Γράφει ο Κώστας Βαρβαράς

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου διεξήχθη η 9η αγωνιστική της Division A του Συλλόγου Darts Θεσσαλονίκης με 16 συμμετοχές. Αρκετές οι απουσίες με σημαντικότερες αυτές των Κουπαράνη και Δεληογλάνη τις οποίες θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν αρκετοί παίκτες.

Στον Α όμιλο o Κωνσταντίνος Σαμαράς θα σημειώσει το απόλυτο των νικών και θα περάσει εύκολα στους 8. Μαζί του στους 8 θα περάσει ο Γιώργος Κόκκαλης ο οποίος θα σημειώσει και δύο 180 στη φάση των ομίλων.
Ο Παναγιώτης Φιδάνης θα ξεχωρίσει από τον Β όμιλο καθώς θα πιάσει πολύ καλή απόδοση φέρνοντας ένα 180, τσεκάροντας τα 110 και 120 και σημειώνοντας 76,42 avg. Εξαιρετική και η παρουσία του Γιάννη Αντωνίου που με δύο νίκες θα καταφέρει να προκριθεί για πρώτη φορά φέτος στην 8άδα.
H πρόκριση στον Γ όμιλο θα αποδειχθεί εύκολη υπόθεση για τον Σπύρο Μπάλλα που σημείωσε ένα 180 και ¨έπιασε¨ 81,98 avg. Από ένα 180 θα σημειώσουν οι Τέο Πρόικας και Γιώργος Τσιτουρίδης με τον Πρόικα να είναι αυτός που θα ακολουθήσει τον Μπάλλα στους 8 του τουρνουά.
Στον Δ’ όμιλο θα λάμψει ο Πέτρος Τιτόπουλος παίζοντας με 70 και 76 avg  και κερδίζοντας όλα τα ματς του. Δύο νίκες και εξαιρετική σταθερότητα θα χαρίσουν στον Βασίλη Ζαμπακλή την πρόκρισή του στην επόμενη φάση.

Στην φάση των 8 ο Σαμαράς θα περάσει σχετικά εύκολα το εμπόδιο του Αντωνίου με σκορ 4-1 , ενώ ο Μπάλλας θα δυσκολευτεί απέναντι στον Ζαμπακλή, που έπαιξε πολύ καλά, αλλά θα καταφέρει τελικά να περάσει στα ημιτελικά με σκορ 4-2.

Ο Φιδάνης θα είναι καταιγιστικός στον αγώνα του με τον Κόκκαλη ο οποίος δε βρήκε τις κατάλληλες απαντήσεις. Με σκορ 4-0 και ένα leg στα 16 βελάκια ο Φιδάνης θα προχωρήσει στα ημιτελικά. Την τετράδα θα συμπληρώσει ο Τιτόπουλος που δεν θα δυσκολευτεί στη νίκη του με 4-0 απέναντι στον Πρόικα.

Στον πρώτο ημιτελικό μεταξύ Σαμαρά και Μπάλλα βασικός πρωταγωνιστής θα είναι το άγχος των δύο παικτών. Ο Μπάλλας θα είναι αυτός που θα αποδειχθεί πιο ψύχραιμος και θα επικρατήσει τελικά με σκορ 4-2.

Στον άλλο ημιτελικό , ο Τιτόπουλος θα πιάσει υψηλή απόδοση (71avg), θα σημειώσει ένα leg στα 14 βελάκια, και με σκορ 4-1 θα επικρατήσει του Φιδάνη και θα φτάσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον τελικό.

Τελικός λοιπόν, με τους Μπάλλα και Τιτόπουλο σε πολύ καλή φόρμα. Ο Μπάλλας θα πάρει γρήγορα το προβάδισμα, ο Τιτόπουλος θα καταφέρει να μειώσει αλλά τα δύο 180 του Μπάλλα δεν θα έχουν απάντηση και το σκόρ τελικά θα διαμορφωθεί σε 5-3 υπέρ του Μπάλλα που θα κατακτήσει για πρώτη φορά φέτος τουρνουά της Division A.

Ο Μπάλλας με αυτή του νίκη θα περάσει στην 4η θέση, ενώ ο Τιτόπουλος θα διατηρηθεί στην δεύτερη θέση αυξάνοντας την διαφορά του από τον τρίτο Κουπαράνη και πλησιάζοντας απειλητικά τον Σαμαρά στην πρώτη θέση! Η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική!