χρειάστηκε μόνο 5 βελάκια για να κλείσει από 178 υπόλοιπο (βολή 174 και κλείσιμο του D2)

Ο τελικός ανάμεσα σε Καλανταρίδου και Αναγνωστοπούλου αποδείχθηκε συναρπαστικός! Πρώτο leg για την Καλανταρίδου στα 25 βελάκια, για να απαντήσει άμεσα η Αναγνωστοπούλου τσεκάροντας το 62 για ένα leg 24 βελάκια! Η Καλανταρίδου ξαναπήρε το προβάδισμα με ένα leg στα 26 βελάκια κλείνοντας το 56, ενώ η Αναγνωστοπούλου ισοφάρισε σε 2-2 τσεκάροντας το 76 σε ένα ακόμη καλό leg στα 23 βελάκια! Στο 5ο leg η Αναγνωστοπούλου κατέβηκε γρηγορότερα στο σκορ, αλλά η Καλανταρίδου θα “χτυπήσει” την κατάλληλη στιγμή. Από υπόλοιπο 156, με μια βολή 140 θα αφήσει 16 υπόλοιπο, το οποίο στη συνέχεια θα τσεκάρει με ένα βελάκι κάνοντας το 3-2! Η Αναγνωστοπούλου δεν θα μπορέσει να βρει τις απαντήσεις στο επόμενο leg για να ισοφαρίσει εκ νέου και η Καλανταρίδου θα γράψει το τελικό 4-2 τσεκάροντας το D10.

Πολύ καλός τελικός και για τις δύο παίκτριες, με 5 tons για την καθεμιά, 57.24 avg για την Αναγνωστοπούλου και 56.52 avg για την Καλανταρίδου, η οποία πλέον φαίνεται να έχει χτίσει μια διαφορά ασφαλείας στην κατάταξη.