Μετά από συνεδρίαση της ολομέλειας του Διοικητικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα της ημερησίας διάταξης την παραπομπή και απολογία του κ. Ιωάννη Ασλάνογλου για περιστατικό 14ης Αγωνιστικής Α Κατηγορίας του ατομικού πρωταθλήματος, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 κατά την οποία ήταν παρών και απολογήθηκε ο κ. Ασλάνογλου αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:

Για τις παρακάτω παραβάσεις των άρθρων του εσωτερικού κανονισμού:

  1. Άρθρο 5.3 περί εσκεμμένης καθυστέρησης του αγώνα και παρενόχλησης του αντιπάλου (στον αγώνα του ομίλου C, μεταξύ του κ. Ασλάνογλου και του κ. Πρόικα με chalker τον κ. Ζαμπακλή)
  2. Άρθρο 5.1 περί σεβασμού στον αντίπαλο και στο άθλημα (στον αγώνα προημιτελικής φάσης μεταξύ του κ. Τιτόπουλου και του κ. Πρόικα)
  3. Άρθρο 5.11 περί παρενόχλησης παίκτη (στον αγώνα προημιτελικής φάσης μεταξύ του κ. Τιτόπουλου και του κ. Πρόικα)
  4. Άρθρο 5.5.3. περί απρεπούς συμπεριφοράς και ασέβειας μεταξύ μελών (μη συμμόρφωση στις υποδείξεις του διοργανωτή του τουρνουά και αντιπροέδρου κ. Παναγιώτη Ιωσήφ, ασεβείς χαρακτηρισμούς στον αντιπρόεδρο κ. Παναγιώτη Ιωσήφ και στον Γενικό Γραμματέα κ. Κοσμίδη Ιωάννη)

Επιβάλλεται στον κ. Ασλάνογλου:

  • Ποινή απαγόρευσης συμμετοχής σε οποιαδήποτε δράση, αγωνιστική ή μη, του συλλόγου για ένα έτος. Η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και θα εφαρμοστεί για οποιαδήποτε νέο πειθαρχικό παράπτωμα παραπέσει ο κ. Ασλάνογλου έως και την 31 Μαΐου 2020.
  • Ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών από την βαθμολογία της Α Κατηγορίας του Ατομικού Πρωταθλήματος του συλλόγου για την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν 2018-2019.
  • Ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών από την βαθμολογία του Ατομικού Πρωταθλήματος του συλλόγου για την επόμενη αγωνιστική σεζόν (2019-2020) σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεται.
  • Ποινή απαγόρευσης συμμετοχής σε δύο αγωνιστικές του Ατομικού Πρωταθλήματος του συλλόγου για την επόμενη αγωνιστική σεζόν (2019-2020) σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεται.

Λόγω κωλύματος της πειθαρχικής επιτροπής, την εκδίκαση ανέλαβε το Δ.Σ. σε πρώτο και τελικό βαθμό.

Σκεπτικό της απόφασης

Η θέση του Δ.Σ. δεν είναι καθόλου ευχάριστη όταν πρέπει να επιβάλει μια τέτοια ποινή σε ένα από τα ιδρυτικά του μέλη. Παρόλα αυτά η συμπεριφορά του κ. Ασλάνογλου κρίνεται απαράδεκτη και ότι δεν συμβαδίζει με το επίπεδο των διοργανώσεων και το κύρος του συλλόγου. Δεν πρόκειται να μείνουν ατιμώρητες συμπεριφορές σαν αυτή, οι οποίες δυσχεραίνουν όχι μόνο την διοργάνωση μιας αγωνιστικής του πρωταθλήματος αλλά και την λειτουργία του συλλόγου γενικότερα. Οι αποφάσεις των οργάνων του πρέπει να γίνονται αποδεκτές και ο μόνος τρόπος να αμφισβητηθούν είναι με τις διαδικασίες που ορίζει ο εσωτερικός κανονισμός και το καταστατικό του συλλόγου και όχι να στοχοποιούνται τα μέλη των οργάνων του που πήραν ή προκάλεσαν τις αποφάσεις αυτές. Οι χώροι διεξαγωγής των τουρνουά και εκδηλώσεων του συλλόγου δεν είναι κατάλληλοι για την επίλυση προσωπικών διαφορών μεταξύ των μελών. Οι όποιες ποινές επιβάλλονται στα μέλη του σκοπό έχουν την συμμόρφωση τους και όχι την τιμωρία τους.

Η αρχική ποινή της απαγόρευσης συμμετοχής σε οποιαδήποτε δράση, αγωνιστική ή μη, του συλλόγου για ένα έτος απέκτησε ανασταλτικό χαρακτήρα καθώς αναγνωρίστηκε η μεταμέλεια του κ. Ασλάνογλου και η υπόσχεση του ότι θα σεβαστεί την όποια απόφαση και ότι δεν θα δημιουργήσει ποτέ ξανά πρόβλημα στο μέλλον με τέτοιου είδους συμπεριφορές. Το Δ.Σ. δίνει την ευκαιρία στον κ. Ασλάνογλου όχι μόνο να αποδείξει τα λεγόμενα του περί συμμόρφωσης και μεταμελείας αλλά και να διεκδικήσει την παραμονή του στην κατηγορία παρά την ποινή που του επιβάλλεται. Δεν του επιβάλει καμία ποινή συμμετοχής στο ομαδικό πρωτάθλημα ή σε οποιαδήποτε άλλη δράση του συλλόγου, αλλά παρόλα αυτά διατηρεί το δικαίωμα επιβολής τέτοιας ποινής σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του. Σε μελλοντικές συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου ως το τέλος της ανασταλτικής περιόδου θα αξιολογηθεί περαιτέρω η συμπεριφορά του. Τέλος το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται η ανασταλτική περίοδος για τέτοιου είδους συμπεριφορές από όλα τα μέλη   να διατηρηθεί απ αόριστον και να μη χρειαστεί να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους παραπτώματα στο μέλλον.

Με εκτίμηση
Εκ μέρους του Δ.Σ

Ο Πρόεδρος
Ανδρέας Ξυλούρης